Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer bedrijven verwachten geen gevolgen brexit voor eigen zaak

Meer bedrijven verwachten geen gevolgen brexit voor eigen zaak

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer ondernemers die indirect zaken doen met het Verenigd Koninkrijk verwachten dat de brexit bijna of helemaal geen gevolgen zal hebben voor het eigen bedrijf. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken.

Het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie onderhandelen over een nieuw handelsverdrag. Dat moet voor het eind van dit jaar zijn afgerond want dan verlaten de Britten de interne markt van de EU definitief. Vanaf 1 januari gaan nieuwe regels gelden voor zakendoen met het VK.

Bedrijven die indirect handel drijven met het VK zijn bijvoorbeeld bedrijven die daar onderdelen vandaan halen via tussenleveranciers. In april dacht 39 procent van deze ondernemers bijna of helemaal geen gevolgen te zullen voelen van de Britse uittreding. Dat percentage is gestegen naar 56 procent. Slechts 6 procent verwacht redelijk grote gevolgen.

Verder denken steeds meer bedrijven die wel direct zaken doen met het VK dat de gevolgen van de brexit niet zo groot zullen zijn. Dat percentage steeg van 50 naar 55 procent in het onderzoek onder in totaal 572 bedrijven. Maar bij deze groep ondernemers nam het aantal bedrijven wel af dat helemaal geen gevolgen verwacht. Dat daalde van 18 naar 10 procent.

Het kabinet roept bedrijven op zich goed voor te bereiden op de nieuwe situatie na de jaarwisseling. Dan zullen aan de grens met het VK weer douaneformaliteiten gaan gelden.

Meer uit Financieel

Overwegend verliezen op Wall Street terwijl shutdown dreigt

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met overwegend kleine verliezen het weekend ingegaan. Onder meer de dreiging van een zogenoemde shutdown drukte op het sentiment. Een voorstel van de Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om zo'n scenario nog af te wenden heeft het vrijdag niet gered. Als er niet snel een oplossing komt, komen Amerikaanse overheidsdiensten zondag al zonder geld te zitten.

2 uur geleden
Topman de Bijenkorf: consument houdt steeds meer hand op de knip

AMSTERDAM (ANP) - De consument houdt steeds meer de hand op de knip. Daarop wijst topman Giovanni Colauto van de Bijenkorf in een toelichting op de jaarcijfers van de warenhuisketen. Volgens hem zijn de omstandigheden in de winkelbranche momenteel daarom "erg uitdagend".

3 uur geleden
Klaas Knot waarschuwt voor risico's schulden bij schaduwbanken

BASEL (ANP) - Klaas Knot maakt zich als voorzitter van de Financial Stability Board (FSB) zorgen over de grote schuldenlast van zogenoemde schaduwbanken, oftewel financiƫle spelers die buiten het traditionele bankensysteem opereren. In gesprek met de Britse zakenkrant Financial Times waarschuwt hij dat die schulden, en het gebrek aan goede informatie hierover, een risico vormen voor de mondiale financiƫle stabiliteit.

3 uur geleden
Nog meer werknemers Amerikaanse autofabrieken leggen werk neer

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Nog meer werknemers van autofabrieken in de Verenigde Staten gaan staken, meldt vakbond United Auto Workers (UAW). Werknemers van General Motors (GM), Ford en Chrysler-moederbedrijf Stellantis legden twee weken geleden het werk neer omdat ze onder meer een hoger loon willen.

6 uur geleden
Beleggers schrikken niet van uitspraak over fusie PostNL en Sandd

AMSTERDAM (ANP) - PostNL hoorde vrijdag bij de winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers leken zich niet van de wijs te laten brengen door een nieuwe gerechtelijke uitspraak over de fusie van PostNL met Sandd. Wat de gevolgen van de uitspraak zijn is ook nog onduidelijk, aangezien PostNL en Sandd inmiddels al jaren gefuseerd zijn en het lastig lijkt om dat nog ongedaan te maken.

6 uur geleden
Topman Philips: mogelijk nog 7 jaar bezig met slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Philips is mogelijk nog zeven jaar bezig met de affaire rond defecte slaapapneu-apparaten, heeft topman Roy Jakobs gezegd in een interview bij financieel persbureau Bloomberg. Er lopen nog tal van rechtszaken van gebruikers van de apparaten tegen het Nederlandse medisch-technologisch concern over gezondheidsschade. Ook is Philips momenteel met de Amerikaanse toezichthouder FDA in gesprek over de kwestie.

7 uur geleden
Nike uitblinker op Wall Street na goed ontvangen cijfers

NEW YORK (ANP) - Sportartikelenmerk Nike was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. Zo viel de winstgevendheid in het afgelopen kwartaal hoger uit dan verwacht en de voorraden daalden. Dat wordt gezien als een teken dat Nike vooruitgang boekt met het vervangen van oudere producten door nieuwere, meer winstgevende sportartikelen zoals schoenen en kleding.

8 uur geleden