Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer financiële armslag bobsleebond met nieuwe hoofdsponsor

Meer financiële armslag bobsleebond met nieuwe hoofdsponsor

BREDA (ANP) - De Bob en Sleebond Nederland heeft een nieuwe hoofdsponsor gevonden in NewCold, een logistiek bedrijf voor gekoelde opslag. Het bedrijf heeft zich tot en met de Olympische Winterspelen van 2022 aan de bond verbonden, met de optie het contract te verlengen tot en met de Winterspelen van Milaan in 2026.

Wim Noorman, voorzitter van de Bob en Sleebond Nederland, is verheugd met de nieuwe geldschieter. "NewCold biedt ons de mogelijkheid om verder te professionaliseren. Het geeft de bond meer financiële armslag en daardoor kunnen we bijvoorbeeld meer investeren in talentontwikkeling."

Piloot Ivo de Bruin, deze winter actief in de wereldbeker tweemansbob met remmer Janko Franjic, reageerde eveneens blij op de komst van de nieuwe hoofdsponsor. "Dit is prachtig in aanloop naar de Spelen. Het biedt ons onder meer de mogelijkheid om aan het begin van het nieuwe seizoen een maand lang naar China te gaan om daar op de olympische baan af te dalen in trainingen en een World Cup. Bovendien kunnen we onze eigen sleeën meenemen. Daar hangt een pittig prijskaartje aan, maar dat kunnen we nu aan."

Sybren Jansma is toegetreden tot het bestuur van de bobsleebond en hij wordt verantwoordelijk voor de talentontwikkeling. Jansma deed mee aan de Winterspelen van 2006, 2010 en 2014. "Het is mooi dat NewCold zich aan de bond heeft verbonden en daarbij een optie heeft tot en met de Spelen van 2026. Ik stort me voor die periode op met name de talentontwikkeling. We moeten nu al bouwen richting 2026. In 2022 ga ik in eerste instantie op zoek naar talent dat al een versterking en verbreding kan zijn voor het huidige team", aldus Jansma.

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

3 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

5 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

6 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

6 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

7 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

7 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

7 uur geleden