Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Media VS: verkiezingsdebat chaotisch, turbulent, vurig, ontspoord

Media VS: verkiezingsdebat chaotisch, turbulent, vurig, ontspoord

CLEVELAND (ANP) - Het eerste verkiezingsdebat tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Democratische presidentskandidaat Joe Biden is door de Amerikaanse media ontvangen als een chaotisch en hard gevecht. Hoewel Amerikaanse media niet unaniem een duidelijke winnaar hebben uitgeroepen, wijzen alle media erop dat Trump zich niet aan de vooraf gemaakte afspraken hield.

The New York Times meldt dat het debat vooral neerkwam op Trump die zijn Twitter-feed richting Biden bleef schreeuwen. Trump "kwam door het hele debat heen zonder het Amerikaanse volk te vertellen wat hij in een tweede termijn zal doen", aldus de krant. Trump, die Biden had kunnen aanvallen op diens kwetsbare punten, liet volgens de krant vooral zichzelf van zijn slechtste kant zien.

"Trump onderbrak zowel Biden als Wallace (de debatleider) geregeld, haalde uit naar Bidens zoon, ging over zijn spreektijd heen en negeerde andere regels", schrijft de Washington Post. "Toen Trump werd gevraagd of hij racisten veroordeelde, weigerde hij dat." De Washington Post benadrukt ook dat Trump opnieuw ongefundeerde twijfel zaaide over stemmen per post.

"Eerste presidentieel debat ontaardt in chaos nadat Trump de avond ontregelt met beledigingen en interrupties", kopt nieuwszender CNN op de website. Ook nieuwszender NBC legt de nadruk op Trumps ontregelende optreden.

Nieuwszender Fox News, die geregeld op de hand van de president is, beschrijft het debat als "vurig" en stelt dat het debat "ontaardde in aanvallen op Hunter Biden en kinderachtige scheldpartijen". Hunter is Bidens zoon. "Toen Trump in de aanval ging probeerde Biden hem het zwijgen op te leggen door de president een "clown" en een "leugenaar" te noemen", aldus Fox News.

De nieuwszender, tevens de broodheer van moderator Chris Wallace, wijst erop dat Wallace de president regelmatig terechtwees vanwege diens lak aan de vooraf gemaakte afspraken. "De door de wol geverfde journalist speelde vaak eerder de rol van een worstelscheidsrechter dan die van een moderator", aldus Fox News.

Meer uit Buitenland

Hezbollah: zestig raketten afgevuurd op Israëlische basis

BEIROET (ANP/AFP) - Hezbollah zegt zestig raketten op een Israëlische militaire basis te hebben afgevuurd. Volgens de Libanese groepering gaat het om een vergeldingsactie voor eerdere Israëlische luchtaanvallen ver op Libanees grondgebied.

41 minuten geleden
VS-militair overleden die zichzelf in brand stak bij ambassade Israël

WASHINGTON (ANP) - Een Amerikaanse militair die zichzelf in brand had gestoken bij de Israëlische ambassade in de Amerikaanse hoofdstad Washington, is overleden. Dat melden Amerikaanse media.

2 uur geleden
Slowakije: landen overwegen troepen te sturen naar Oekraïne

BRATISLAVA (ANP/RTR) - Sommige landen van de EU en de NAVO overwegen troepen naar Oekraïne te sturen, stelt de Slowaakse premier Robert Fico. Hij wil niet zeggen om welke landen het gaat. Het zou niet gaan om een inzet in Europees of NAVO-verband.

2 uur geleden
Aanhang Navalny houdt afscheidsbijeenkomst voor einde week

MOSKOU (ANP/RTR) - Een team medestanders van de in gevangenschap overleden Russische oppositieleider Aleksej Navalny heeft gemeld dat er "voor het einde van de werkweek" een publieke herdenking van hem komt. Er wordt gezocht naar een plek waar de bijeenkomst kan plaatsvinden. Die is nog niet gevonden, zo wordt via sociale media bericht. Aanvankelijk was sprake van een begrafenis, maar volgens Navalny-woordvoerster Kira Jarmisj is nog niet bekend waar en wanneer Navalny wordt begraven.

2 uur geleden
Team van Navalny: begrafenis Navalny voor einde werkweek

MOSKOU (ANP/RTR) - Een team van medestanders van de in gevangenschap overleden Russische oppositieleider Aleksej Navalny heeft gemeld dat hij "voor het einde van de werkweek" wordt begraven. Er wordt gezocht naar een plek waar een publieke begrafenis kan plaatsvinden. Die is nog niet gevonden.

3 uur geleden
Bijna drie jaar cel geëist tegen Russische mensenrechtenactivist

MOSKOU (ANP/AFP) - Een aanklager heeft in Rusland bijna drie jaar cel geëist tegen mensenrechtenactivist Oleg Orlov. De 70-jarige Orlov wordt ervan beschuldigd dat hij de Russische strijdkrachten in diskrediet heeft gebracht en de aanval op Oekraïne meerdere malen heeft veroordeeld.

3 uur geleden
Onderzoek naar kritiek op Israël tijdens slotceremonie Berlinale

BERLIJN (ANP/DPA) - De kritiek op Israël tijdens de slotceremonie van het filmfestival van Berlijn (de Berlinale) wordt onderzocht, aldus de Duitse cultuurminister Claudia Roth..

4 uur geleden