Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer gemeenten tellen stemmen voor Tweede Kamer opnieuw

Meer gemeenten tellen stemmen voor Tweede Kamer opnieuw

DEN HAAG (ANP) - In meer gemeenten moeten stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen opnieuw worden geteld. Er zitten mogelijk foutjes in de tellingen, en die moeten worden opgehelderd voordat de einduitslag wordt vastgesteld.

Den Bosch telt woensdag de stemmen opnieuw. Tijdens de zitting van het gemeentelijk stembureau "vinden enkele hertellingen plaats en worden enkele meldingen van kiezers onderzocht", aldus de gemeente. Het is niet bekend om wat voor meldingen het gaat.

Buurthuis en basisschool

In Zoetermeer worden de stemmen ook opnieuw gecontroleerd. Er is wat onduidelijkheid over het aantal toegelaten kiezers op twee stembureaus, aldus de gemeente. In Katwijk is op één stembureau één stem te veel geteld en daarom worden alle stemmen van dat bureau opnieuw geteld. Ook in Capelle aan den IJssel en Zeewolde zijn hertellingen.

In Voorschoten (Zuid-Holland) worden de stemmen van buurthuis Boschbloem opnieuw geteld. Daar zijn vorige week 995 kiezers geregistreerd en vervolgens werden er 994 stemmen geteld. In de Limburgse gemeente Meerssen is ook een hertelling. Bij een stembureau in basisschool De Triangel in het dorp Ulestraten waren 879 kiezers, maar er zijn 878 stemmen geteld.

Twee stemmen

Dinsdag is er onder meer een hertelling geweest in de gemeente Edam-Volendam. Daar gaat het om in totaal acht stemmen bij twee stembureaus waarvoor geen duidelijke uitleg is. In de kantine van voetbalclub Kwadijk zijn zes stemmen meer geteld dan er kiezers zijn langsgekomen. Bij een stembureau in Edam waren er juist twee stemmen minder geteld dan er kiezers waren.

In Almere en Putten zijn ook hertellingen geweest, maar de uitkomsten daarvan zijn nog niet bekend. Ook in Heerenveen, Halderberge, Oost Gelre en Olst-Wijhe is besloten tot hertellingen.

Meer uit Binnenland

Raad van State wacht op standpunt regering over bestuursrechtspraak

DEN HAAG (ANP) - De Raad van State wil op dit moment nog niet reageren op de aanbeveling om de afdeling bestuursrechtspraak af te splitsen. Die aanbeveling deed de parlementaire-enquêtecommissie die het fraudebeleid van de overheid heeft onderzocht. De commissie vindt dat de Raad van State als wetgevingsadviseur én hoogste bestuursrechter een "dubbele pet" op heeft. De Raad van State vindt dat het eerst aan de regering is om een standpunt in te nemen over de aanbevelingen van de commissie.

2 uur geleden
Ontsnapte tbs'er aangehouden in Tsjechië

DEN HAAG (ANP) - De 33-jarige Mouloud M. die op 7 februari tijdens begeleid verlof ontsnapte, is maandagmorgen aangehouden in Tsjechië. Het Openbaar Ministerie meldt dat M. is opgepakt tijdens een controle in de plaats Kadan in het noordwesten van het land, door de Tsjechische politie. M. verbleef in de Van Mesdag-kliniek in Groningen voor een tbs-behandeling.

2 uur geleden
Vakbonden aan overheid: kijk naar totale toeslagenstelsel

UTRECHT (ANP) - Vakbonden CNV en FNV willen dat de overheid het totale toeslagen- en inkomstenstelsel onder de loep neemt en er alles aan doet om het vertrouwen van burgers weer te herstellen. Uit onderzoek van de parlementaire-enquêtecommissie naar de fraudeaanpak komt naar voren dat de overheid nog altijd blind is voor mensen en hun rechten.

4 uur geleden
Gedupeerde toeslagenaffaire herkent conclusies enquêtecommissie

DEN HAAG (ANP) - Dat de overheid nog altijd blind is voor mensen en hun rechten, zoals de parlementaire-enquêtecommissie concludeert, is niet nieuw voor Roger Derikx. Als een van de gedupeerden van de toeslagenaffaire herkent hij de bevindingen. "Ik hoop nu dat duidelijk is dat de Staat dit probleem niet kan oplossen."

4 uur geleden
Vrachtwagen Defensie met militaire uitrusting deels leeggeroofd

DEN HAAG (ANP) - Een vrachtwagen van Defensie vol met militaire uniformen en uitrusting is vorige week deels leeggeroofd. Dat meldt het ministerie van Defensie op X. Het ging om spullen bedoeld voor de ondersteuning en training van Oekraïense militairen in het Verenigd Koninkrijk.

6 uur geleden
Weer minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel, derde nacht op rij

TER APEL (ANP) - Voor de derde nacht op rij verbleven minder dan 2000 asielzoekers in het aanmeldcentrum in Ter Apel. In de nacht van zondag op maandag ging het om 1949 mensen, meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Dit betekent dat het COA het maximumaantal van 2000 niet overschreed en dus geen dwangsom hoeft te betalen.

7 uur geleden
Boeren worden overladen met maatregelen, zegt LTO

DEN HAAG (ANP) - Boeren worden "overladen" met maatregelen rond natuur, stikstof, water en klimaat en nog zijn die maatregelen niet voldoende om aan de huidige plannen van het kabinet te voldoen. Dat zegt land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland in een reactie op het rapport van onder meer het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

7 uur geleden