Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer dan 160.000 coronadoden in VS

Meer dan 160.000 coronadoden in VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het aantal coronadoden in de Verenigde Staten, het land dat door de pandemie qua doden en qua besmettingen het hardst is getroffen, is vrijdag de 160.000 gepasseerd. Dat meldt zowel de Johns Hopkins University als persbureau Reuters. De doden in de Verenigde Staten maken bijna een kwart van het wereldwijde dodental uit.

Het longvirus is voor zover bekend bij bijna 4,9 miljoen mensen in de VS vastgesteld. Volgens de gegevens van Reuters stijgt het dagelijkse aantal doden in 23 staten en stijgt het dagelijkse aantal besmettingen in 20 staten.

De laatste 10.000 doden in de VS vielen in slechts negen dagen. Veel van de sterfgevallen zijn in de staten Californië, Florida en Texas. Deborah Birx, de coördinator van de het coronateam van het Witte Huis, waarschuwt dat het in de steden Boston, Chicago, Detroit en Washington D.C. de verkeerde kant op gaat. Steeds meer testen daar blijken positief.

Overheidsfunctionarissen, lerarenvakbonden, ouders en scholieren maken zich zorgen over de aanstaande heropening van de scholen. President Trump spoort de staten aan om het onderwijs weer fysiek te hervatten en zegt dat het virus "weg zal gaan, zoals alles weggaat". Volksgezondheidsfunctionarissen roepen de staten waar het aantal besmettingen dagelijks toeneemt juist op voorzichtig te zijn.

Experts van de Universiteit van Washington voorspelden donderdag dat het Amerikaanse dodental op 1 december op bijna 300.000 zal staan. Zij schatten dat dat er 70.000 minder kunnen zijn als Amerikanen in het openbaar allemaal mondkapjes dragen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Politie arresteert in Londen 32 demonstranten tegen lockdown

LONDEN (ANP/DPA/RTR) - De Londense politie heeft zaterdag in het centrum van de stad 32 personen gearresteerd tijdens een demonstratie tegen vaccinatie en corona-maatregelen, zoals afstand houden en mondkapjes dragen. Een groot aantal actievoerders weigerde Trafalgar Square te verlaten toen ze daartoe werden gemaand. Dat leidde tot "bakken vijandigheid en gewelddadigheden tegen agenten", schetste een politiecoördinator de situatie.

1 uur geleden
Opnieuw dagrecord corona in Frankrijk

PARIJS (ANP/DPA) - De Franse gezondheidsautoriteiten hebben zaterdag wederom een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld. In 24 uur tijd kwamen er 13.498 vastgestelde infecties met het gevreesde virus bij, een paar honderd meer dan vrijdag.

2 uur geleden
'Amy Coney Barrett favoriet om Ginsburg op te volgen'

WASHINGTON (ANP) - Amy Coney Barrett, rechter bij een federaal hof van beroep, is een van de belangrijkste favorieten om Ruth Bader Ginsburg op te volgen in het Amerikaans Hooggerechtshof. Dat heeft NBC News zaterdag gemeld, met een beroep op drie bronnen. Volgens ingewijden, onder wie een functionaris van het Witte Huis, wordt "de komende dagen" een kandidaat gepresenteerd.

3 uur geleden
Ginsburg krijgt standbeeld in geboorteplaats New York

NEW YORK (ANP) - Ruth Bader Ginsburg, het vrijdag overleden lid van het Amerikaanse Hooggerechtshof, krijgt een standbeeld in de wijk Brooklyn in haar geboorteplaats New York. Dat heeft Andrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York bekendgemaakt.

5 uur geleden
Opnieuw tientallen betogers opgepakt in Minsk

MINSK (ANP) - De Wit-Russische oproerpolitie heeft zaterdagmiddag in Minsk opnieuw tientallen demonstranten opgepakt. Voor de zoveelste keer gingen vooral vrouwen in de hoofdstad de straat op om het aftreden te eisen van president Alexandr Loekasjenko, die vorig maand volgens hen de verkiezingsuitslag in zijn voordeel heeft veranderd.

8 uur geleden
Trump kondigt spoedige nominatie nieuwe opperrechter aan

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Trump wil snel een nieuwe kandidaat voor het Amerikaanse Hooggerechtshof voordragen aan de Senaat. Dat zei hij amper een dag na het overlijden van Ruth Bader Ginsburg, het progressiefste lid van het hof. Ginsburg overleed vrijdag op 87-jarige leeftijd. Ze kampte al tien jaar met verschillende vormen van kanker.

8 uur geleden
Taiwan beschuldigt China van schenden luchtruim

TAIPEI (ANP/DPA) - Chinese straaljagers hebben volgens het Taiwanese ministerie van Defensie voor de tweede dag op rij het luchtruim van de eilandstaat geschonden. Taiwan noemt het een provocatie. De actie valt samen met een bezoek van hoge Amerikaanse en Japanse functionarissen. Die zijn officieel op bezoek in Taiwan om de laatste eer te bewijzen aan oud-president Lee Teng-hui, die in juli overleed.

8 uur geleden