Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer omzet voor Unilever verwacht, maar vraagtekens blijven

Meer omzet voor Unilever verwacht, maar vraagtekens blijven

LONDEN (ANP) - Als Unilever donderdag zijn jaarcijfers publiceert, zal het levensmiddelen- en verzorgingsproductenconcern vermoedelijk een hogere omzet tonen. Maar dat komt grotendeels door hogere prijzen waarmee de gestegen kosten voor grondstoffen, energie, transport en lonen wordt gecompenseerd.

De grote vraag is hoeveel minder producten Unilever heeft afgezet omdat consumenten scherper op de prijs van producten letten. Ook de verwachtingen van Unilever zijn van belang, zeker nu de Europese economie vertraagt.

Daarnaast is er veel te doen geweest om de strategie van Unilever. Beleggers vinden al langer dat het bedrijf, dat enkele jaren geleden besloot Nederland te verruilen voor het Verenigd Koninkrijk met zijn hoofdkantoor, te veel verschillende dingen doet. Dat zou ervoor zorgen dat de waarde van Unilever, dat merken voert als Magnum, Knorr en Vaseline, achterblijft bij die van concurrenten als Nestlé. Diezelfde aandeelhouders vinden ook dat Unilever te veel aandacht schenkt aan duurzaamheid en niet genoeg let op winstgevendheid.

Toch zal topman Alan Jope niet veel aan de strategie wijzigen. De Schot, die Paul Polman in 2019 opvolgde als topman van Unilever, maakte vorig jaar bekend in juli met pensioen te gaan. FrieslandCampina-topman Hein Schumacher werd vorige maand aangewezen als zijn opvolger. Hij werd vorig jaar al opgenomen in de raad van commissarissen van Unilever, dus hij heeft al inzicht in het reilen en zeilen van het bedrijf.

Aanpassingen van de strategie zijn pas te verwachten nadat Schumacher is gestart. Jope zal hem het gras niet voor de voeten willen wegmaaien.

Meer uit Financieel

British Airways vermindert vluchten Heathrow met Pasen om staking

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways gaat het aantal vluchten op de grote Londense luchthaven Heathrow tijdens Pasen verminderen vanwege een staking van grondpersoneel op het vliegveld. Meer dan 1400 beveiligers op Heathrow willen volgens de vakbond Unite vanaf 31 maart het werk voor tien dagen neerleggen om hoger loon te eisen, waardoor ook het drukke paasweekend geraakt zou worden.

1 uur geleden
Toezichthouder VS spant zaak aan tegen grote cryptobeurs Binance

WASHINGTON (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De Amerikaanse financiële toezichthouder Commodity Futures Trading Commission (CFTC) spant een rechtszaak aan tegen 's werelds grootste handelsplatform voor cryptomunten Binance en zijn medeoprichter en topman Changpeng Zhao. Volgens de CFTC heeft Binance jarenlang meerdere regels geschonden.

2 uur geleden
Rekenkamer: 'vieze' vrachtauto blijft rijnaak en trein aftroeven

LUXEMBURG (ANP) - De Europese Commissie is veel te optimistisch over het verduurzamen van het goederenvervoer, vindt de Europese Rekenkamer. De vervuilende vrachtwagen blijft voorlopig veruit het populairste vrachtvervoermiddel. De Europese Unie verwacht te veel van de binnenvaart en de trein en doet te weinig om die alternatieven aantrekkelijker te maken.

4 uur geleden
AEX-index sluit met winst, chipbedrijf ASMI sterkste stijger

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is maandag met winst gesloten, waarmee iets werd goedgemaakt van het forse koersverlies op vrijdag. Ook op de aandelenbeurzen elders in Europa waren groene cijfers te zien. Chipbedrijf ASMI was de sterkste stijger bij de hoofdfondsen op Beursplein 5, gevolgd door zorgtechnologieconcern Philips. Techinvesteerder Prosus kampte met een stevig verlies van het Chinese internet- en gamebedrijf Tencent, waarvan het grootaandeelhouder is, en was de grootste daler in de hoofdindex.

4 uur geleden
Cao-partijen streekvervoer praten door, stakingen week opgeschort

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV en CNV willen deze week nog gebruiken voor de verkennende gesprekken met werkgeversvereniging VWOV. De gesprekken werden twee weken geleden opgestart onder begeleiding van twee procesbegeleiders na weken van stakingen in het streekvervoer. Nu de gesprekken deze week doorgaan, zijn de eerder geplande stakingen voor deze week opgeschort. Die stonden gepland voor woensdag en donderdag.

5 uur geleden
Duitse spoorvakbond: grote staking is noodzakelijk en gepast

POTSDAM (ANP/DPA) - De Duitse vakbond voor spoor- en transportpersoneel EVG vindt dat de grote staking die maandag het openbaar vervoer in Duitsland vrijwel heeft platgelegd "noodzakelijk en gepast" is. Volgens EVG-voorzitter Martin Burkert moet namelijk alles worden gedaan om de eisen voor hoger loon en betere arbeidsvoorwaarden ingewilligd te krijgen.

5 uur geleden
Onderhoud Zwanenburgbaan Schiphol loopt paar weken uit

SCHIPHOL (ANP) - Het groot onderhoud aan de start- en landingsbaan Zwanenburgbaan op Schiphol duurt enkele weken langer vanwege het slechte weer in de afgelopen weken, meldt de luchthaven.

6 uur geleden