Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer gebruikers en advertentie-inkomsten voor Twitter

Meer gebruikers en advertentie-inkomsten voor Twitter

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Twitter slaagt erin om het dagelijkse aantal actieve gebruikers steeds verder op te krikken. Ook krijgt het Amerikaanse techbedrijf steeds meer geld binnen uit advertenties, komt naar voren uit de jaarcijfers van Twitter.

Er maken nu 152 miljoen mensen in de wereld dagelijks gebruik van Twitter. Dat zijn er 26 miljoen meer dan een jaar geleden. Volgens Twitter is de aanwas vooral te danken aan verbeteringen van de mogelijkheden voor gebruikers. De berichtendienst zet zich er al een tijdje voor in om het bijvoorbeeld makkelijker te maken voor gebruikers om berichten te vinden over onderwerpen waar ze geïnteresseerd in zijn.

De opbrengsten zaten in 2019 met 14 procent in de lift tot 3,5 miljard dollar. In het slotkwartaal ging voor het eerst iets meer dan een miljard dollar in de boeken. Dat laatste was vooral te danken aan de toegenomen advertentie-inkomsten. Die stegen in de feestdagenperiode met 12 procent op jaarbasis tot 885 miljoen dollar. Onder de streep bleef een jaarwinst over van 1,5 miljard dollar, van 1,2 miljard dollar in 2018.

Meer uit Financieel

Aanvechter megabonus Musk wil niet dat zaak in Texas verdergaat

WILMINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De aandeelhouder van Tesla die met succes het beloningspakket van 56 miljard dollar van topman Elon Musk heeft aangevochten, laat opnieuw van zich horen. Hij vraagt de rechtbank in Delaware om een bevel dat Musk verbiedt de zaak opnieuw in Texas te procederen.

6 minuten geleden
Rookworstmakers zoeken alternatieven bij verbod op rookaroma's

DEN HAAG (ANP) - Producenten van rookworsten en andere etenswaren moeten mogelijk op zoek naar andere manieren van produceren om de rooksmaak te houden. Lidstaten van de Europese Unie stemmen woensdag namelijk over een verbod op rookaroma's om gezondheidsrisico's die de aroma's zouden veroorzaken.

13 minuten geleden
Tesla grote winnaar op Wall Street ondanks zwakke cijfers

NEW YORK (ANP) - Tesla was woensdag de grote winnaar op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto's heeft het slechtste kwartaal in jaren achter de rug, waarin de omzet daalde en de nettowinst ruimschoots halveerde. Tesla kampt met een felle concurrentie in China. Ook staat de vraag naar elektrische auto's wereldwijd onder druk omdat veel overheden hun subsidieregelingen voor deze wagens afbouwen.

1 uur geleden
ASML wil graag in regio Eindhoven groeien, maar heeft een plan B

VELDHOVEN (ANP) - ASML wil op de lange termijn graag in Veldhoven en de regio Eindhoven uitbreiden, zei financieel directeur Roger Dassen op de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf. Beleggersvereniging VEB vroeg of de chipmachinemaker voldoende ruimte heeft om in Noord-Brabant te groeien en of er een plan B is.

1 uur geleden
Britse waakhond kijkt naar samenwerking techbedrijven bij AI

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse mededingingsautoriteit CMA kijkt kritisch naar de samenwerkingsverbanden op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) tussen Microsoft en de Franse start-up Mistral en tussen Amazon en de Amerikaanse start-up Anthropic. De toezichthouder zei nog geen conclusies te hebben getrokken over de vraag of de samenwerkingsverbanden binnen de Britse fusieregels vallen.

2 uur geleden
Duitse regering iets positiever over economische groei in 2024

BERLIJN (ANP/RTR) - De Duitse economie groeit dit jaar naar verwachting met 0,3 procent. Dat meldt de Duitse regering in haar voorjaarsprognoses. Dat is iets sterker dan de 0,2 procent waar in februari nog op werd gerekend. Over heel 2023 kromp de economie van de belangrijkste handelspartner van Nederland met 0,3 procent.

3 uur geleden
Boeing diep in het rood door productieproblemen

ARLINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De geplaagde vliegtuigbouwer Boeing verloor afgelopen kwartaal honderden miljoenen dollars, mede door productieproblemen en veiligheidsonderzoeken van autoriteiten. Ook werden minder toestellen afgeleverd aan klanten.

3 uur geleden