Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer dan 1,5 miljoen besmettingen coronavirus wereldwijd

Meer dan 1,5 miljoen besmettingen coronavirus wereldwijd

DEN HAAG (ANP/AFP) - Het aantal mensen dat wereldwijd besmet is met het nieuwe coronavirus is gestegen tot boven de 1,5 miljoen. Dat meldt persbureau AFP op basis van een eigen telling van officiële cijfers. Het dodental staat op zeker 87.000.

De meeste besmettingen zijn gemeld in de Verenigde Staten, Spanje en Italië. In die landen zijn ook de meeste doden gevallen. In 192 landen zijn besmettingen gemeld.

De uitbraak begon in de Chinese stad Wuhan, maar lijkt nu vooral in Europa en de Verenigde Staten voor veel slachtoffers te zorgen. Volgens Chinese cijfers is de virusuitbraak daar grotendeels ingedamd.

Meer uit Gezond

RIVM blijft mpox-versie in gaten houden na eerste geval Duitsland

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijft de verspreiding van mpox in de gaten houden. Dit verandert niet nu een nieuwe variant van het virus voor het eerst in een buurland is vastgesteld. Duitsland bevestigde dinsdag het eerste geval van de clade Ib, die al langer rondgaat in Afrikaanse landen.

20 uur geleden
Longfonds: langer toelaten vervuilende wagens 'klap in gezicht'

AMERSFOORT (ANP) - "Een klap in het gezicht van de inwoners van grote steden", zo noemt directeur van het Longfonds Károly Illy de mogelijke Kamermeerderheid voor het blijven toestaan van bedrijfswagens met uitlaatgassen in de binnenstad. Een aantal steden wil vrachtauto's en bestelbusjes per 1 januari uit sommige wijken weren.

23 uur geleden
Meer ziekmeldingen bij begin herfst, vooral griepachtige klachten

UTRECHT (ANP) - Het aantal ziekmeldingen is bij het begin van de herfst in september fors gestegen, met name door meer griepachtige klachten. Volgens arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare steeg het aantal ziekmeldingen vorige maand met 67 procent in vergelijking met augustus. Vooral de zorg en het onderwijs zijn uitschieters, aldus de arbodiensten.

1 dag geleden
Agema: voorbereiding pandemie betalen lastig, maar moet lukken

DEN HAAG (ANP) - Het wordt lastig om geld te vinden om na 2025 het programma ter voorbereiding op een mogelijke pandemie in de lucht te houden, maar het moet lukken. Dat zei zorgminister Fleur Agema voor aanvang van de ministerraad. Vorige week reageerden zorgorganisaties en zelfs Agema's voorganger Ernst Kuipers zeer kritisch toen bleek dat hier 300 miljoen euro op werd bezuinigd. Daarop beloofde de zorgminister op zoek te gaan naar "alternatieve financiering".

2 dagen geleden
Aidsfonds: stijging hiv-diagnoses is zorgwekkend

AMSTERDAM (ANP) - Aidsfonds-Soa Aids Nederland maakt zich zorgen over nieuwe cijfers van Stichting HIV Monitoring. Die laten zien dat de daling in het jaarlijks aantal nieuwe hiv-diagnoses in Nederland niet doorzet. Ook valt op dat het aandeel jonge mannen die seks hebben met mannen (MSM) met een nieuwe hiv-diagnose toeneemt. "Zorgwekkend", vindt Aidsfonds-directeur Mark Vermeulen.

2 dagen geleden
Onderzoek: gebruik fillers en botox flink gestegen

ROTTERDAM (ANP) - Steeds meer mensen laten zich behandelen met fillers of botox. Tussen 2019 en 2022 steeg het gebruik van fillers met 80 procent en het aantal behandelingen met botox verdubbelde, meldt het Erasmus MC Rotterdam op basis van onderzoek.

3 dagen geleden
Inwoners Noord-Limburg hoeven kraanwater niet meer te koken

HORST AAN DE MAAS (ANP) - Inwoners van de Noord-Limburgse gemeenten Venray, Bergen en Horst aan de Maas hoeven kraanwater niet meer eerst te koken voordat ze het drinken. Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) meldt vrijdag dat het kookadvies per direct is opgeheven.

4 dagen geleden