Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer explosief materiaal gevonden in woning Spijkenisse

Meer explosief materiaal gevonden in woning Spijkenisse

SPIJKENISSE (ANP) - In de woning in de Mizarstraat in Spijkenisse, waar woensdag ongeveer 50 gram van de explosieve stof TATP werd gevonden, is bij het politieonderzoek donderdag nog meer van dit spul gevonden. Uit voorzorg moeten de bewoners van twaalf woningen in de nabijheid tijdelijk hun huis uit, meldt de politie.

De stof wordt donderdagmiddag door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Naar verwachting kunnen de bewoners daarna weer terug naar huis.

De eerste lading explosieven werd woensdag gevonden na de aanhouding van een 33-jarige man uit Spijkenisse, hij zou een 38-jarige plaatsgenoot hebben bedreigd met een mogelijk vuurwapen. Ook een 32-jarige vrouw is opgepakt. De TATP is woensdagavond "gecontroleerd" tot ontploffing gebracht, meldt de veiligheidsregio.

Vanwege de vondst van het materiaal werden woensdag aan het eind van de middag ook al veertien woningen aan de Mizarstraat ontruimd. Na het laten ontploffen van de TATP mochten ze weer terug naar huis.

Meer uit Binnenland

Vrijwilligerswerk terug op niveau van voor corona

DEN HAAG (ANP) - Bijna de helft van de Nederlanders van 15 jaar of ouder (49 procent) gaf in 2023 aan zich in de afgelopen twaalf maanden ten minste één keer vrijwillig te hebben ingezet voor een organisatie of vereniging. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarmee is het percentage vrijwilligers in Nederland terug op het niveau van voor corona. Gedurende de coronajaren deed gemiddeld 41 procent van de Nederlanders vrijwilligerswerk.

1 uur geleden
Rutte naar Erdogan voor gesprek over zijn NAVO-ambitie

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister-president Mark Rutte brengt vrijdag op persoonlijke titel een bezoek aan de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Dat bevestigt een woordvoerder na een bericht van De Telegraaf.

7 uur geleden
Wilders doet aangifte tegen Timmermans wegens opruiing

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders houdt voet bij stuk en heeft aangifte gedaan tegen Groenlinks-PvdA-leider Frans Timmermans om uitspraken die hij zaterdag deed op diens partijcongres. Hij vindt dat Timmermans zich schuldig heeft gemaakt aan opruiing, omdat hij zou hebben aangezet tot strafbare feiten, zo is te lezen in de aangifte die zijn advocaat maandag aan het Openbaar Ministerie heeft gezonden.

8 uur geleden
Minister Adriaansens wil drie dagen bedenktijd bij deurverkoop

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven moeten consumenten die zij aan de deur benaderen voor bijvoorbeeld een nieuw energiecontract, straks drie dagen bedenktijd geven. Elk aanbod is dan dus in eerste instantie vrijblijvend. Ook de mogelijkheden voor bedrijven om mensen telefonisch te benaderen worden verder aan banden gelegd.

8 uur geleden
Winteropvang voor daklozen in grote steden open om kou

DEN HAAG (ANP) - De komende nachten wordt het koud met temperaturen rond het vriespunt. Daarom openen verschillende steden de winteropvang voor dak- en thuislozen. Tot en met donderdag kunnen mensen in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam terecht voor een warme maaltijd, een bed en een broodpakket bij vertrek in de ochtend.

9 uur geleden
Tientallen aanhoudingen in Rotterdam rond bekerfinale

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam zijn zondag veertig mensen aangehouden rond en na de KNVB-bekerfinale tussen Feyenoord en NEC, meldt de politie maandag. Er zit niemand meer vast.

11 uur geleden
PVV neigt naar steun wet middenhuur, formerende partijen verdeeld

DEN HAAG (ANP) - De PVV gaat waarschijnlijk voor de wet van demissionair woonminister Hugo de Jonge stemmen waardoor honderdduizenden woningen in de vrije huursector in de middenhuur zullen vallen en daardoor een lagere huurprijs krijgen. De wet haalt het niet zonder steun van die partij.

11 uur geleden