Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer meldingen bij MORES na Volkskrantartikel over DWDD

Meer meldingen bij MORES na Volkskrantartikel over DWDD

DEN HAAG (ANP) - Meldpunt MORES heeft meer meldingen dan gebruikelijk binnengekregen naar aanleiding van het artikel over de werkomstandigheden bij De Wereld Draait Door (DWDD) dat de Volkskrant vrijdagavond heeft gepubliceerd. Dat laat Janke Dekker, voorzitter van meldpunt MORES, weten aan het ANP. "Dit soort berichtgeving triggert melders", aldus Dekker. De meldingen gaan niet allemaal specifiek over de werkcultuur bij DWDD.

Over het exacte aantal meldingen kan Dekker nog geen uitspraken doen. De meldingen worden eens per maand bij elkaar opgeteld. Dekker noemt het "een heel heftig onderwerp". "Wat mij betreft moeten we kijken waarom dit zo is gebeurd." Het valt Dekker op dat wel melding is gemaakt van het grensoverschrijdende gedrag bij DWDD, maar dat er niets is gedaan. "Dat is kwalijk. Er is kennelijk een bepaalde aanpak geweest waarbij melders niet zijn geholpen." Volgens Dekker wordt er, ook vanuit de politiek, al "heel hard gewerkt" om klachten in de toekomst beter af te kunnen handelen. "Mariƫtte Hamer is er heel druk mee bezig. Er is het afgelopen jaar best veel gebeurd, ook best veel goede dingen. Maar dit is niet een probleem dat je in 24 uur hebt opgelost. We hebben te maken met een cultuur die al jaren zo bestaat. We moeten in plaats van een zwijgcultuur naar een aanspreekcultuur."

De Volkskrant publiceerde vrijdagavond een groot onderzoek naar de werkcultuur bij De Wereld Draait Door. Tientallen medewerkers deden hun verhaal en spraken onder meer van "extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen" op de werkvloer. Presentator Matthijs van Nieuwkerk, jarenlang een van de meest toonaangevende en best verdienende presentatoren van de NPO, liet maandag aan het ANP weten dat hij zijn werk voorlopig neerlegt en stopt bij BNNVARA. De presentator is van mening niet meer met de omroep te kunnen werken gezien er "openlijk wordt getwijfeld aan mijn oprechtheid".

Meer uit Binnenland

Voorzitter Republikeinen Nederland: hoofd Secret Service moet weg

DEN HAAG (ANP) - Het hoofd van de Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump, moet ontslag nemen. Dat zegt voorzitter van Republicans Abroad Netherlands Renee Nielsen in een reactie op de moordaanslag op presidentskandidaat Trump.

1 uur geleden
Explosie in woning Rotterdam leidt tot ontdekking drugslab

ROTTERDAM (ANP) - Een explosie in een woning zondagochtend vroeg in Rotterdam-Zuid heeft een drugslab aan het licht gebracht. De explosie is vermoedelijk van binnenuit ontstaan, maar of het lab daadwerkelijk de oorzaak van de explosie was, moet nog worden onderzocht. Na de ontploffing brak brand uit. Niemand is gewond geraakt, meldt de politie.

4 uur geleden
Wilders: beveiliging rechtse politici 'waar nodig' opschroeven

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Wilders stelt zondagochtend op X dat "wat in de VS is gebeurd" ook in Nederland kan gebeuren. "Onderschat het niet. De haat jegens rechtse politici is ook bij ons ongekend groot. Hun beveiliging dient waar nodig fors te worden opgeschroefd."

5 uur geleden
Premier Schoof geschokt door aanslag, wenst Trump sterkte

DEN HAAG (ANP) - Premier Dick Schoof meldt op X geschokt te zijn door de aanslag op Donald Trump. "Het is een opluchting dat hij er met lichte verwondingen van af is gekomen. Ik wens hem en zijn naasten veel sterkte met het herstel. Mijn gedachten gaan uit naar alle betrokkenen", schrijft de minister-president.

6 uur geleden
Waterschappen pompen volop om water weg te krijgen

DEN HAAG (ANP) - Door de zware regenval van vrijdag hebben waterschappen in het noorden en oosten van het land de handen vol aan het afvoeren van het water. Ook zijn verschillende sluizen dicht, omdat door de hoge waterstanden de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

20 uur geleden
ANWB ziet al veel vakantiedrukte op wegen in Europa

DEN HAAG (ANP) - De ANWB ziet zaterdag al veel vakantiedrukte op wegen in Europa. Volgens een woordvoerder is onder meer in Frankrijk en Duitsland sprake van veel vertraging.

23 uur geleden
Dode vrouw gevonden in water Honselersdijk

HONSELERSDIJK (ANP) - In het water bij de Boswoning in Honselersdijk, in het Westland, is een overleden vrouw gevonden. Het gaat om een 68-jarige inwoonster van die plaats. Volgens de politie, die uitgaat van een ongeluk, is ze vrijdagavond in het water terechtgekomen en vervolgens overleden.

1 dag geleden