Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer gemeenten bereid kinderen uit Griekse kampen op te vangen

Meer gemeenten bereid kinderen uit Griekse kampen op te vangen

LEIDEN (ANP) - Steeds meer Nederlandse gemeenten zijn bereid kinderen uit Griekse vluchtelingenkampen op te vangen. De afgelopen dagen sloten Bergen, Arnhem, Amstelveen, Delft en Breda zich aan bij het initiatief. Daarmee komt het totaal aantal bereidwillige gemeenten uit op 37, meldt Defence for Children donderdag.

"We komen graag tegemoet aan dit verzoek en zijn, als het erop aankomt, bereid om verweesde kinderen op te vangen in de gemeente", zegt wethouder Antoine Tromp van de Noord-Hollandse gemeente Bergen. Het gaat om vijfhonderd kinderen die zonder familieleden vastzitten in Griekse vluchtelingenkampen. "Stel gemeenten in staat om hun aandeel in deze opgave te leveren, zodat deze vijfhonderd vluchtelingenkinderen kunnen rekenen op een veilige thuishaven en een kansrijke toekomst", stelt de gemeenteraad van Amstelveen.

Ondanks de steun van een groeiend aantal gemeenten, weigert Nederland tot nu toe om kinderen over te nemen van Griekenland. Stichting Vluchteling, VluchtelingenWerk Nederland en Defence for Children noemen dit onacceptabel.

In Luxemburg zijn woensdag twaalf kinderen aangekomen die zonder ouders of begeleiders op de Griekse eilanden verbleven. Duitsland neemt volgende week een groep van vijftig kinderen en jongeren op uit de Griekse vluchtelingenkampen.

Meer uit Binnenland

Weer vier mensen weg uit Gaza met hulp Nederlandse overheid

DEN HAAG (ANP) - Vier mensen hebben vrijdag met behulp van de Nederlandse overheid Gaza verlaten via de grensovergang bij Rafah. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken, die in contact stond met hen. "Het gaat om mensen met een positief besluit van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in het kader van gezinshereniging."

1 uur geleden
Verdachten van rellen Eritreeërs Den Haag blijven in cel

DEN HAAG (ANP) - Twee mannen die woensdag zijn opgepakt in het onderzoek naar de rellen bij zalencentrum Opera in Den Haag blijven in de cel. Het gaat om een 48-jarige man uit Utrecht en een 23-jarige man uit Den Haag, meldt het Openbaar Ministerie.

2 uur geleden
Tien grote opvanglocaties COA sluiten begin april

DEN HAAG (ANP) - De tien relatief grootste opvanglocaties voor honderden asielzoekers in Nederland waarvan de contracten begin april aflopen, liggen in de gemeenten Amsterdam, Biddinghuizen, Nijmegen, Breda, Almere, Assen, Goes, Den Bosch en Schagen. Dat blijkt uit data van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), opgevraagd door het ANP. De noodopvang in Amsterdam is na het aanmeldcentrum in het Groningse Ter Apel de grootste opvanglocatie in Nederland.

4 uur geleden
Diverse ideeën voor besteding dwangsom bij fracties Westerwolde

TER APEL (ANP) - Raadsfracties in Westerwolde hebben uiteenlopende ideeën voor de besteding van het geld dat het COA als dwangsom moet betalen. Volgens de gemeente moet de raad beslissen wat er met het geld gebeurt.

5 uur geleden
COA overschrijdt opnieuw maximaal aantal asielzoekers Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben 2058 mensen de nacht doorgebracht. Dat zijn er voor de tweede dag op rij meer dan het maximale aantal van 2000, waar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zich sinds donderdag aan moet houden als gevolg van een rechterlijke uitspraak.

6 uur geleden
Nog één gewonde in ziekenhuis na dodelijk brugongeluk Lochem

LOCHEM (ANP) - Een van de twee gewonden van het dodelijke brugongeluk in Lochem ligt nog in het ziekenhuis. Het andere slachtoffer, dat lichtgewond was, heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten, meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. De andere persoon is zwaargewond, maar buiten levensgevaar, aldus de arbeidsinspectie eerder. Bij het ongeluk woensdag viel een brugonderdeel tijdens het takelen naar beneden. Daardoor kwamen twee mensen om het leven.

7 uur geleden
Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

AMSTERDAM (ANP) - Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

9 uur geleden