Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer doden en besmettingen in Italië

Meer doden en besmettingen in Italië

ROME (ANP/RTR) - Het dodental in Italië als gevolg van het coronavirus is dinsdag met 837 toegenomen tot 12.428, melden de gezondheidsautoriteiten.

Het aantal nieuwe besmettingen bleef met 4053 op dinsdag over het algemeen stabiel, vergeleken met 4050 maandag. Het totaal aantal coronagevallen, sinds de uitbraak op 21 februari aan het licht kwam, steeg tot 105.792.

Zondag werden 5217 nieuwe besmettingen geregistreerd en zaterdag 5974, wat erop wijst dat de groeicurve van nieuwe infecties afneemt.

Het dagelijkse aantal sterfgevallen in Lombardije, de zwaarst getroffen regio, nam sterk af en ook het aantal nieuwe infecties daalde de derde dag op rij, wat erop duidt dat de situatie daar sneller verbetert dan elders in het land.

Forse stijging

In het naburige Piemonte was het dagelijkse dodental van 105 daarentegen fors gestegen ten opzichte van de dag ervoor.

Italië telt inmiddels de meeste doden door het coronavirus wereldwijd.

Van degenen die oorspronkelijk in heel Italië besmet zijn, waren er dinsdag 15.729 volledig hersteld, vergeleken met 14.620 de dag ervoor. Er lagen 4023 mensen op de intensive care, tegen 3981 een dag eerder.

Vrijdag

Het grootste dagelijkse dodental in Italië van de nu vijf weken durende epidemie werd vrijdag geregistreerd, toen 919 mensen overleden. Er waren 889 doden op zaterdag, 756 op zondag en 812 op maandag.

In het land zijn ook 66 artsen overleden aan het coronavirus, zei de Italiaanse artsenfederatie dinsdag. Zeker 8956 gezondheidswerkers zijn besmet met het virus. Dat is een toename van meer dan 500 gevallen in de afgelopen dagen.

Meer uit Buitenland

Duizenden geëvacueerd in Sydney vanwege dreigende overstromingen

SYDNEY (ANP) - Duizenden inwoners hebben zondag opdracht gekregen het zuidwesten van Sydney, de grootste stad Australië, te verlaten vanwege dreigende overstromingen door aanhoudende zware regenval in het gebied. Het weerbureau waarschuwt dat de regen, die mogelijk nog twee dagen aanhoudt, kan leiden tot plotselinge overstromingen en aardverschuivingen langs de oostkust in de staat New South Wales.

32 minuten geleden
Zelenski wil internationale hulp voor wederopbouw Oekraïne

KIEV (ANP) - De Oekraïense president Volodimir Zelenski roept de hulp in van de internationale gemeenschap om zijn verwoeste land weer op te bouwen zodra de oorlog met Rusland voorbij is. "Het is niet alleen nodig om alles te herstellen wat de bezetters hebben vernietigd, maar ook om een ​​nieuwe basis voor ons leven te creëren: veilig, modern, comfortabel, toegankelijk", zei hij zaterdag in een toespraak.

2 uur geleden
Politiechef Uvalde in VS neemt ontslag na bloedbad op school

UVALDE (ANP/DPA) - Meer dan een maand na het bloedbad op een basisschool in Texas waarbij 21 doden vielen, heeft de verantwoordelijk politiechef ontslag genomen, melden diverse media. "Ik denk dat dit de beste beslissing is voor Uvalde", citeerde de lokale krant Uvalde Leader News politiechef Pete Arredondo. Hij werd ruim een week geleden al met betaald verlof naar huis gestuurd.

4 uur geleden
VS onderzoeken kogel die bekende Palestijnse journaliste doodde

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - Amerikaanse deskundigen kunnen de kogel onderzoeken die de bekende Palestijns-Amerikaanse journaliste Shireen Abu Akleh doodde. Palestijnse autoriteiten hebben de kogel overhandigd. Ze hopen dat nu kan worden vastgesteld of het Israëlische leger verantwoordelijk is.

6 uur geleden
Honderden vluchten geannuleerd voor Amerikaanse feestdag

WASHINGTON (ANP/AFP) - In de Verenigde Staten zijn aan de vooravond van de nationale feestdag (4 juli) honderden vluchten geannuleerd omdat luchtvaartmaatschappijen kampen met gebrek aan personeel. Tot zaterdagmiddag werden al bijna zeshonderd binnen- en buitenlandse vluchten geschrapt, terwijl ruim 2600 vluchten vertraging opliepen. Een dag daarvoor waren er al vergelijkbare problemen.

8 uur geleden
Taliban roepen in verklaring op tot internationale erkenning

KABUL (ANP/RTR) - Het Afghaanse fundamentalistische Taliban-regime heeft zaterdag een grote bijeenkomst van duizenden geestelijken in de Afghaanse hoofdstad Kabul afgesloten door de internationale gemeenschap te vragen hun regering te erkennen. De Taliban regeren Afghanistan sinds vorig jaar augustus, maar tot nu toe heeft geen enkel land het Islamitisch Emiraat Afghanistan, zoals het land volgens de Taliban heet, officieel erkend.

9 uur geleden
Belarus beschuldigt buurland Oekraïne van raketaanvallen

MINSK (ANP/RTR) - De Russische bondgenoot Belarus beschuldigt buurland Oekraïne van raketaanvallen op militaire doelen. Zonder enig bewijs te leveren, stelt de Belarussische president Aleksandr Loekasjenko dat dat drie dagen geleden is gebeurd.

9 uur geleden