Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer dan 18 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

Meer dan 18 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

WASHINGTON (ANP) - Aan de stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd komt geen einde. In een paar dagen kwamen er weer 1 miljoen bij. Inmiddels zijn sinds de corona-uitbraak ruim 18 miljoen infecties geregistreerd. Van de personen die besmet raakten, zijn er ongeveer 689.000 overleden. Meer dan 11,3 miljoen zijn weer hersteld.

Dat meldt de Amerikaanse website Worldometer, die alle beschikbare cijfers optelt. De Verenigde Staten zijn al een tijdje het zwaarst getroffen land met ruim 157.000 coronadoden en ruim 4,7 miljoen besmettingen. In Nederland zijn tot nu toe iets meer dan 54.700 infecties en 6148 doden geregistreerd.

De officiële cijfers geven geen volledig beeld van de omvang van de uitbraak. Zo test niet elk land even intensief. Ook registreren landen vaak verschillend.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Duitsland: coronatest Europese vakantiegangers voor terugkeer

BERLIJN (ANP) - Alle Europese vakantiegangers zouden zich voor terugkeer naar huis verplicht op corona moeten laten testen in hun vakantieland, als dat een risicogebied is. Dat wil Duitsland.

7 minuten geleden
Ontmantelen beschadigd kerkorgel Notre-Dame van start

PARIJS (ANP/RTR/DPA) - In de door brand beschadigde kathedraal Notre-Dame is een begin gemaakt met het verwijderen van het grote kerkorgel. Het grootste muziekinstrument van Frankrijk moet stapsgewijs worden ontmanteld, schoongemaakt en gerepareerd. Dat proces gaat naar verwachting jaren duren.

16 minuten geleden
Running mate Biden is ook zijn mogelijke opvolger

WASHINGTON (ANP) - In de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen groeit de speculatie over wie de vicepresidentskandidaat gaat worden van Joe Biden. De Democratische uitdager van zittend president Donald Trump maakt volgens Amerikaanse media waarschijnlijk in de week van 10 augustus bekend wie hij als running mate heeft gekozen.

1 uur geleden
Coronavirus 'circuleert intens’ in België

BRUSSEL (ANP) - Het coronavirus "circuleert intens" in België. Niet alleen in de provincie Antwerpen blijft het aantal nieuwe besmettingen stijgen, ook andere dichtbevolkte steden zien een toename, vooral in wijken met een lage sociaal-economische status.

2 uur geleden
Mondkapjes verplicht in centrum Nice

NICE (ANP) - De gemeente Nice heeft met ingang van maandag 10.00 uur een mondkapjesplicht ingevoerd in de drukste en meest geliefde plekken van de stad. De plicht geldt vooralsnog tot 7 augustus voor iedereen ouder dan tien jaar. Ook de beroemde Promenade des Anglais langs het strand valt eronder. Overtreders kunnen volgens de plaatselijke autoriteiten een boete van 35 euro krijgen.

2 uur geleden
Noord-Ierse Nobelprijswinnaar John Hume overleden

BELFAST (ANP) - De Noord-Ierse politicus en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede John Hume is op 83-jarige leeftijd overleden, meldt de Ierse publieke omroep. Hume was een van de sleutelfiguren in het Noord-Ierse vredesproces waarmee in 1998 een einde kwam aan een bloedige periode in de strijd tussen pro-Britse en republikeinse Noord-Ieren.

2 uur geleden
Tienduizenden Duitse scholieren weer naar school

ROSTOCK (ANP/DPA) - Vele tienduizenden jongeren gaan maandag weer naar school in het noorden van Duitsland. Daar krijgen ze te maken met nieuwe regels die verspreiding van het coronavirus moeten voorkomen.

2 uur geleden