Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer doden en besmettingen in Italië

Meer doden en besmettingen in Italië

ROME (ANP/RTR) - Het dodental in Italië als gevolg van het coronavirus is dinsdag met 837 toegenomen tot 12.428, melden de gezondheidsautoriteiten.

Het aantal nieuwe besmettingen bleef met 4053 op dinsdag over het algemeen stabiel, vergeleken met 4050 maandag. Het totaal aantal coronagevallen, sinds de uitbraak op 21 februari aan het licht kwam, steeg tot 105.792.

Zondag werden 5217 nieuwe besmettingen geregistreerd en zaterdag 5974, wat erop wijst dat de groeicurve van nieuwe infecties afneemt.

Het dagelijkse aantal sterfgevallen in Lombardije, de zwaarst getroffen regio, nam sterk af en ook het aantal nieuwe infecties daalde de derde dag op rij, wat erop duidt dat de situatie daar sneller verbetert dan elders in het land.

Forse stijging

In het naburige Piemonte was het dagelijkse dodental van 105 daarentegen fors gestegen ten opzichte van de dag ervoor.

Italië telt inmiddels de meeste doden door het coronavirus wereldwijd.

Van degenen die oorspronkelijk in heel Italië besmet zijn, waren er dinsdag 15.729 volledig hersteld, vergeleken met 14.620 de dag ervoor. Er lagen 4023 mensen op de intensive care, tegen 3981 een dag eerder.

Vrijdag

Het grootste dagelijkse dodental in Italië van de nu vijf weken durende epidemie werd vrijdag geregistreerd, toen 919 mensen overleden. Er waren 889 doden op zaterdag, 756 op zondag en 812 op maandag.

In het land zijn ook 66 artsen overleden aan het coronavirus, zei de Italiaanse artsenfederatie dinsdag. Zeker 8956 gezondheidswerkers zijn besmet met het virus. Dat is een toename van meer dan 500 gevallen in de afgelopen dagen.

Meer uit Buitenland

Biden vindt dat Trump zichzelf ontmaskert met dictator-uitspraken

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden vindt dat zijn voorganger Donald Trump zijn ware gezicht heeft laten zien toen hij afgelopen week zei dat hij een dictator voor een dag wil zijn als hij de verkiezingen wint. "Hij zegt het nu hardop", aldus Biden.

1 uur geleden
Frans parlement stemt tegen omstreden migratiewet van Macron

PARIJS (ANP/AFP) - Het Franse parlement heeft een omstreden migratiewet van de regering weggestemd. Dat is een grote tegenslag voor president Emmanuel Macron. Zijn binnenlandminister Gérald Darmanin heeft na de stemming zijn ontslag aangeboden, maar dat heeft Macron niet geaccepteerd.

1 uur geleden
EU werkt aan sancties tegen extremistische Israëlische kolonisten

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie werkt aan sancties tegen Joodse kolonisten die zich gewelddadig gedragen op de Palestijnse Westelijke Jordaanoever. Een "brede meerderheid" van de EU-landen heeft daarom gevraagd, zegt demissionair buitenlandminister Hanke Bruins Slot.

1 uur geleden
Pools parlement wijst Tusk aan als toekomstige premier

WARSCHAU (ANP/RTR) - Het Poolse parlement heeft oppositieleider en oud-premier Donald Tusk aangewezen als toekomstige premier. Hij zal zijn pro-Europese regering en plannen dinsdag in het parlement presenteren, waarna een vertrouwensstemming volgt waarmee Tusk naar verwachting weer premier wordt.

3 uur geleden
Witte Huis bezorgd over meldingen dat Israël witte fosfor inzet

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Witte Huis heeft zijn bezorgdheid geuit over meldingen dat de Israëlische strijdkrachten zelfontbrandende witte fosfor hebben ingezet bij een aanval op Libanon. Een woordvoerder van de Amerikaanse regering zegt dat Washington op zoek gaat naar meer informatie. De Verenigde Staten zouden de munitie hebben geleverd.

3 uur geleden
Zelensky: uitstel Amerikaanse hulp droom die uitkomt voor Poetin

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky noemt een eventueel uitstel van Amerikaanse militaire hulp in de oorlog tegen de Russen een droom die uitkomt voor de Russische leider Vladimir Poetin. "Poetin moet verliezen", zei Zelensky in een toespraak op de National Defense University in Washington. "Jullie kunnen rekenen op Oekraïne, en wij hopen net zo goed op jullie te kunnen rekenen."

3 uur geleden
Britse premier Sunak verdedigt ook eigen aanpak corona-uitbraak

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse premier Rishi Sunak heeft de Britse aanpak van de corona-uitbraak verdedigd. Hij vertelde een officieel onderzoeksteam dat hij zich niet herkent in de verklaringen over een "disfunctionerende" regering. Ook zijn eigen beleid als toenmalig minister van Financiën genoot steun, benadrukte hij.

5 uur geleden