Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer dan 28.000 Palestijnen omgekomen tijdens oorlog met Israël

Meer dan 28.000 Palestijnen omgekomen tijdens oorlog met Israël

RAFAH (ANP/RTR) - Sinds de oorlog tussen Hamas en Israël uitbrak op 7 oktober vorig jaar, zijn 28.064 Palestijnen om het leven gekomen, meldt het lokale ministerie voor Volksgezondheid. Alleen al de voorbije nacht kwamen bij bombardementen 110 inwoners van de Gazastrook om het leven.

De angst bestaat dat het aantal slachtoffers fors kan oplopen als Israël start met een grondoffensief in de stad Rafah, aan de grens met Egypte. Daar verblijven inmiddels bijna anderhalf miljoen Palestijnen. Hamas waarschuwde eerder zaterdag dat "tienduizenden doden" kunnen vallen als het Israëlische leger binnenvalt in de stad.

Vrijdag had de Israëlische premier Benjamin Netanyahu opgeroepen Rafah te ontruimen, zodat Israëlische soldaten de strijders van Hamas kunnen uitschakelen die zich in de grensstad schuilhouden.

Meer uit Buitenland

Hamas: 3 gijzelaars gedood tijdens Israëlische bevrijdingsactie

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Tijdens de Israëlische militaire operatie van zaterdag waarbij enkele gijzelaars werden bevrijd zijn ook drie gijzelaars gedood volgens Hamas. Dat melden de Al Qassam-brigades op hun Telegramkanaal. Tot de doden zou onder meer een Amerikaans staatsburger behoren.

1 uur geleden
Modi beëdigd voor derde termijn als premier India

NEW DELHI (ANP/RTR) - Narendra Modi is zondag beëdigd als premier van India voor een derde termijn, een zeldzaamheid in India. Modi was woensdag al voorgedragen als nieuwe premier, nadat zijn partij Bharatiya Janata (BJP) met geallieerde partijen had afgesproken om opnieuw een regering te vormen.

1 uur geleden
Winkel van Bulgari in Rome via tunnels beroofd

ROME (ANP) - In een luxe winkelstraat in het hartje van Rome, de Via Condotti, is een winkel van het luxegoederenbedrijf Bulgari in de nacht van zaterdag op zondag beroofd van luxeartikelen met een waarde van minstens een half miljoen euro. De daders drongen het winkelpand binnen door een gat in de kelder van het pand, berichten Italiaanse media.

2 uur geleden
Israël verlengt verbod voor Al Jazeera met 45 dagen

TEL AVIV (ANP/RTR) - Het verbod voor de Qatarese zender Al Jazeera om nieuws te verwerven of te verspreiden in Israël is verlengd met 45 dagen, heeft de Israëlische telecomregulator bekendgemaakt.

2 uur geleden
Israël blijft centraal Gaza bestoken na bevrijding gijzelaars

NUSEIRAT (ANP/RTR) - Een dag nadat Israëlische troepen vier gijzelaars uit de handen van Hamas hadden bevrijd in en bij de plaats Nuseirat, blijft het leger aanvallen uitvoeren in dezelfde regio. Daarbij zijn opnieuw dodelijke slachtoffers gevallen.

3 uur geleden
Ballotage presidentsverkiezing Iran levert zes kandidaten op

TEHERAN (ANP/AFP/DPA) - In Iran heeft een oppermachtige raad van de regerende orthodoxe sjiitische geestelijkheid zes personen geschikt bevonden om deel te nemen aan de naderende presidentsverkiezingen. Er hadden zich tachtig kandidaten aangemeld voor de verkiezingen die op 28 juni worden gehouden.

4 uur geleden
Gezondheidsdienst Gaza: zeker 274 doden bij aanval Israël zaterdag

RAFAH/CAÏRO/ANKARA (ANP/AFP/RTR) - De gezondheidsdiensten in de Gazastrook hebben het dodental van zaterdag van de Israëlische aanval op Nuseirat en omgeving opgehoogd naar zeker 274. Er zijn bijna zevenhonderd gewonden gevallen. Daarmee zijn er sinds oktober bij de Israëlische aanvallen op de Gazastrook 37.084 doden en bijna 84.500 gewonden gevallen.

5 uur geleden