Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Meer dan miljoen betogers op de been in Hongkong'

'Meer dan miljoen betogers op de been in Hongkong'

HONGKONG (ANP/AFP) - Meer dan een miljoen mensen hebben volgens de organisatie van het protest meegedaan aan de nieuwsjaarbetoging in Hongkong voor meer democratie. Het overkoepelende Burgerlijke Mensenrechtenfront (CHRF) stelt dat het aantal demonstranten woensdag de 1,03 miljoen heeft overschreden.

Daarmee is het de grootste betoging tegen de groeiende invloed van Peking en voor meer democratie sinds juni vorig jaar. Het CHRF ging 9 juni van start met een massaal protest waar 1,03 miljoen mensen op afkwamen.

Aanleiding was destijds een gehaat wetsontwerp dat was gemaakt om verdachten in het autonome Hongkong eenvoudig aan de rest van China te kunnen uitleveren. Premier Carrie Lam trok het ontwerp na massale protesten in, maar de demonstranten gaan nog steeds de straat op en eisen onder meer veel meer democratie.

Meer uit Buitenland

Verongelukte helikopter Iraanse president Raisi is gevonden

TEHERAN (ANP/RTR) - De zondag verongelukte helikopter met aan boord de Iraanse president Ebrahim Raisi, is gevonden door reddingsteams. Dat meldt de Iraanse staatstelevisie.

1 uur geleden
Afgestudeerden tonen Biden hun onvrede over VS-steun Israël

ATLANTA (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft zondag te maken gekregen met zichtbaar protest tijdens een toespraak voor pas afgestudeerden op het Morehouse College. Die universiteit in Atlanta met vooral zwarte mannelijke studenten heeft onder anderen burgerrechtenactivist Martin Luther King als oud-student.

2 uur geleden
Verdachte moordaanslag premier Fico handelde mogelijk niet alleen

BRATISLAVA (ANP/RTR) - Slowaakse functionarissen onderzoeken de mogelijkheid dat de verdachte van de moordaanslag op premier Robert Fico misschien niet een "eenzame wolf" was, zoals eerder werd aangenomen. Dat vertelde minister van Binnenlandse Zaken Matus Sutaj Estok op een persconferentie.

4 uur geleden
Iraanse staatsmedia: ongeluk met helikopter president Raisi

TEHERAN (ANP/AFP) - Een helikopter in het konvooi van de Iraanse president Ebrahim Raisi was zondag betrokken bij "een ongeval", melden staatsmedia. Het toestel zou een "harde landing" hebben gemaakt in de westelijke provincie Oost-Azerbeidzjan. De minister van Binnenlandse Zaken Ahmed Vahidi bevestigde het nieuws op de staatstelevisie. Het is onduidelijk of de president aan boord was.

6 uur geleden
Opnieuw tientallen doden door overstromingen in Afghanistan

KABUL (ANP/AFP) - Door overstromingen in Afghanistan zijn opnieuw tientallen doden gevallen. In de noordelijke provincie Faryab zijn zeker 66 mensen om het leven gekomen, melden de lokale autoriteiten zondag. Deze maand zijn al honderden mensen omgekomen door verschillende overstromingen in het land.

6 uur geleden
Macron en Scholz 'diep bezorgd' over omstreden wet Georgië

PARIJS/BERLIJN (ANP) - Frankrijk en Duitsland zijn "diep bezorgd over de situatie in Georgië", waar het parlement vorige week de zogenoemde buitenlandse-agentenwet aannam. Dat zeggen de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz zondag in een gezamenlijke verklaring.

7 uur geleden
Congolees leger zegt staatsgreep te hebben verijdeld

KINSHASA (ANP/BELGA/AFP) - In de Democratische Republiek Congo heeft het regeringsleger in de nacht van zaterdag op zondag een staatsgreep verijdeld, meldt een woordvoerder in een korte toespraak op de staatsomroep. Er werden verschillende arrestaties verricht.

8 uur geleden