Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Media: speciaal overleg Zwitserse regering over Credit Suisse

Media: speciaal overleg Zwitserse regering over Credit Suisse

BERN (ANP/AFP) - De Zwitserse regering gaat donderdag speciaal overleg houden over de onrust rond Credit Suisse. Dat meldde het Zwitserse persbureau ATS op basis van bronnen. Eigenlijk zou de Bondsraad vrijdag een geplande bijeenkomst hebben, maar dat wordt nu naar voren gehaald vanwege de onrust rond de tweede bank van Zwitserland.

Volgens ATS is het niet duidelijk wat voor beslissingen bij dat overleg genomen kunnen worden. Het aandeel Credit Suisse ging woensdag hard omlaag op de beurs in Zürich door zorgen bij beleggers over de financiële stabiliteit van de bank. De Zwitserse centrale bank beloofde later Credit Suisse te zullen steunen. De bank gaat daarbij maximaal 50 miljard Zwitserse frank (50,6 miljard euro) lenen van de centrale bank. Dat nieuws zorgde donderdag voor opluchting bij beleggers, want het aandeel Credit Suisse ging sterk omhoog.

Voorzitter Paschal Donohoe van de Eurogroep, de groep van ministers van Financiën van de eurolanden, verklaarde donderdag tegen de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung vertrouwen te hebben dat de Europese banken in staat zullen zijn de onrust door Credit Suisse te doorstaan. Volgens hem zijn de buffers van banken sterk en is er geen sprake van "zelfgenoegzaamheid" als het gaat om risico's voor de financiële sector. Ook zijn banken voorbereid op verdere renteverhogingen door centrale banken, aldus Donohoe.

Meer uit Financieel

Cannabisbedrijven knallen omhoog op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Aandelen van cannabisbedrijven gingen dinsdag hard omhoog op Wall Street, na berichten dat de Amerikaanse overheid cannabis als minder risicovol gaat beschouwen dan bijvoorbeeld LSD of heroïne. De drugswaakhond DEA is van plan marihuana in te schalen als een drug met een lager risico.

23 minuten geleden
Oprichter Binance moet vier maanden de cel in

NEW YORK (ANP/RTR) - De oprichter en voormalig topman Changpeng Zhao van cryptobeurs Binance moet van een Amerikaanse rechter vier maanden de gevangenis in voor onder meer het overtreden van antiwitwasregels. Amerikaanse aanklagers hadden een celstraf geëist van drie jaar.

37 minuten geleden
Meeste exporteurs merken nog weinig van fysieke controles in VK

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse brancheorganisaties van exporteurs merken vooralsnog weinig van de fysieke inspecties die sinds dinsdag bij binnenkomst in het Verenigd Koninkrijk worden uitgevoerd. Een dag eerder hadden enkele brancheverenigingen hun zorgen geuit over bijvoorbeeld extra kosten en vertraagde leveringen door de controles op bloemen, planten, vlees, vis en zuivel. Zo'n twintig vrachtwagens van plantenexporteur Joh. van der Haas uit Kwintsheul in Zuid-Holland hebben echter wel last van de nieuwe regels.

4 uur geleden
Air France-KLM omlaag op negatief Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Air France-KLM was dinsdag een van de grootste dalers op het Damrak na de publicatie van tegenvallende resultaten. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie leed in het afgelopen kwartaal een verlies van bijna een half miljard euro. Dat is het grootste verlies sinds de coronacrisis.

4 uur geleden
Carlsberg verwacht nog jaren juridisch getouwtrek om Rusland

KOPENHAGEN (ANP) - Het juridische getouwtrek over de in beslag genomen Russische activiteiten van de Deense bierbrouwer Carlsberg duurt waarschijnlijk nog jaren, zegt Jacob Aarup-Andersen, topman van het bedrijf.

5 uur geleden
Nederlandse chipmaker NXP stijgt op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - NXP Semiconductors behoorde dinsdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. De in Eindhoven gevestigde chipproducent boekte afgelopen kwartaal meer winst dan beleggers en analisten hadden verwacht. De omzet lag in lijn met de verwachtingen. Topman Kurt Sievers stelde "voorzichtig optimistisch" te zijn voor de rest van dit jaar, ondanks de moeilijkheden in de sector door de zwakke economische groei wereldwijd. Het aandeel werd 3,3 procent hoger gezet.

6 uur geleden
Schiphol loopt achter met plaatsen beloofde tilhulpen

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is op meer dan een derde van de werkplekken in de bagagehallen nog geen tilhulp aanwezig, hoewel de luchthaven dat wel van plan was. Tilhulpen moeten bagagemedewerkers fysiek ontlasten, maar Schiphol loopt naar eigen zeggen tegen technische en operationele uitdagingen aan waardoor het aantal achterblijft.

7 uur geleden