Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen

Meer coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Na twee dagen van dalingen is het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen maandag weer toegenomen. Er liggen nu 2642 patiënten met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 42 meer dan zondag, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is met 21 toegenomen tot 825. Dat aantal schommelt al ruim twee weken tussen de 800 en 850. Het aantal coronapatiënten op de verpleegafdeling is afgelopen etmaal eveneens met 21 gestegen, tot 1817.

Zaterdag en zondag daalde het aantal opgenomen coronapatiënten met in totaal 106. De zes dagen daarvoor nam de ziekenhuisbezetting met Covid-patïenten iedere dag juist toe, met in totaal 192.

'Ziekenhuisbezetting erg hoog'

Volgens Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), is de instroom van coronapatiënten in ziekenhuizen en de totale ziekenhuisbezetting nog steeds erg hoog. "We verwachten dat de bezetting de komende week hoog blijft en mogelijk verder toeneemt. Ik ben bang dat we het de komende weken in de ziekenhuizen nog echt heel druk houden", zegt Kuipers in een toelichting. Hij wijst erop dat zodra de aantallen coronapatiënten dalen, dat er ook nog achtergestelde reguliere zorg is die ingehaald moet worden.

Ook geeft hij aan dat bij een "substantieel deel" van de ziekenhuizen personeel geen vrij krijgt in de meivakantie. "De verloven zijn ingetrokken van het ic- en ondersteunend personeel om voldoende capaciteit beschikbaar te houden. Het is buitengewoon zuur, je wil deze mensen dolgraag een vakantie gunnen. We hebben de beslissing zolang mogelijk voor ons uitgeschoven", aldus de voorman van het LNAZ.

Meer uit Gezond

Zorgmedewerkers met langdurige covid krijgen hogere uitkering

DEN HAAG (ANP) - Zorgmedewerkers met langdurige covid krijgen een hogere financiële tegemoetkoming, meldt demissionair minister Conny Helder (Volksgezondheid). Ze ontvingen eerst 15.000 euro, maar dat wordt verhoogd naar 24.010 euro, heeft de ministerraad besloten. De Tweede Kamer had aangedrongen op de verhoging.

2 dagen geleden
Kabinet legt keuzes voor aan Kamer voor suikertaks op frisdranken

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet heeft vijf mogelijke varianten uitgewerkt van een suikerbelasting op alcoholvrije dranken. Doel is om dranken met weinig of geen suiker goedkoper te maken en dranken met veel suiker juist duurder. Zo wordt Red Bull duurder en light frisdranken en havermelk goedkoper. Dat moet helpen in de strijd tegen overgewicht. Het is aan de Tweede Kamer om een keuze te maken.

2 dagen geleden
NTS is te spreken over het effect van wijziging donorwet

LEIDEN (ANP) - De Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) is "blij" dat sinds de wijziging van de donorwet in 2020 driekwart van de Nederlanders de eigen wens heeft geregistreerd. Dat is een stijging van 50 procent, meldt de NTS op basis van het evaluatierapport dat donderdag verscheen.

3 dagen geleden
Dijkstra wil dat meer mensen donorregister invullen

DEN HAAG (ANP) - Zorgminister Pia Dijkstra wil dat meer mensen het donorregister zelf invullen. Een kwart van de volwassenen heeft dat nog niet gedaan. Sinds 2020 is het wettelijk zo geregeld dat in het register wordt opgeschreven dat deze groep 'geen bezwaar' heeft tegen donatie van organen of weefsel bij overlijden. Dat leidt vaak tot onduidelijkheid als de familie van iemand die overleden is met een arts overlegt over orgaandonatie, schrijft de demissionair bewindsvrouw in de eerste evaluatie van de nieuwe wet.

3 dagen geleden
RIVM wil saaie e-sigaret, om gebruik door jongeren te bestrijden

BILTHOVEN (ANP) - E-sigaretten moeten een standaardontwerp krijgen, vindt gezondheidsinstituut RIVM. Ze moeten zo onaantrekkelijker worden voor jongeren. Ze zijn nu vaak stijlvol, soms zelfs een soort gadget met technische functies zoals bluetooth. Er zijn er ook die speciaal gemakkelijk te verbergen zijn. Al dat soort kenmerken maakt ze extra gewild door met name die jongeren. En dat moeten we nou net niet hebben, vindt het Rijksinstituut.

3 dagen geleden
Gezondheidsraad: geen zicht op blootstelling chemische stoffen

DEN HAAG (ANP) - De overheid weet niet goed aan hoeveel chemische stoffen mensen worden blootgesteld. Dit wordt "niet gemeten, maar geschat", constateert de Gezondheidsraad. Volgens het adviesorgaan zijn er daardoor geen goede gegevens om beleid te controleren en te verbeteren.

3 dagen geleden
Steeds meer jongeren lopen gonorroe op

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal gevallen van gonorroe neemt toe, vooral onder jongvolwassenen. In twee jaar tijd is het aantal mensen dat de geslachtsziekte oploopt bijna verdubbeld. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geeft geen verklaring voor de snelle toename.

3 dagen geleden