Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer financiële armslag bobsleebond met nieuwe hoofdsponsor

Meer financiële armslag bobsleebond met nieuwe hoofdsponsor

BREDA (ANP) - De Bob en Sleebond Nederland heeft een nieuwe hoofdsponsor gevonden in NewCold, een logistiek bedrijf voor gekoelde opslag. Het bedrijf heeft zich tot en met de Olympische Winterspelen van 2022 aan de bond verbonden, met de optie het contract te verlengen tot en met de Winterspelen van Milaan in 2026.

Wim Noorman, voorzitter van de Bob en Sleebond Nederland, is verheugd met de nieuwe geldschieter. "NewCold biedt ons de mogelijkheid om verder te professionaliseren. Het geeft de bond meer financiële armslag en daardoor kunnen we bijvoorbeeld meer investeren in talentontwikkeling."

Piloot Ivo de Bruin, deze winter actief in de wereldbeker tweemansbob met remmer Janko Franjic, reageerde eveneens blij op de komst van de nieuwe hoofdsponsor. "Dit is prachtig in aanloop naar de Spelen. Het biedt ons onder meer de mogelijkheid om aan het begin van het nieuwe seizoen een maand lang naar China te gaan om daar op de olympische baan af te dalen in trainingen en een World Cup. Bovendien kunnen we onze eigen sleeën meenemen. Daar hangt een pittig prijskaartje aan, maar dat kunnen we nu aan."

Sybren Jansma is toegetreden tot het bestuur van de bobsleebond en hij wordt verantwoordelijk voor de talentontwikkeling. Jansma deed mee aan de Winterspelen van 2006, 2010 en 2014. "Het is mooi dat NewCold zich aan de bond heeft verbonden en daarbij een optie heeft tot en met de Spelen van 2026. Ik stort me voor die periode op met name de talentontwikkeling. We moeten nu al bouwen richting 2026. In 2022 ga ik in eerste instantie op zoek naar talent dat al een versterking en verbreding kan zijn voor het huidige team", aldus Jansma.

Meer uit Sport

NOC*NSF en KNVB: open klimaatfonds voor amateursport

ZEIST (ANP) - Sportkoepel NOC*NSF en voetbalbond KNVB roepen de politieke partijen in de Tweede Kamer op sportverenigingen toegang te geven tot middelen uit het klimaatfonds. Duizenden verenigingen zijn bezig met verduurzaming om de energierekening beheersbaar te houden. Ze hebben geïnvesteerd in zonnepanelen, led-verlichting en warmtepompen. De financiële regeling hiervoor, de BOSA, stopt echter, ondanks het dringende verzoek deze te verlengen.

22 minuten geleden
Amerikaanse sprinter Lyles gaat voor vier keer goud in Parijs

EUGENE (ANP/RTR) - De Amerikaanse sprinter Noah Lyles gaat op de komende Olympische Spelen in Parijs voor vier gouden medailles. Dat zei hij na zijn winst op de 100 meter bij de Amerikaanse atletiekkampioenschappen in Eugene. Lyles won in 9,83 en liet Kenny Bednarek (9,87) en Fred Kerley (9,88) achter zich. "Het is misschien een schok voor iedereen, maar dat is wel het doel", aldus de regerend wereldkampioen op 100 en 200 meter.

1 uur geleden
Revaliderende Djokovic meldt zich al op Wimbledon

LONDEN (ANP) - Novak Djokovic heeft zich dit weekend al gemeld op Wimbledon, waar hij zondag zijn eerste minuten op de grasbanen heeft gemaakt. De 24-voudig grandslamkampioen liep op Roland Garros nog een knieblessure op. Hij onderging een operatie en het was zeer de vraag of hij op tijd hersteld zou zijn voor Wimbledon.

12 uur geleden
Italiaanse golfer Migliozzi wint KLM Open na play-off

BADHOEVEDORP (ANP) - De Italiaanse golfer Guido Migliozzi heeft op The International in Badhoevedorp het KLM Open op zijn naam geschreven. De 27-jarige prof won de 104e editie van het toernooi in een play-off. Op de tweede extra hole maakte hij een birdie, terwijl de Engelsman Joe Dean en de Zweed Marcus Kinhult op par bleven steken.

13 uur geleden
Luiten op vijftiende plaats beste Nederlander op het KLM Open

BADHOEVEDORP (ANP) - Golfer Joost Luiten heeft geen derde titel in het KLM Open aan zijn erelijst kunnen toevoegen. De Zuid-Hollander was op de gedeelde vijftiende plaats wel de beste Nederlander. Hij eindigde met een ronde van 70 slagen, 1 onder het baangemiddelde, op golfbaan The International in Badhoevedorp. Met een totaalscore van -6 bleef hij vijf slagen achter de koplopers.

13 uur geleden
Verstappen naast Prost en Alonso met 106 podiumplekken

BARCELONA (ANP) - Max Verstappen boekte in de Grote Prijs van Spanje zijn 61e zege in de Formule 1. Hij heeft alleen nog Lewis Hamilton (103 overwinningen) en Michael Schumacher (91) boven zich in de eeuwige ranglijst.

14 uur geleden
Hockeyers spelen gelijk tegen Duitsland en verliezen shoot-outs

UTRECHT (ANP) - De hockeyers van Oranje hebben in de Pro League gelijkgespeeld tegen Duitsland. Na de reguliere stand stond het 2-2, waarna de Duitsers beter waren in de shoot-outserie (4-5). Dat leverde de oosterburen een bonuspunt op.

14 uur geleden