Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer dan een miljoen coronagevallen in Mexico

Meer dan een miljoen coronagevallen in Mexico

MEXICO-STAD (ANP) - In Mexico zijn sinds het begin van de coronapandemie meer dan een miljoen inwoners besmetgeraakt met het coronavirus. Het ministerie van Volksgezondheid heeft zaterdag (lokale tijd) bekendgemaakt dat er de afgelopen 24 uur 5860 nieuwe besmettingen zijn geregistreerd. Daarmee komt het totaal uit op 1.003.253 gevallen.

Het afgelopen etmaal steeg het aantal coronadoden in het land met 635 naar 98.259. Daarmee staat Mexico wereldwijd op plek vier. Door de hoge oversterfte gaat de regering er echter vanuit dat in werkelijkheid ongeveer 50.000 meer mensen zijn overleden door het coronavirus dan uit officiële statistieken blijkt. Het werkelijke aantal coronagevallen in het Noord-Amerikaanse land zal waarschijnlijk veel hoger zijn, aangezien maar heel weinig wordt getest.

De meeste coronabeperkingen in het land zijn de afgelopen maanden opgeheven. Maar er zijn steeds minder ziekenhuisbedden beschikbaar in Mexico-Stad, waardoor nieuwe maatregelen niet worden uitgesloten.

President Andrés Manuel López Obrador heeft al maandenlang herhaaldelijk het gevaar van het longvirus gebagatelliseerd en beweert dat zijn land het heeft "getemd". Hij draagt bijna nooit een mondkapje.

Meer uit Buitenland

Frankrijk trekt troepen en ambassadeur terug uit Niger

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk trekt in de komende maanden zijn troepen terug uit Niger, meldt de Franse president Emmanuel Macron. Ook roepen de Fransen hun ambassadeur terug uit het West-Afrikaanse land. "Frankrijk heeft besloten zijn ambassadeur terug te roepen en de militaire samenwerking met Niger te beëindigen", zei Macron in een televisie-interview.

5 uur geleden
Doden na strijd bij Kosovaars klooster

PRISTINA (ANP/AFP/RTR) - De politie heeft de strijd tussen gewapende mannen en de Kosovaarse autoriteiten in een klooster nabij de Servische grens beëindigd, meldt minister Xhelal Svecla van Binnenlandse Zaken. Volgens de politie zijn minstens drie mannen gedood en vier anderen opgepakt. Ook een agent werd gedood.

6 uur geleden
Niger sluit het luchtruim voor alle Franse vliegtuigen

NIAMEY (ANP/AFP) - De Nigerese junta sluit het luchtruim voor alle Franse vliegtuigen. Dat betekent dat niet alleen Franse militaire vliegtuigen niet meer boven Niger mogen vliegen, maar ook de commerciële vluchten van Air France.

6 uur geleden
Amerikaanse ruimtecapsule met materiaal asteroïde op aarde geland

WASHINGTON (ANP) - Een Amerikaanse ruimtecapsule met aan boord materiaal van een asteroïde is teruggekeerd op aarde. De capsule landde in de woestijn van de Amerikaanse staat Utah, ongeveer 100 kilometer ten westen van Salt Lake City. De landing was live te volgen via de website van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.

9 uur geleden
Duizenden protesteren in Spanje om mogelijke amnestie Catalanen

MADRID (ANP) - In Madrid zijn volgens Spaanse media duizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen de mogelijke amnestie voor Catalaanse separatisten. Alberto Núñez Feijóo, de leider van de conservatieve PP die het protest heeft georganiseerd, zegt dat er zeker 40.000 mensen zijn komen opdagen.

12 uur geleden
Armenië lijkt afstand te nemen van Rusland

JEREVAN (ANP/AFP) - De Armeense premier Nikol Pasjinian lijkt in een televisietoespraak afstand te nemen van bondgenoot Rusland. Hij zegt dat de huidige veiligheidsalliantie waar Armenië aan deelneemt "ineffectief en onvoldoende" is. Pasjinian denkt ook dat zijn land zich moet aansluiten bij het Internationaal Strafhof (ICC), dat een arrestatiebevel tegen de Russische president Vladimir Poetin heeft uitgevaardigd.

12 uur geleden
Agent gedood bij schietpartij in dorp Kosovo

PRISTINA (ANP/AFP/RTR) - Bij een schietpartij in een dorp in het noorden van Kosovo is volgens premier Albin Kurti een agent doodgeschoten. Het dorp kwam volgens hem onder vuur te liggen van zwaarbewapende en gemaskerde aanvallers en er is ook een agent gewond geraakt. Kurti spreekt van een terroristische aanval. In de regio zijn veel spanningen tussen etnische Albanezen en etnische Serviërs.

13 uur geleden