Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer meldingen over dierverwaarlozingen bij veehouders

Meer meldingen over dierverwaarlozingen bij veehouders

DEN HAAG (ANP) - Het aantal meldingen van dierverwaarlozing bij veehouders is vorig jaar met ruim een vijfde gestegen tot bijna 2750 vergeleken met het voorgaande jaar. De meeste meldingen kwamen binnen tijdens de zomermaanden en gingen over dieren in de wei zonder water en/of beschutting, maakte de NVWA bekend.

Na een "interne beoordeling" is een derde van de meldingen nader onderzocht. Bij bijna vier op de tien uitgevoerde inspecties is een overtreding vastgesteld. Het ging vooral om (zieke) kalveren, runderen en varkens die niet goed werden verzorgd. Ook kregen ze niet op tijd water en eten en was er sprake van onhygiënische huisvesting.

De NVWA stelt ook vast dat "notoire overtreders" hardleers zijn. Bij de meeste herinspecties bij deze "risicobedrijven" worden nog steeds overtredingen vastgesteld. In het afgelopen jaar zijn bij deze veehouders onder meer 18 schriftelijke waarschuwingen gegeven, 10 boetes en 34 processen-verbaal. Ook zijn 12 keer dieren weggehaald.

Meer uit Binnenland

Twee ziekenhuizen vol door vele onwelwordingen marathon Leiden

LEIDEN (ANP) - Veel deelnemers die onwel zijn geraakt tijdens de marathon in Leiden zijn naar twee ziekenhuizen in de buurt vervoerd. Die raakten daardoor vol en konden geen mensen meer opnemen. Mede daardoor is toen besloten het evenement in de loop van de middag af te gelasten, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten.

10 minuten geleden
Universiteiten maken demonstratieprotocol

HILVERSUM (ANP) - Universiteiten zijn bezig met het maken van een demonstratieprotocol. Dit zei Jouke de Vries, interim-voorzitter van de Universiteiten van Nederland (UNL), zondag in het tv-programma Buitenhof. Hij gaf twee voorbeelden van regels. Zo moeten betogers met wie wordt onderhandeld zich kunnen identificeren. Ook mag niet overnacht worden in universiteitsgebouwen.

1 uur geleden
Dijksma over illegale feestvierders Utrecht: schaamteloos gedrag

UTRECHT (ANP) - Burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma is boos over het gedrag van mensen rond de demonstratie Rave voor de Rafelranden zaterdag. In de stad vonden twee illegale feesten plaats en werd een pand gekraakt. Volgens Dijksma kijkt de driehoek, die bestaat uit de burgemeester, de politie en het Openbaar Ministerie, terug op een zeer onrustige avond en nacht.

2 uur geleden
Veel onwelwordingen bij marathon in Leiden

LEIDEN (ANP) - De hulpdiensten zijn gealarmeerd om "het hoge aantal onwelwordingen" bij de marathon van Leiden. Dat meldt de veiligheidsregio. De hulpdiensten zijn met de organisatie daarover in gesprek.

2 uur geleden
2,1 miljoen Nederlanders bekijken finale Eurovisie Songfestival

AMSTERDAM (ANP) - Zo'n 2,1 miljoen mensen in Nederland hebben zaterdagavond de finale van het Eurovisie Songfestival bekeken. Dat meldt kijkcijferanalist Tina Nijkamp zondag. De Nederlandse inzending Joost Klein was doorgedrongen tot de finale met zijn lied Europapa, maar werd gediskwalificeerd om een incident met een cameravrouw.

3 uur geleden
Grote NAVO-oefening met Nederlandse parachutisten uitgesteld

CLUJ (ANP) - De grote NAVO-oefening in Roemenië is een dag uitgesteld. Het weer vormt een te groot risico voor de 1500 parachutisten die zouden moeten landen, onder wie zo'n honderd Nederlanders.

3 uur geleden
Spullen gestolen na plofkraak telecomwinkel Beverwijk

BEVERWIJK (ANP) - Op het bedrijventerrein Midi Center in Beverwijk is een plofkraak gepleegd bij een telecomwinkel. Door een explosie werd de toegangsdeur weggeslagen en de verdachten hebben spullen uit de winkel gestolen.

4 uur geleden