Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer Nederlanders kiezen voor hoger eigen risico zorgpremie

Meer Nederlanders kiezen voor hoger eigen risico zorgpremie

DEN HAAG (ANP) - Het aantal Nederlanders dat kiest voor een maximaal eigen risico bij hun zorgverzekering om te besparen op de premie, stijgt fors. In 2020 koos een kwart voor het bedrag van 885 euro. Nu maakt bijna 40 procent van de mensen die keuze. Dat komt naar voren uit onderzoek van vergelijkingssite Independer. De site waarschuwt dat aan het besparen op de premie risico's zijn verbonden.

Independer wijst erop dat de zorgpremies voor het komende jaar flink omhoog gaan en dat mensen daarom zoeken naar manieren om op de premies te besparen. Independer heeft de cijfers van de overstappers op een rij gezet. Daaruit komt naar voren dat 38,7 procent van de mensen kiest voor het maximale eigen risico om zo kosten te besparen op de zorgpremie. Twee jaar geleden gold dat voor 25,7 procent.

Zorgexpert Bas Knopperts van Independer waarschuwt dat mensen die voor een verhoogd eigen risico kiezen een buffer nodig hebben om eventuele hogere zorgkosten op te vangen, maar volgens onderzoek dat in opdracht van de vergelijkingssite is uitgevoerd, legt 64 procent het bespaarde geld niet opzij. Van de respondenten zegt ruim één derde dit wel te gaan doen. Ook laat 44 procent van de respondenten weten soms niet naar een zorgverlener te gaan, omdat ze dan eigen risico moeten betalen.

Het eigen risico bij de basisverzekering voor zorg is 385 euro. Mensen kunnen dit bedrag vrijwillig verhogen tot maximaal 885 euro als ze verwachten niet veel zorg uit de basisverzekering nodig te hebben. Ze betalen dan minder premie.

Meer uit Gezond

Kabinet maakt 108 miljoen vrij voor meer technologie in zorg

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet stelt maximaal 108 miljoen euro beschikbaar om het gebruik van meer technologie in de zorg- en welzijnssector te stimuleren. Dit omvat onder meer apparaten die automatisch medicijnen verstrekken en zorg en mentale ondersteuning op afstand via een beeldscherm.

5 uur geleden
Aantal besmettingen met mazelen opnieuw licht gestegen

EINDHOVEN/BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe gevallen van mazelen is afgelopen week weer licht toegenomen. In Brabant-Zuidoost registreerde de GGD zes nieuwe besmettingen, waardoor het totale aantal in de regio rond Eindhoven op 57 komt. Landelijk staat de teller dit jaar nu op 64 meldingen, volgens de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Los van de besmettingen in Brabant kreeg het instituut meldingen over een geval in Utrecht en een in Noord-Limburg.

5 uur geleden
Hoofdwetenschapper WHO: vogelgriep vormt pandemie onder dieren

GENÈVE (ANP/AFP) - De vogelgriepvariant die wereldwijd rondgaat en naast vogels tal van zoogdieren besmet, komt inmiddels neer op een "pandemie onder dieren". Wetenschappelijk hoofd Jeremy Farrar van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gebruikte deze term donderdag voor de uitbraak. Hij noemt die "enorm zorgwekkend", vooral omdat niet valt uit te sluiten dat het zeer dodelijke virus uiteindelijk zo evolueert dat het van mens op mens kan overgaan.

5 uur geleden
Ziekenhuis wil geboortezorg in Zoetermeer behouden

ZOETERMEER (ANP) - De geboortezorg in Zoetermeer blijft waarschijnlijk toch behouden. Het bestuur van het HagaZiekenhuis wil het nieuwe gebouw dat over enkele jaren in gebruik wordt genomen voorzien van "de modernste faciliteiten voor bevallingen". Rond de fusie van het vroegere LangeLand Ziekenhuis met het HagaZiekenhuis lag de optie op tafel om de geboortezorg in Zoetermeer te sluiten. Daar was grote onrust over onder inwoners.

7 uur geleden
Meer klachten gemeld over bijwerkingen van implantaten

BILTHOVEN (ANP) - Mensen met een implantaat hebben vorig jaar vaker mogelijke bijwerkingen gemeld dan een jaar eerder. Het meldpunt van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kreeg van 295 mensen een melding. Dat is een toename van ruim 50 procent. Veruit de meeste meldingen (72 procent) gingen over borstimplantaten.

7 uur geleden
Huisartsen zien minder jonge kinderen met kinkhoest na hoge piek

UTRECHT (ANP) - Het aantal nieuwe gevallen van kinkhoest onder de jongste kinderen daalt weer, na de hoogste piek in jaren. Volgens cijfers van gezondheidsinstituut Nivel zagen huisartsen de afgelopen weken minder jonge patiënten (0-4 jaar) dan in de periode daarvoor.

1 dag geleden
Patiëntenfederatie wil ingrijpen overheid om huisartsenketen

DEN HAAG (ANP) - De Patiëntenfederatie Nederland wil dat de overheid en anderen ingrijpen voor mensen die zijn aangesloten bij een commerciële keten van huisartsen. Die keten, Co-Med, verkeert volgens berichten van EenVandaag en NRC in financiële problemen. Als het misgaat, kunnen patiënten "geen kant op", aldus de Patiëntenfederatie.

2 dagen geleden