Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer dan duizend Hamasleden behandeld in Turkse ziekenhuizen

Meer dan duizend Hamasleden behandeld in Turkse ziekenhuizen

ANKARA (ANP/RTR) - Meer dan duizend leden van de militante Palestijnse groepering Hamas zijn behandeld in Turkse ziekenhuizen, zei de Turkse president Erdogan maandag. Hij herhaalde ook zijn standpunt dat Hamas een "verzetsbeweging" is.

"Er zijn zoveel leden van Hamas gedood. Het hele Westen valt hen aan met allerlei soorten wapens en munitie", aldus het Turkse staatshoofd.

Op een gezamenlijke persconferentie met de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis zei Erdogan te betreuren dat Griekenland Hamas als een terroristische organisatie beschouwt. Mitsotakis zei dat Griekenland en Turkije het niet over alle zaken rond de oorlog in Gaza eens kunnen zijn, maar dat beide landen wel vinden dat het geweld moet stoppen en dat een langdurig staakt-het-vuren nodig is.

Meer uit Buitenland

Israël walgt van kritiek Verenigde Naties op Israëlisch leger

NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - Israël vindt het volkomen onterecht dat zijn strijdkrachten op een zwarte lijst komen van landen en legers die falen bij het beschermen van kinderen tijdens oorlog. De Israëlische gezant bij de Verenigde Naties (VN) zegt ervan te walgen dat het Israëlische leger op de jaarlijkse lijst van de VN wordt geplaatst, die naar verwachting eind juni verschijnt.

2 minuten geleden
Bezetters universiteit Gent krijgen hulp rechter tegen ontruiming

GENT (ANP) - De pro-Palestijnse bezetters van de universiteit van het Belgische Gent krijgen hulp van de rechter. Die blokkeert de ontruiming waar de rector om had gevraagd, melden Belgische media.

1 uur geleden
Antwerps ziekenhuis legt radiologie stil na foute diagnoses

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - Een nieuw ziekenhuis in Antwerpen zet al zijn zeven radiologen tijdelijk aan de kant. Meerdere diagnoses rammelden, bleek uit onderzoek. Zo werden volgens Belgische media een botbreuk over het hoofd gezien en een tumor verkeerd gemeten.

2 uur geleden
Amerikaanse militairen leggen tijdelijke pier Gaza opnieuw aan

WASHINGTON (ANP) - Amerikaanse militairen hebben de tijdelijke pier in de Gazastrook opnieuw geïnstalleerd. Een deel van het bouwwerk werd eind vorige maand weggesleept voor reparatie.

2 uur geleden
Oekraïne helemaal klaar voor toetredingsgesprek, zegt Commissie

BRUSSEL (ANP) - Oekraïne en Moldavië voldoen aan alle voorwaarden om te beginnen aan de onderhandelingen over toetreding tot de Europese Unie, rapporteert de Europese Commissie. Met dat positieve advies in hun achterhoofd overleggen de EU-landen nu over de start van dat proces, dat aspirant-lidstaten klaarstoomt voor de EU, zeggen EU-bronnen.

6 uur geleden
Zelensky: Europa niet langer een continent van vrede

PARIJS (ANP/AFP/DPA) - Volgens Volodymyr Zelensky is Europa tachtig jaar na D-day "helaas niet langer een continent van vrede". Dat zei de Oekraïense president vrijdag tijdens een toespraak in het Franse parlement.

7 uur geleden
Sunak biedt excuses aan voor vroegtijdig vertrek uit Frankrijk

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse premier Rishi Sunak heeft zijn excuses aangeboden voor het feit dat hij de herdenkingen ter gelegenheid van D-Day in Normandië te vroeg heeft verlaten. Hij was daardoor niet aanwezig bij de grote ceremonie op Omaha Beach.

9 uur geleden