Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer dan zes miljoen mensen zien Oranje winnen

Meer dan zes miljoen mensen zien Oranje winnen

HILVERSUM (ANP) - Miljoenen mensen hebben dinsdag op NPO 1 de EK-wedstrijd tussen Nederland en Roemenië gevolgd. Gemiddeld keken via de televisie 6,1 miljoen mensen naar het duel in de achtste finales van het voetbaltoernooi. Een woordvoerder van het Nationaal Media Onderzoek (NMO), de organisatie die de kijkcijfers registreert in Nederland, bevestigt gegevens hierover van de NOS.

Volgens de NOS keken er online nog eens 637.000 mensen via de app van de omroep.

De wedstrijd tegen Roemenië, die Oranje met 3-0 won, is tot nu toe de best bekeken EK-wedstrijd. Het duel tegen Frankrijk staat met bijna 5,5 miljoen kijkers nu op de tweede plaats. Naar de wedstrijden tegen Oostenrijk en Polen keken respectievelijk 5,3 miljoen en 4,7 miljoen mensen.

Meer uit Binnenland

Busvervoerders die naar Spelen rijden zijn voorbereid op file

DEN HAAG (ANP) - Verschillende busvervoerders in Nederland brengen de komende twee weken mensen naar Parijs waar vrijdag de Olympische Spelen beginnen. Er is vraag naar de busritten, maar van een stormloop zoals tijdens de halve finale van het EK-voetbal is geen sprake, blijkt uit een korte rondgang van het ANP. De busmaatschappijen die naar Parijs rijden, zijn voorbereid op de verwachte drukte rond de Franse hoofdstad.

16 minuten geleden
Reddingsbrigade pleit voor meer zwemles onder migrantenkinderen

IJMUIDEN (ANP) - Het is van groot belang dat onder kinderen met een migratieachtergrond meer voorlichting komt over zwemveiligheid en dat meer kinderen zwemles krijgen. Dat zegt de Reddingsbrigade in reactie op de CBS-cijfers over het aantal verdrinkingsdoden in de afgelopen tien jaar. Uit de cijfers komt naar voren dat jonge kinderen van migranten de afgelopen tien jaar vaker verdronken.

1 uur geleden
Politiemedewerkster vast voor voorbereiden moord op ex-partner

ROTTERDAM (ANP) - Een 41-jarige politiemedewerkster is op 5 juni aangehouden op verdenking van het voorbereiden van de moord op haar ex-partner. Het Openbaar Ministerie maakte de aanhouding van de vrouw uit Gorinchem donderdag bekend. Dat kon volgens het OM niet eerder om "onderzoeksbelangen". Haar voorarrest is op 16 juli met zestig dagen verlengd door de rechtbank.

1 uur geleden
Aantal besmettingen met blauwtongvirus stijgt naar bijna 800

DEN HAAG (ANP) - Het blauwtongvirus is in de afgelopen weken op 791 plekken in Nederland vastgesteld. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dat is ruim twee keer zo veel als een week geleden. Vorige week vrijdag stond de teller op 318 gevallen en afgelopen maandag op 503.

1 uur geleden
Griffier rechtbank Rotterdam aangehouden om schenden ambtsgeheim

ROTTERDAM (ANP) - De rijksrecherche heeft woensdag een 36-jarige medewerker van de rechtbank Rotterdam aangehouden voor schending van het ambtsgeheim en computervredebreuk. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt. De verdachte werkt als griffier bij het kabinet van de rechter-commissaris.

1 uur geleden
NS: uitloop werk aan spoor leidt tot forse drukte Zomercarnaval

UTRECHT (ANP) - De werkzaamheden aan het spoor tussen Den Haag HS en Schiedam-Centrum lopen uit en daarom rijden daar tot zeker maandagochtend geen treinen, meldt ProRail. Van 13 tot en met 26 juli zouden er geen treinen rijden tussen Den Haag en Rotterdam vanwege werkzaamheden, maar nu blijkt dat het treinverkeer alleen tussen Schiedam en Rotterdam op tijd kan worden opgestart. De NS verwacht hierdoor "forse drukte" op zaterdag als het Zomercarnaval plaatsvindt in Rotterdam.

2 uur geleden
COA geeft voorlichting over zwemveiligheid: zorgen zijn er altijd

DEN HAAG (ANP) - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) doet naar eigen zeggen veel aan voorlichting over zwemveiligheid. Toch is de zorg over de gevaren van water voor asielzoekers die niet kunnen zwemmen er altijd, zegt een woordvoerder naar aanleiding van cijfers van het CBS. Hieruit komt onder meer naar voren dat de afgelopen tien jaar er flink meer verdrinkingen waren onder jonge kinderen van migranten.

2 uur geleden