Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Media: tweede onderzoek naar zwijggeld Trump na affaire

Media: tweede onderzoek naar zwijggeld Trump na affaire

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse justitie onderzoekt een tweede zaak waarbij ex-president Donald Trump zwijggeld zou hebben betaald om een affaire te verhullen. Het gaat om 150.000 dollar voor voormalig Playboy-fotomodel Karen McDougal die zelf beweert dat ze in 2006 een relatie had met Trump, meldt de krant The Wall Street Journal.

Het onderzoek vergroot de kans dat de oud-president te maken krijgt met meerdere aanklachten. Een speciale jury in New York moet zich al uitspreken over de vervolging van Trump in de zaak rond pornoster Stormy Daniels (Stephanie Clifford). Zij kreeg 130.000 dollar zwijggeld via een raadsman van Trump, kort voor zijn verkiezing tot president in 2016.

Amerikaanse media speculeren al een tijd over het moment waarop de jury de knoop doorhakt over een aanklacht en eventueel een arrestatiebevel. Trump had zelf olie op het vuur gegooid door aan te kondigen dat hij zou worden gearresteerd.

Het wordt de eerste keer dat justitie een Amerikaanse ex-president strafrechtelijk vervolgt, mocht de zogenoemde grand jury daartoe besluiten. Trump spreekt over "een ongekende politieke vervolging".

Meer uit Buitenland

Al Jazeera: doden door luchtaanvallen op Rafah

RAFAH (ANP/RTR) - Israëlische luchtaanvallen op Rafah hebben zaterdag aan zeker tien mensen het leven gekost, bericht Al Jazeera. De nieuwszender meldt dat plekken zijn aangevallen waar veel door de oorlog ontheemde families naartoe zijn gevlucht.

1 uur geleden
Noord-Korea: nieuwe raketkop en luchtdoelraket getest

PYONGYANG (ANP/AFP/BELGA) - Noord-Korea zegt dat het een nieuwe "supergrote" raketkop en luchtdoelraket heeft getest. De tests zouden vrijdagmiddag zijn uitgevoerd, maar zijn pas zaterdag naar buiten gebracht door het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA.

2 uur geleden
NY Post: Man die zichzelf in brand stak in New York overleden

NEW YORK (ANP) - De man die zichzelf vrijdag op straat in New York in brand stak, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de New York Post.

4 uur geleden
Onderzoekers presenteren rapport over neutraliteit van UNRWA

NEW YORK (ANP) - Een groep onafhankelijke onderzoekers presenteert een eindrapport over de neutraliteit van de VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA). Het onderzoek is een reactie op Israëlische beschuldigingen over de betrokkenheid van twaalf UNRWA-medewerkers bij de aanval van Hamas op Israël in oktober vorig jaar.

7 uur geleden
Amerikaanse leger trekt zich terug uit Niger

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten trekken hun troepen terug uit Niger. De duizend Amerikaanse militairen die zich in het Afrikaanse land bevinden zullen in de komende maanden vertrekken.

7 uur geleden
Rusland meldt twee doden bij Oekraïense droneaanval Belgorod

POROZ (ANP/AFP) - Bij een Oekraïense droneaanval in de Russische grensregio Belgorod zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mensen omgekomen. Dat meldt de lokale gouverneur op Telegram.

8 uur geleden
Man die zichzelf in brand stak noemt het extreme daad van protest

NEW YORK (ANP/AFP) - De man die zichzelf in brand stak bij de rechtbank van het Trump-proces in New York, heeft een uitvoerige verklaring op internet gepubliceerd. Op het Amerikaanse onlineplatform Substack spreekt hij over een "extreme daad van protest om de aandacht te vestigen op een dringende en belangrijke ontdekking."

13 uur geleden