Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer geld voor dopingcontroles in vrouwenwielrennen

Meer geld voor dopingcontroles in vrouwenwielrennen

AIGLE (ANP) - Het aantal wielrensters uit de wereldtop dat vaker op doping wordt gecontroleerd, neemt de komende jaren fors toe. Dit jaar komen 53 rensters in de zogeheten 'registered testing pool', tegen 29 rensters in 2019. Het aantal gecontroleerde rensters via dit systeem stijgt in 2021 naar 65 en in 2022 naar 74.

De internationale wielrenunie UCI heeft 10.000 euro per team vrijgemaakt voor het versterken van het antidopingprogramma, dat is gericht op de acht professionele teams uit de WorldTour. De teams investeren zelf ook 10.000 euro, zodat ieder team een antidopingbudget heeft van 20.000 euro.

Behalve dat meer wielrensters vaker gecontroleerd zullen worden en ook steeds hun verblijfplaatsen (whereabouts) moeten opgeven, zullen er ook vaker dopingcontroles plaatsvinden. Sowieso tijdens alle koersen uit de WorldTour, maar ook tijdens trainingskampen. Bovendien worden bloedmonsters voorafgaand en tijdens wedstrijden afgenomen voor het biologisch paspoort van de rensters.

Nieuwe fase

"We gaan een belangrijke nieuwe fase in om een schone wielersport te bevorderen", aldus voorzitter David Lappartient van de UCI. "De inzet van onze federatie is valsspelers aan te pakken. Dat kost geld, maar dat is het meer dan waard om de integriteit van de wielersport te waarborgen."

Ploegen uit WorldTour zijn onder meer CCC-Liv van Marianne Vos, Trek-Segafredo van Lucinda Brand en Ellen van Dijk en Mitchelton-Scott van Annemiek van Vleuten.

Meer uit Sport

Wielrenner Pluimers debuteert in Ronde van Vlaanderen

SURSEE (ANP) - De Twentse wielrenner Rick Pluimers maakt zondag zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen. De 23-jarige renner is opgenomen in de zevenkoppige ploeg van het Zwitserse Tudor Pro Cycling Team. Eigenaar van deze wielerploeg is Fabian Cancellara, drievoudig winnaar van 'de Ronde' (2010, 2013, 2014).

9 minuten geleden
PSV mist alleen Lang voor uitduel met NEC

EINDHOVEN (ANP) - PSV hervat de competitie zaterdag tegen NEC met een vrijwel fitte selectie. In de uitwedstrijd tegen de Nijmeegse nummer 6 van de Eredivisie mist PSV zaterdagmiddag (16.30 uur) alleen nog aanvaller Noa Lang. "Alle internationals zijn fit teruggekomen", zei trainer Peter Bosz vrijdagmiddag.

36 minuten geleden
Radeloze Alcaraz voelde zich weer even 13 jaar oud tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz voelde zich bij vlagen radeloos in zijn partij in de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami tegen Grigor Dimitrov. De nummer 2 van de wereld verloor met 6-2 6-4 van de Bulgaar, die indruk maakte met agressief tennis en de Spanjaard zijn wil oplegde.

5 uur geleden
Djokovic heeft nog geen idee wie coach Ivanisevic moet vervangen

BELGRADO (ANP/AFP) - Novak Djokovic heeft nog geen idee wie coach Goran Ivanisevic moet vervangen in zijn begeleidingsteam. De nummer 1 van de wereld maakte eerder deze week bekend niet langer samen te werken met de Kroaat.

5 uur geleden
Alcaraz uit Miami Open na nederlaag in kwartfinale tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz heeft de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami niet overleefd. De als eerste geplaatste Spanjaard verloor in twee sets van de Bulgaar Grigor Dimitrov: 6-2 6-4.

10 uur geleden
Darter Littler klopt Van Gerwen in halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen is in de halve finale van de Premier League of Darts uitgeschakeld. De Nederlander verloor in de negende speelronde in Belfast met 6-3 van Luke Littler uit Engeland.

15 uur geleden
Darter Van Gerwen weer eens naar halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen heeft weer eens de halve finales bereikt in de Premier League of Darts. De Nederlander won in de negende speelronde in Belfast in de kwartfinales met 6-4 van Michael Smith. Van Gerwen was in de weken hiervoor vier keer op rij uitgeschakeld in de kwartfinales.

16 uur geleden