Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer dan 25 arrestaties bij rellen in Zweden

Meer dan 25 arrestaties bij rellen in Zweden

NORRKÖPING (ANP/DPA) - Meer dan 25 mensen zijn gearresteerd bij de gewelddadige rellen die zondag in de Zweedse stad Norrköping uitbraken. De relschoppers vielen agenten aan, bevestigt de politie. Eerder op de avond werd al bekend dat bij de rellen drie mensen werden geraakt door afgeketste politiekogels. Volgens de politie waren die kogels afgevuurd als waarschuwingsschoten.

Ook in de stad Malmö was het zondag opnieuw onrustig. Er vloog onder meer een bus in brand, nadat onbekende daders een brandend voorwerp naar het voertuig hadden gegooid. De passagiers konden uit het voertuig ontsnappen, voordat iemand gewond raakte. Op de website van de Zweedse krant Aftonbladet zijn foto's te zien van auto's die zondagavond in brand werden gestoken in de wijk Rosengård in Malmö.

Het komt in Zweden nu al vier dagen op rij tot ongeregeldheden. Elke keer is een door de Deense rechts-extremist Rasmus Paludan georganiseerde bijeenkomst de aanleiding. Op die bijeenkomsten wilde hij een koran verbranden. Het leidde niet alleen in Malmö en Norrköping tot rellen, maar ook in Örebro, Linköping en Landskrona, waarbij vooral materiële schade werd veroorzaakt.

Tot dusver kwam het alleen donderdag in Malmö daadwerkelijk tot een koranverbranding.

Meer uit Buitenland

Verkiezingswinst lijkt kleiner dan verwacht voor premier India

NEW DELHI (ANP/AFP/RTR) - De alliantie van de Indiase premier Narendra Modi stevent volgens de eerste verkiezingsresultaten af op een meerderheid, maar krijgt minder zetels dan verwacht. De voorspelde grote verkiezingswinst voor Modi lijkt uit te blijven.

1 uur geleden
Weer in Duitsland beter en noodweerwaarschuwingen ingetrokken

STUTTGART/MÜNCHEN (ANP) - De Duitse meteorologische dienst heeft alle waarschuwingen voor noodweer ingetrokken en verwacht droger en warmer weer, vooral in Baden-Württemberg. Maar ook in het door hevige regens geteisterde Beieren voorziet de dienst in de loop van de dag wat zon en weinig regen.

1 uur geleden
Zuid-Korea hervat militaire activiteiten bij wapenstilstandslijn

SEOUL (ANP/RTR) - Zuid-Korea hervat al zijn militaire activiteiten bij de wapenstilstandslijn met Noord-Korea en zijn noordwestelijke eilanden. De aankondiging van Defensie volgt na de volledige opschorting van een militair verdrag dat het land in 2018 met Noord-Korea sloot over het verminderen van spanningen en het zoeken van toenadering.

1 uur geleden
Burgemeester vermoord in Mexico dag na verkiezingen

COTIJA (ANP/AFP) - De dag na de presidentsverkiezingen die Claudia Sheinbaum als eerste vrouw in Mexico heeft gewonnen, is in het land een vrouwelijke burgemeester vermoord. Yolanda Sánchez Figueroa werd door daders vanuit een auto neergeschoten in het centrum van haar stad Cotija, circa 370 kilometer ten westen van de hoofdstad Mexico-Stad. Haar lijfwacht raakte bij de aanslag gewond, melden plaatselijke media.

2 uur geleden
FLNKS: verkiezingswet Nieuw-Caledonië moet van tafel

NOUMEA (ANP/RTR) - De Franse president Emmanuel Macron moet de nieuwe verkiezingswet in Nieuw-Caledonië die bepaalt dat nieuwkomers op de archipel die er minstens tien jaar wonen ook mogen stemmen, intrekken. Dat wil het FLNKS, het verbond van politieke partijen in Nieuw-Caledonië dat onafhankelijkheid nastreeft.

5 uur geleden
Biden noemt Trump veroordeelde misdadiger

WASHINGTON (ANP) - Voor het eerst sinds de Amerikaanse voormalige president Donald Trump schuldig is bevonden in een zwijggeldzaak, heeft president Joe Biden zijn voorganger uitgemaakt voor "veroordeelde misdadiger".

7 uur geleden
Chinees ruimtevaartuig keert van achterkant maan terug naar aarde

BEIJING (ANP) - Het Chinese ruimtevaartuig Change'e-6 is van de achterkant van de maan vertrokken naar de aarde. Dat maakte het staatspersbureau Xinhua dinsdag bekend.

8 uur geleden