Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer dan 120.000 coronadoden in Brazilië

Meer dan 120.000 coronadoden in Brazilië

BRASILIA (ANP) - Het aantal coronadoden in Brazilië is zaterdag de grens van 120.000 gepasseerd. Het afgelopen etmaal stierven 758 Brazilianen aan de gevolgen van het coronavirus. Daarmee komt het totale dodental sinds de uitbraak uit op 120.262. Dat heeft het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt.

In de afgelopen 24 uur zijn 41.350 nieuwe besmettingen geregistreerd. Tot nu toe is bij 3.846.153 inwoners de longziekte vastgesteld. Na de Verenigde Staten is Brazilië wereldwijd gezien het hardst getroffen door de coronapandemie. Al lijkt het aantal doden en besmettingen de afgelopen weken te stabiliseren.

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft het virus gebagatelliseerd en gouverneurs en burgemeesters aangevallen die lockdown-maatregelen hebben opgelegd, met het argument dat de economische schade erger is dan de ziekte zelf.

Bolsonaro ziet de inzet van het malariamiddel hydroxychloroquine als oplossing voor het virus, ondanks studies die aantonen dat het middel niet effectief is tegen Covid-19. Hij zei zaterdag nog dat het medicament in Brazilië "de levens van duizenden slachtoffers heeft gered." De president gebruikte zelf wat hij het "rechtse" medicijn noemde toen hij in juli besmet raakte met het coronavirus.

Meer uit Buitenland

Erdogan opnieuw beëdigd als Turkse president

ANKARA (ANP) - Recep Tayyip Erdogan is opnieuw beëdigd als de president van Turkije. De 69-jarige politicus, die vorige week de verkiezingen won, begint aan zijn derde termijn.

2 uur geleden
Israëlische soldaten doodgeschoten bij grens met Egypte

JERUZALEM (ANP/AFP) - Drie Israëlische soldaten zijn doodgeschoten bij de Egyptische grens in het zuiden, volgens Israël door een Egyptische agent. Na een klopjacht kon de "terrorist" op Israëlisch grondgebied worden gedood, meldt het Israëlische leger. Waarnemers noemen het incident aan de grens met Egypte, dat eind jaren 70 vrede sloot met Israël, uitzonderlijk.

3 uur geleden
Voor het eerst bezoekt een paus Mongolië

VATICAANSTAD (ANP/AFP/RTR) - Voor het eerst gaat een paus naar Mongolië, het Aziatische land ingeklemd tussen China en Rusland. De 86-jarige paus Franciscus is er van 31 augustus tot 4 september op bezoek, kondigde het Vaticaan aan, zonder verdere details te geven over het programma.

4 uur geleden
Peru verplaatst Joran van der Sloot voor uitlevering aan VS

LIMA (ANP) - Joran van der Sloot is zaterdag verplaatst naar een andere gevangenis in Peru, meldt CNN. De 35-jarige Nederlandse hoofdverdachte van de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway in 2005 zal worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten en deze verplaatsing is een stap in dat proces.

6 uur geleden
Indiase premier Modi bezoekt plek van grote treinramp

BALASORE (ANP/RTR/AFP) - De Indiase premier Narendra Modi heeft bij de Oost-Indiase stad Balasore de plek bezocht waar vrijdag een groot treinongeluk is gebeurd. Hij sprak met reddingswerkers en zal volgens Indiase media ook het ziekenhuis bezoeken waar gewonden worden behandeld.

7 uur geleden
Bosbrandseizoen in Europa op weg naar piek

HOUTEN (ANP) - Komende weken neemt het aantal natuurbranden in Europa waarschijnlijk toe. Het aantal branden zal stijgen tot gemiddeld 27 per week, meldt Weeronline. In augustus is de piek, dan zijn er naar verwachting tachtig natuurbranden per week.

7 uur geleden
Europese gevangenen uit Iran aangekomen in België

BRUSSEL (ANP) - De drie Europese gevangenen die Iran heeft vrijgelaten zijn zaterdag omstreeks 02.45 plaatselijke tijd geland op de militaire luchthaven in Melsbroek. Daar werden ze ontvangen door de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib, zo schrijft het Belgische dagblad De Morgen.

10 uur geleden