Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Media Mallorca voorzien snel arrestatie verdachten mishandeling

Media Mallorca voorzien snel arrestatie verdachten mishandeling

PALMA DE MALLORCA (ANP) - Acht Nederlanders die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de dood van een 27-jarige landgenoot een week geleden aan het strand van Palma de Mallorca, worden volgens plaatselijke media heel snel ingerekend. Spaanse agenten van de afdeling moordzaken zouden op het punt staan naar Nederland te vertrekken. Een rechtbank in Palma vaardigt volgens Última Hora woensdag arrestatiebevelen uit.

De Spaanse agenten zouden de aanhoudingen al voorbereiden met Nederlandse collega's, aldus de media in Palma. Maar het Nederlandse Openbaar Ministerie wacht naar eigen zeggen in deze zaak nog steeds op verzoeken van de Spaanse justitie. Ondertussen maakt justitie in Palma zich volgens plaatselijke media zorgen over "het leger van advocaten" dat de verdachten en hun familie zouden hebben ingeschakeld om hun overlevering aan Spanje te voorkomen. Ze zouden raadslieden in Nederland én op Mallorca hebben ingehuurd.

Het gaat om de aanhouding van acht geïdentificeerde betrokkenen die afgelopen donderdag spoorslags Mallorca verlieten. Vier andere verdachten zijn nog niet geïdentificeerd volgens de politie op het eiland. De enige aanhouding in de zaak was vrijdag op het vliegveld van Palma. Maar deze verdachte is na een urenlang verhoor vrijgelaten, omdat op de beelden waar de politie over beschikt, te zien zou zijn dat hij het slachtoffer uit Waddinxveen niet heeft geslagen of geschopt.

Hersenletsel

Volgens mediaberichten hebben twee van de dertien betrokkenen het slachtoffer vorige week in de nacht van dinsdag en woensdag tegen het hoofd geschopt, nadat hij elkaar was geslagen en ineengezakt. Het slachtoffer overleed zondag in het ziekenhuis als gevolg van zwaar hersenletsel. De zwaarste aanklachten zouden zich dan ook op twee van de dertien verdachten richten.

De groep toeristen uit Nederland in de leeftijd van 18 tot 20 jaar werd een week geleden uit een discotheek gezet en ging vervolgens aan het strand te keer tegen willekeurige voorbijgangers. Ze pleegden mishandelingen en richten zich ook op een groepje van vijf landgenoten die allemaal gewond raakten en van wie er een is overleden. De politie heeft langs het strand van Palma permanent bewakingscamera's en heeft beelden van de fatale mishandeling. Op de plek waar het slachtoffer tegen de grond werd geslagen, leggen toeristen bloemen.

Meer uit Binnenland

Rutte opnieuw voor enquêtecommissie in laatste verhoorweek

DEN HAAG (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte verschijnt komende week opnieuw voor de parlementaire enquêtecommissie die onderzoek doet naar het fraudebeleid van de overheid. Het is de laatste week van openbare verhoren door de commissie, waarin het onder meer gaat over de rechtsbescherming van burgers.

45 minuten geleden
XR stopt blokkade A12 om 'onveilige situatie met tegendemonstranten'

DEN HAAG (ANP) - Extinction Rebellion heeft demonstranten die zondagmiddag de A12 blokkeren gevraagd de actie voortijdig te beëindigen. Volgens de activisten was het niet meer veilig door de aanwezigheid van een groep die was afgekomen op een oproep om tegen de blokkade te demonstreren. "We hebben een dringende oproep gedaan om zelf te vertrekken", zei een woordvoerder van XR.

2 uur geleden
Brand in woning Gouda met dode en gewonden onder controle

GOUDA (ANP) - De brand in een woning aan de Westerkade in Gouda, waarbij iemand overleed en drie mensen gewond raakten, is onder controle, meldt Veiligheidsregio Hollands Midden. Er wordt nog nageblust, waarna het pand wordt overgedragen aan de politie voor onderzoek, aldus de veiligheidsregio.

3 uur geleden
Ruim 380 kilo cocaïne onderschept in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - Ruim 380 kilo cocaïne is zaterdag dankzij twee vondsten onderschept in de haven van Vlissingen, meldt het Openbaar Ministerie. De drugs met een straatwaarde van 28,5 miljoen euro zaten in tassen die vastgemaakt waren aan twee boeien en in een loods met bananen.

3 uur geleden
Explosie bij Utrechtse horecazaak

UTRECHT (ANP) - Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht. Het pand raakte beschadigd. Er is niemand gewond geraakt en nog niemand opgepakt.

3 uur geleden
Tientallen mensen geven gehoor aan tegendemonstratie A12-blokkade

DEN HAAG (ANP) - Tientallen mensen zijn zondag afgekomen op de dagelijkse blokkade van de A12 door Extinction Rebellion na een oproep op sociale media voor een tegendemonstratie. De groep bestaat vooral uit mannen en wordt door de politie gescheiden gehouden van de klimaatdemonstranten, die rond het middaguur de A12 betraden.

4 uur geleden
Derde explosie in een week bij woning in Amsterdam-Noord

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee explosies geweest. Bij een woning aan de Volendammerweg in Amsterdam-Noord was het voor de derde keer in een week raak. De gemeente heeft zondag naar aanleiding van deze derde explosie een camera opgehangen.

4 uur geleden