Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer dan tien doden bij explosie in Indonesische nikkelfabriek

Meer dan tien doden bij explosie in Indonesische nikkelfabriek

FATUFIA (ANP/AFP/RTR) - Minstens dertien werknemers zijn omgekomen bij een explosie in een nikkelfabriek op het Indonesische eiland Sulawesi, meldt de uitbater van het bedrijvencomplex waar de fabriek deel van uitmaakt. 38 anderen raakten gewond.

Op beelden is te zien hoe een grote rookpluim boven de fabriek hangt en hoe dodelijke slachtoffers naar buiten worden gedragen. Onder de doden zijn acht Indonesiërs en vijf Chinezen.

Sulawesi geldt als een hub voor de productie van nikkel, een belangrijk metaal voor autobatterijen. China speelt een sleutelrol in die industrie. Het Chinese Tsingshan Holding Group, 's werelds grootste nikkelproducent, bezit een meerderheid van de fabriek waar de explosie plaatsvond.

De sector staat bekend om zijn onveilige werkomstandigheden. In juni kwam door een brand in dezelfde fabriek een medewerker om het leven. Begin dit jaar vielen twee doden, een Indonesiër en een Chinees, tijdens rellen over de slechte werkomstandigheden en het lage loon.

Meer uit Buitenland

G7 roept op tot wereldwijd bestand tijdens Olympische Spelen

FASANO (ANP/DPA) - De G7, een groep van zeven vooraanstaande industriële staten, heeft opgeroepen tot een wereldwijde wapenstilstand tijdens de Olympische Spelen in Parijs deze zomer.

3 uur geleden
Honderdduizenden demonstreren in Frankrijk tegen partij Le Pen

PARIJS (ANP/AFP) - Honderdduizenden mensen demonstreerden zaterdag in Frankrijk tegen Rassemblement National (RN). Vakbonden, verenigingen en linkse partijen hadden opgeroepen tot een "vloedgolf van het volk" om een ​​nieuwe overwinning van de partij van Marine Le Pen tijdens de verkiezingen op 30 juni en 7 juli te voorkomen.

5 uur geleden
Europese leiders naderen elkaar over verdeling 'topjobs' EU

BRUSSEL (ANP) - De Europese leiders lijken elkaar te naderen over de verdeling van de belangrijkste EU-posten, zo stellen EU-bronnen tegen het ANP. Maandagavond komen de regeringsleiders en staatshoofden voor het eerst na de Europese verkiezingen bijeen om over onder meer een nieuwe voorzitter van de Europese Commissie te overleggen. Voor de vier belangrijkste 'topbanen' worden telkens dezelfde namen genoemd. Een deal "lijkt in de komende dagen mogelijk", zegt de Franse president Emmanuel Macron.

6 uur geleden
Franse oud-president Hollande wil meedoen aan verkiezingen

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse oud-president Francois Hollande heeft voor een verrassing gezorgd door een politieke comeback aan te kondigen. De socialist wil zich in het departement Corrèze kandidaat stellen bij de parlementsverkiezingen. "Een uitzonderlijk besluit voor een uitzonderlijke situatie", zei hij tegen journalisten in de plaats Tulle.

7 uur geleden
CNN: Biden en Trump kunnen elkaar niet onderbreken tijdens debat

ATLANTA (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden en zijn Republikeinse tegenstander oud-president Donald Trump zijn de regels voor het eerste debat in de aanloop naar de presidentsverkiezingen overeengekomen. Tijdens het debat op 27 juni in Atlanta, Georgia krijgen de deelnemers onder meer een microfoon die kan worden uitgeschakeld als hun uitdager aan het woord is. Dat meldt CNN, de organisator van het debat.

8 uur geleden
Meloni spreekt tegen dat op G7-top sprake was van abortusrel

ROME (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Italiaanse premier Giorgia Meloni heeft geërgerd gereageerd op berichten over een rel over abortus op de G7-top in haar land. Ze verklaarde op een persconferentie dat geen sprake was van een conflict over de kwestie omdat er "niets was om ruzie over te maken".

8 uur geleden
NBC: leider Islamitische Staat mogelijk gedood door VS

WASHINGTON (ANP) - Een Amerikaanse luchtaanval heeft mogelijk het leven gekost aan de man die wordt gezien als de wereldwijde leider van terreurgroep Islamitische Staat, bericht NBC News. Bronnen zeggen tegen de nieuwszender dat Abdulqadir Mumin het doelwit was van een aanval die vorige maand plaatsvond in Somalië.

9 uur geleden