Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer dan 200 nieuwe coronapatiënten op verpleegafdelingen

Meer dan 200 nieuwe coronapatiënten op verpleegafdelingen

ZEIST (ANP) - Voor het eerst in een week zijn er in één etmaal weer meer dan 200 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen. 207 mensen met corona waren zo beroerd dat ze een ziekenhuisbed nodig hadden, zo valt te lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het is ook voor het eerst sinds vorige week dinsdag dat er binnen een etmaal weer meer dan dertig nieuwe Covidpatiënten op de intensive cares werden opgenomen, namelijk 32.

De totale bezetting in de Nederlandse ziekenhuizen nam afgelopen 24 uur wel af, met vijf patiënten. Momenteel moeten nog 1992 mensen met Covid-19 worden verzorgd op een verpleegafdeling of ic.

Intensive cares

Die daling komt van de intensive cares. Daar houden in totaal nog 521 coronapatiënten een bed bezet, 12 minder dan maandag. Dat er ondanks de 32 nieuwe opnames nu toch minder Covidpatiënten op de ic's liggen dan een etmaal geleden komt omdat er ook mensen stierven of de afdeling mochten verlaten. Op de Duitse ic's liggen momenteel nog 14 Nederlandse coronapatiënten.

Op de verpleegafdelingen steeg het aantal bedden dat door coronapatiënten wordt bezet afgelopen etmaal juist met zeven. Zorgverleners in de klinieken behandelen nu 1471 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt.

Druk verspreiden

Om de druk op de ziekenhuizen zoveel mogelijk te spreiden kunnen coronapatiënten worden verplaatst naar een andere regio. Maandag werden vijf patiënten verplaatst binnen Nederland en één iemand is naar Duitsland gebracht.

Vanwege de nieuwe omikronvariant van het coronavirus is de verwachting dat eerst het aantal besmettingen en vervolgens ook het aantal ziekenhuisopnames weer zal toenemen. Het LCPS verwacht dat de instroom van nieuwe coronapatiënten in de ziekenhuizen in januari weer zal gaan stijgen.

Meer uit Gezond

Toezichthouder: haal medicijn tegen sikkelcelpijn van de markt

AMSTERDAM (ANP) - Een medicijn tegen pijnaanvallen bij mensen met sikkelcelziekte wordt waarschijnlijk van de markt gehaald. De Europese toezichthouder, het EMA in Amsterdam, adviseert om de vergunning van het middel crizanlizumab in te trekken. De Europese Commissie moet een besluit nemen.

3 dagen geleden
Zeeland wil snel overleg met Rijk over tandartsentekort

MIDDELBURG (ANP) - De provincie Zeeland wil snel met het Rijk in gesprek over het groeiende tandartsentekort in de regio. Gedeputeerde Harry van der Maas zei vrijdag in een commissievergadering dat het probleem al meerdere keren schriftelijk is aangekaart bij de verantwoordelijke ministers Ernst Kuipers (Volksgezondheid) en Robbert Dijkgraaf (Onderwijs), maar dat daarop tot dusver geen reactie is gekomen.

3 dagen geleden
Ouderenzorg: Nederlanders amper voorbereid op hun oude dag

UTRECHT (ANP) - Nederlanders zijn niet of nauwelijks voorbereid op hun oude dag en de zorg die daarbij komt kijken. Die conclusie trekt de koepel voor de ouderenzorg, ActiZ, op basis van onderzoek dat het onder ruim duizend mensen liet uitvoeren. De branchevereniging is daarom een campagne gestart om het bewustzijn hierover te vergroten.

3 dagen geleden
Verhoren hoofdrolspelers corona-aanpak vanaf voorjaar 2025

DEN HAAG (ANP) - De parlementaire enquête over de aanpak van de coronapandemie gaat naar verwachting een kleine drie jaar duren. De openbare verhoren, waarbij hoofdrolspelers als minister president Mark Rutte en voormalig gezondheidsminister Hugo de Jonge onder ede voor de enquêtecommissie moeten verschijnen, zijn voorzien in de periode van februari tot en met september 2025.

4 dagen geleden
Coronafonds zieke en overleden zorgmedewerkers hielp 180 mensen

UTRECHT (ANP) - Het fonds dat kort na het uitbreken van de coronacrisis werd opgericht om zorgmedewerkers te helpen die door hun werk zelf op de intensive care belandden, heeft in totaal 180 keer een eenmalig bedrag uitgekeerd. De Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWiC), die het fonds beheerde, maakt nu de balans op en houdt op te bestaan.

4 dagen geleden
Nieuwe techniek stuurt benen dwarslaesie-patiënt via hersenen aan

NIJMEGEN (ANP) - De Sint Maartenskliniek in Nijmegen verwacht veel van een nieuwe techniek om iemand met een dwarslaesie de benen aan te laten sturen vanuit de hersenen. Dat zegt de instelling op basis van de resultaten die met speciale implantaten zijn bereikt bij de 40-jarige Nederlander Gert-Jan Oskam. Nadat hij in 2011 een dwarslaesie had opgelopen door een ongeluk met de fiets, werd aanvankelijk gedacht dat hij alleen nog een arm kon bewegen. Inmiddels kan hij met een rollator enigszins uit de voeten.

5 dagen geleden
Zorg kan gebouwen straks niet meer betalen, waarschuwt sector

UTRECHT (ANP) - Zorgorganisaties zijn bang dat ze over een paar jaar geen geld meer hebben voor hun gebouwen. Ze willen niet alleen nieuwe locaties neerzetten, maar ook bestaande plekken aanpassen en verduurzamen. Er dreigt een investeringsstop en "daardoor kunnen voor pakweg 50.000 mensen geen woongelegenheden meer gerealiseerd worden", waarschuwt de sector woensdag.

5 dagen geleden