Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer dan 300 nieuwe coronabesmettingen

Meer dan 300 nieuwe coronabesmettingen

DEN HAAG (ANP) - Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 342 nieuwe coronagevallen vastgesteld, het hoogste aantal sinds begin mei. De afgelopen vier dagen lag het aantal nieuwe gevallen boven de 200, nu komt het voor het eerst boven de 300. In de afgelopen zeven dagen zijn 1559 mensen positief getest.

De grootste besmettingshaard is Rotterdam-Rijnmond. Daar zijn 94 gevallen bijgekomen, het hoogste aantal sinds half april. Amsterdam-Amstelland noteerde donderdag 72 nieuwe besmettingen. Dat is meer dan twee keer zo veel als een dag eerder.

In Midden- en West-Brabant werd het coronavirus 27 keer vastgesteld, in Utrecht 23 keer, in Hollands Midden 22 keer en in Haaglanden 21 keer.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

cjrouw 5 dagen geleden
Dat klinkt ernstig..... maar er wordt kennelijk niemand echt ziek volgens de cijfers van de overheid ???? .Komt dit dan toch vanwege de ruin 20 andere virussen, die ook positief reageren op de PCR test (Corona test )???? Dus alleen maar paniek zaaien ????????

Meer uit Gezond

Britse regering wil dat bedrijven medicijnvoorraad aanleggen

LONDEN (ANP) - De Britse regering vraagt farmaceutische bedrijven zich goed voor te bereiden op het einde van de overgangsperiode die volgde op de brexit. De ondernemingen krijgen het advies om voldoende medische middelen op voorraad te hebben voor een periode van zes weken, bericht de BBC.

21 uur geleden
Zorgverzekeraars noemen extra premiestijging 'voorbarig'

ZEIST (ANP) - Zorgverzekeraars Nederland (ZN) zegt dat het voorbarig is om te concluderen dat de zorgpremie door de uitbraak van het coronavirus extra gaat stijgen. In een brief aan de bewindslieden die belast zijn met de zorg in Nederland schrijven de samenwerkende zorgverzekeraars dat er "nog geen zicht is op de totale kosten".

1 dag geleden
Gezondheidsverklaring medewerkers slachterij is 'fakemaatregel'

HELMOND (ANP) - Het laten invullen van gezondheidsverklaringen door medewerkers van slachterij Van Rooi Meat in Helmond is een fakemaatregel. Dat zegt John Klijn, bestuurder bij FNV.

2 dagen geleden
Artsen registreerden in maart en april 8300 coronadoden

DEN HAAG (ANP) - Onderzoekers tellen 8300 mensen die in maart en april zeker of vermoedelijk zijn overleden aan het coronavirus. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bureau heeft de doodsoorzaakverklaringen van artsen over die maanden voor het eerst bestudeerd. Daardoor is dit de meest precieze inschatting van het aantal sterfgevallen door corona tot nu toe.

5 dagen geleden
Gommers: paniek over oplopende besmettingen niet nodig

DEN HAAG (ANP) - Nederland hoeft niet direct in paniek te raken nu het aantal besmettingen oploopt. Dat zegt Diederik Gommers, voorzitter van de Vereniging voor Intensive Care, in een interview met het AD. "Onze GGD’s weten wat ze doen, op de ic zijn we ook verder dan in maart."

5 dagen geleden
Laagste aantal coronapatiënten op ic sinds maart

ROTTERDAM (ANP) - Op de intensive cares liggen veertien mensen met het coronavirus. Dat is het laagste aantal sinds de begindagen van de uitbraak, begin maart. Op woensdag lagen zeventien patiënten op een intensivecareafdeling.

5 dagen geleden
Besluit over coronatests voor reizigers vrijdag verwacht

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet maakt naar verwachting vrijdag bekend of ook reizigers die zonder coronaklachten uit het buitenland terugkeren worden getest op het virus. Eerder zou dit donderdag bekend gemaakt worden, maar volgens een woordvoerder van het ministerie voor Volksgezondheid is er meer tijd nodig.

5 dagen geleden