Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer dan 15.000 aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië

Meer dan 15.000 aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië

ANKARA/DAMASCUS (ANP/AFP) - Het aantal doden in Turkije en Syrië door de zware aardbevingen van maandag is gestegen tot meer dan 15.000. In Turkije zijn volgens tellingen van de autoriteiten en hulpverleners zeker 12.391 mensen omgekomen. In Syrië staat het dodental op 2992. Daarmee komt het totaal op 15.383.

Meer uit Buitenland

Zelensky zweert in Cherson alles weer op te bouwen

CHERSON (ANP/AFP/RTR) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft een bezoek gebracht aan Cherson, de Zuid-Oekraïense stad die eind vorig jaar werd heroverd op de Russen. Hij beloofde daar "alles te herstellen" na de schade die het Russische leger heeft aangericht. Nog altijd wordt Cherson regelmatig beschoten door de Russen, die het land aan de overkant van de rivier in handen hebben.

16 minuten geleden
Flink meer asielaanvragen in Europese Unie

LUXEMBURG (ANP) - Het aantal mensen dat voor het eerst asiel heeft aangevraagd in de Europese Unie is afgelopen jaar sterk toegenomen. Het Europese statistiekbureau Eurostat telde in 2022 881.000 verzoeken, 64 procent meer dan een jaar daarvoor. Tijdens de coronacrisis nam het aantal aanvragen af, maar ook in de jaren daarvoor waren het er minder dan afgelopen jaar.

1 uur geleden
Taiwan roept ambassadeur terug uit Honduras om draai naar China

TAIPEI/TEGUCIGALPA (ANP/AFP) - Sinds de regering van Honduras heeft besloten de banden met China aan te halen, ligt het land op ramkoers met Taiwan, waar het eerder een goede relatie mee had. Taipei heeft besloten de ambassadeur terug te roepen, vanwege een officieel bezoek van de Hondurese minister van Buitenlandse Zaken aan Beijing.

3 uur geleden
Netanyahu maakt met omstreden wet eigen afzetting moeilijker

JERUZALEM (ANP/DPA) - Het Israëlische parlement heeft een wet aangenomen waardoor het moeilijker wordt om een premier af te zetten. Volgens de oppositie komt dat de huidige premier Benjamin Netanyahu erg goed uit, omdat hij al lange tijd een corruptieproces aan zijn broek heeft hangen. Netanyahu zou op deze manier zijn eigen positie willen beschermen.

4 uur geleden
NAVO-baas waarschuwt Westen voor langere Oekraïne-oorlog

LONDEN (ANP/DPA) - Omdat de Russische president Vladimir Poetin geen plannen heeft voor vrede in Oekraïne zullen westerse landen Kyiv wellicht langer moeten steunen, waarschuwt NAVO-chef Jens Stoltenberg in een interview met The Guardian donderdag.

5 uur geleden
Aanhoudende zorgen om veiligheid kerncentrale Zaporizja

KYIV (ANP/DPA) - Het Internationaal Atoomenergieagentschap maakt zich nog steeds zorgen om de "precaire" veiligheid van de kerncentrale in de Oekraïense regio Zaporizja. Met name de aanhoudende problemen rond de stroomtoevoer verhogen volgens het IAEA de kans op een ongeval.

6 uur geleden
Spaanse premier gaat op staatsbezoek naar China

MADRID (ANP) - De Spaanse premier Pedro Sánchez gaat volgende week op staatsbezoek bij de Chinese president Xi Jinping, meldt de Spaanse regering. Daarmee gaat Sánchez in op een uitnodiging van Beijing.

9 uur geleden