Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Media: een vijfde van gijzelaars in handen Hamas inmiddels dood

Media: een vijfde van gijzelaars in handen Hamas inmiddels dood

JERUZALEM/NEW YORK (ANP) - Ruim een vijfde van de gijzelaars die zich nog in de Gazastrook bevinden, is inmiddels dood. Dat zou blijken uit een vertrouwelijke inschatting van het Israëlische leger, die door de Amerikaanse krant The New York Times is ingezien.

Israëlische inlichtingenofficieren concluderen dat zeker 32 van de resterende 136 gijzelaars die op 7 oktober door Hamas en zijn bondgenoten gevangen zijn genomen, sindsdien zijn overleden. De families van de gijzelaars van wie de dood is bevestigd, zijn op de hoogte gebracht, aldus militaire functionarissen.

Officieren zijn nog bezig met het beoordelen van onbevestigde informatie dat ten minste twintig andere gijzelaars ook gedood kunnen zijn. Het aantal van 32 is hoger dan tot nu toe is bekendgemaakt.

Meer uit Buitenland

VS na bezoek Poetin: China kan niet van twee walletjes eten

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - China kan niet van twee walletjes eten. Die boodschap hadden de Verenigde Staten voor Beijing waar de Russische president Vladimir Poetin op bezoek was.

23 minuten geleden
Spanje weigert schip met explosief materiaal voor Israël toegang

MADRID (ANP) - Spanje weigert een schip met aan boord explosief materiaal voor Israël de toegang tot de haven van Cartagena. Het gaat om het Deense schip Marianne Danica dat op 21 mei in Cartagena wilde aanmeren. Het krijgt daarvoor geen toestemming.

1 uur geleden
NAVO-generaal: Rusland heeft niet genoeg troepen voor doorbraak

BRUSSEL (ANP) - Rusland heeft niet genoeg troepen om een grote doorbraak te forceren in Noordoost-Oekraïne, denkt NAVO-generaal Christopher Cavoli. De Russen zijn vorige week een offensief begonnen in de regio Charkiv, maar volgens Cavoli hebben ze daar niet "de noodzakelijke aantallen" voor.

3 uur geleden
Arabische Liga wil vredesmacht in Palestijnse gebieden

MANAMA (ANP/AFP) - De Arabische Liga wil dat er in de door Israël bezette Palestijnse gebieden een VN-vredesmacht komt tot er een tweestatenoplossing is. De 22 leden tellende organisatie heeft dat in een verklaring naar buiten gebracht tijdens een top die in het teken stond van de oorlog in Gaza.

5 uur geleden
Fico werd volgens ministers neergeschoten door radicale eenling

BRATISLAVA (ANP) - De man die verdacht wordt van de aanslag op de Slowaakse premier Robert Fico heeft volgens de autoriteiten alleen gehandeld. De verdachte had geen extremistische politieke denkbeelden, zei minister van Binnenlandse Zaken Matús Sutaj-Estok tijdens een persconferentie na een overleg van de Slowaakse veiligheidsraad. Hij zou wel protesten tegen de regering hebben bijgewoond.

6 uur geleden
Houthi's willen alle schepen aanvallen die naar Israël varen

SANAA (ANP/RTR) - De Jemenitische Houthi-rebellen zeggen vanaf nu alle schepen aan te vallen die naar Israëlische havens varen. Eerder waren alleen schepen met een link met Israël, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk een doelwit. De leider Abdulmalik al-Houthi zei in een televisietoespraak dat de Houthi's zich ook niet meer zullen beperken tot aanvallen in de Rode Zee, maar dat schepen in alle bereikbare gebieden zullen worden beschoten.

6 uur geleden
Zuid-Afrika tegen VN-hof: Israëls genocide in een nieuw stadium

DEN HAAG (ANP/AFP) - De "genocide" van Israël in de Gazastrook heeft een "nieuw en gruwelijk stadium bereikt". Dat heeft Zuid-Afrika donderdag betoogd voor het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag. Zuid-Afrika wil dat het VN-hof Israël nieuwe maatregelen oplegt om de inval in Rafah te stoppen.

7 uur geleden