Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer dan 6000 nieuwe coronagevallen

Meer dan 6000 nieuwe coronagevallen

BILTHOVEN (ANP) - Na vijf achtereenvolgende dagen waarop het aantal coronagevallen daalde, is het aantal woensdag weer iets gestegen. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend werden 6148 positieve tests doorgegeven aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de afgelopen zeven dagen steeg het aantal gevallen met bijna 48.400, wat neerkomt op 6916 per dag. Voor de vijfde dag op rij ligt het dagcijfer onder het gemiddelde van de week.

Op woensdagen zijn er meestal meer positieve tests dan op maandagen en dinsdagen. Dat komt doordat meer mensen zich aan het begin van de week laten testen dan in het weekeinde. Het cijfer van deze woensdag ligt wel lager dan eerdere woensdagen.

Sterfgevallen

Rotterdam telde 196 nieuwe gevallen. In Amsterdam kwamen 149 besmettingen aan het licht en in Den Haag 137. In de gemeente Utrecht hoorden 122 mensen dat ze het virus hebben opgelopen en in Eindhoven werden 80 positieve tests genoteerd.

Het aantal sterfgevallen steeg met 122, tegen 153 op dinsdag. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in een periode van 24 uur zijn overleden, zulke informatie wordt soms pas na een tijdje doorgegeven.

Sinds het begin van de uitbraak zijn bijna 890.000 Nederlanders positief getest. Dat aantal kan vrijdag boven de 900.000 uitkomen. Als dit tempo aanhoudt, wordt eind januari of begin februari de miljoenste besmetting in Nederland vastgesteld. Van bijna 12.700 mensen is bekend dat ze aan het virus zijn overleden.

6 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

E..Jansen 6 maanden geleden
Ja laten testen is het probleem! Meer dan voldoende bewijs dat deze test niet goed is. Dus stop met je te laten testen !
GebakkenBanaan 6 maanden geleden
he pwverhelst, goed je te lezen! Maakte me al zorgen (grapje)
pwverhelst 6 maanden geleden
GB is niet LANGZAAMAAN krankzinnig geworden...............(vul de rest maar zelf in)
GebakkenBanaan 6 maanden geleden
Ik zeg gewoon wat ik denk, dat heet vrijheid van meningsuiting, en volgens mij mag dit gewoon. Blijft u lekker uw schapen vriendjes volgen, fijne en warme avond toegewenst.
willy70 6 maanden geleden
Ik vraag me steeds af of jij je zou laten testen bij klachten banaan. Als jij en je vrienden zich ook laten testen gaat het percentage misschien wel flink omlaag. Jullie krijgen het toch niet dus je hoeft nergens bang voor te zijn. Behalve dan met je eigen naam reageren. Dat doe je dan weer niet. Lekker anoniem de boel opjutten
GebakkenBanaan 6 maanden geleden
Door het inboezemen van angst en het opleggen van traumamaatregelen proberen ze iedereen langzaamaan krankzinnig te maken.

Meer uit Gezond

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen loopt op tot 533

ZEIST (ANP) - Het totale aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is zondag opgelopen tot 533. Dat zijn er 29 meer dan op zaterdag, toen er 504 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis lagen. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

4 uur geleden
Eerste risiconiveaus kunnen omlaag, er zijn minder coronagevallen

DEN HAAG (ANP) - Nu het aantal nieuwe coronagevallen een daling heeft ingezet, kunnen ook de eerste risiconiveaus omlaag. Meerdere regio's doen komende week waarschijnlijk een stapje terug. Ze gaan vermoedelijk van het hoogste niveau (zeer ernstig) naar het een na hoogste niveau (ernstig) als de overheid woensdag de nieuwe kaart van Nederland vaststelt.

9 uur geleden
RIVM meldt 5323 nieuwe coronabesmettingen

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 5323 positieve coronatesten geregistreerd tussen vrijdag- en zaterdagochtend. Dat zijn er ruim duizend minder dan vrijdag, toen volgens een bijgesteld cijfer 6425 besmettingen werden gemeld. Het aantal nieuwe besmettingen is terug op het niveau van 8 juli (5401), toen de cijfers nog snel omhoog liepen.

1 dag geleden
China heeft al anderhalf miljard inentingen verricht

SHANGHAI (ANP/RTR) - In China zijn al ruim anderhalf miljard inentingen verricht in de campagne tegen het coronavirus dat eind 2019 in dit land opdook. Dit hebben de gezondheidsautoriteiten zaterdag bekendgemaakt. Het land telt meer dan 1,4 miljard inwoners en heeft tot dusver nog geen 92.500 besmettingen vastgesteld.

1 dag geleden
Nederland op Duitse hoogrisicolijst, beleid dinsdag aangescherpt

BERLIJN (ANP) - Duitsland zet Nederland op de lijst met hoogrisicogebieden vanwege het snel oplopende aantal coronabesmettingen. Dat betekent dat een strenger beleid gaat gelden voor reizigers. Die maatregelen worden volgens gezondheidsinstituut Robert Koch Instituut (het Duitse RIVM) komende dinsdag van kracht. Ook Spanje en Georgië worden een hoogrisicogebied.

2 dagen geleden
6453 nieuwe coronabesmettingen, iets meer dan donderdag

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 6453 positieve coronatesten geregistreerd tussen donderdag- en vrijdagochtend. Dat zijn er iets meer dan donderdag, toen volgens een bijgesteld cijfer 6274 besmettingen werden gemeld.

2 dagen geleden
EMA keurt gebruik Moderna goed voor tieners

AMSTERDAM (ANP) - Het Europees Geneesmiddelenbureau EMA keurt het gebruik van het coronavaccin van Moderna voor tieners in Europa goed. Moderna had gevraagd of het middel, dat al wordt toegediend aan volwassenen, ook kan worden toegediend aan 12- tot 17-jarigen.

2 dagen geleden