Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer dan 1000 schadeclaims vakantiegangers Italië en Griekenland

Meer dan 1000 schadeclaims vakantiegangers Italië en Griekenland

DEN HAAG (ANP) - Verzekeraars hebben meer dan duizend schademeldingen ontvangen van Nederlandse vakantiegangers in Italië en Griekenland. Beide landen hadden afgelopen weken te maken met extreem weer in gebieden die populaire vakantiebestemmingen zijn onder Nederlanders. Op de Griekse eilanden Rhodos, Corfu en Evia hebben hevige bosbranden gewoed. Bij het Italiaanse Gardameer hadden mensen te maken met noodweer en vielen grote hagelstenen.

Verzekeraar Interpolis heeft meer dan vijfhonderd meldingen ontvangen van vakantiegangers in Italië met schade aan auto's en 250 schadeclaims via reisverzekeringen. "Dat kan schade aan tenten of andere eigendommen zijn", legt een woordvoerder uit. Hij meldt daarbij dat meldingen kunnen overlappen. Mensen die op reis waren naar Griekenland deden volgens de zegsman "een kleine honderd" schademeldingen. Hij kan niet zeggen hoeveel geld gemoeid is met de claims.

Bij Univé zijn vierhonderd meldingen binnengekomen van mensen die in Noord-Italië of Oostenrijk schade leden. Zes op de tien meldingen gaan over een auto, bijvoorbeeld schade aan ruiten. "We verwachten dat dit aantal oploopt", laat een woordvoerder weten. Het zuiden van Oostenrijk kampt met veel regen en overstromingen.

Noodreparaties

Vanwege het noodweer heeft de ANWB noodreparaties gedaan aan kapotte auto's rond het Gardameer. De ANWB Alarmcentrale kreeg ruim 550 schademeldingen binnen. De laatste twee bussen met gestrande reizigers zijn zondag aangekomen in Nederland. Vanuit Griekenland zijn niet veel meldingen binnengekomen, meldt een woordvoerster. "Touroperators hebben zich daarover ontfermd."

De bosbranden op Rhodos zijn officieel een calamiteit volgens het Calamiteitenfonds. Het fonds vergoedt daardoor via de reisorganisatie kosten van mensen voor bijvoorbeeld reisaanpassingen, repatriëring en niet-genoten vakantiedagen. Tot nu toe heeft het fonds claims ontvangen van één reisorganisatie. Naar verwachting komen later deze maand meer meldingen.

Meer uit Financieel

Opnieuw onrustig tijdens demonstratie bij Duitse Teslafabriek

GRÜNHEIDE (AFP/ANP) - Bij de Teslafabriek in Grünheide, iets ten oosten van Berlijn, is het opnieuw tot aanvaringen gekomen tussen demonstranten en de politie. Ook de voorbije dagen was het er onrustig.

48 minuten geleden
FT: importheffingen VS voor elektrische auto's China flink omhoog

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering is van plan de importheffingen voor elektrische auto's afkomstig uit China flink te verhogen. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Nu ligt die heffing nog op 25 procent, maar volgens de bronnen gaat dat tarief omhoog naar 100 procent.

7 uur geleden
Internet Starlink-satellieten verstoord door zonnestorm

HAWTHORNE (ANP/RTR) - De satellieten van Starlink, een onderdeel van Elon Musks ruimtebedrijf SpaceX, hebben last van de geomagnetische storm die de aarde teistert. Starlink waarschuwt zaterdag voor "verminderde service" van de internetverbindingen die de satellieten verzorgen. "Ons team onderzoekt dit", meldt het bedrijf op zijn website.

8 uur geleden
Luchthavens ruziën over voeren naam 'San Francisco'

SAN FRANCISCO (ANP/AFP) - Twee luchthavens in de Amerikaanse staat Californië hebben onenigheid over het gebruik van 'San Francisco' in hun naam. San Francisco International Airport (SFO) is het niet eens met de nieuwe naam van San Francisco Bay Oakland International Airport (OAK). Volgens dat eerste vliegveld is die nieuwe naam verwarrend voor reizigers.

8 uur geleden
Bronnen: Apple en OpenAI dicht bij deal over ChatGPT op iPhones

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Apple zit dicht bij het sluiten van een overeenkomst met OpenAI over het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) op Apple-apparaten. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Als de deal rondkomt, zal OpenAI bepaalde functies van zijn populaire chatbot ChatGPT beschikbaar stellen voor onder meer iPhones.

10 uur geleden
Bloemenplatforms verkopen niet meer Moederdagboeketten dan in 2023

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders bestellen niet meer boeketten voor Moederdag dan ze vorig jaar deden, verwachten bloemenplatforms Fleurop en Topbloemen.nl. Wel geven mensen volgens de organisaties meer geld uit per bestelling en kiezen ze vaker voor boeketten die niet alleen uit rozen bestaan. Komende zondag is het Moederdag.

11 uur geleden
Lingeriemerk Victoria's Secret in trek bij beleggers Wall Street

NEW YORK (ANP) - Victoria's Secret was vrijdag in trek bij beleggers op de aandelenbeurzen in New York. Het lingeriemerk meldde op basis van voorlopige cijfers dat de verkopen in het afgelopen kwartaal minder sterk zijn gedaald dan gevreesd. Dit bericht werd beloond met een koerswinst van 5,3 procent op Wall Street.

21 uur geleden