Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Medewerkers academische ziekenhuizen 26 oktober opnieuw in staking

Medewerkers academische ziekenhuizen 26 oktober opnieuw in staking

DEN HAAG (ANP) - Medewerkers van academische ziekenhuizen gaan dinsdag 26 oktober opnieuw staken, laat een woordvoerster van FNV Zorg weten.

"Dan volgt de tweede stakingsdag. Er worden dan weer zondagsdiensten gedraaid", aldus de zegsvrouw. Dat betekent dat alle planbare zorg vervalt en alleen spoedeisende hulp beschikbaar is.

Dinsdag gingen zorgmedewerkers van zeven academische ziekenhuizen in staking. Volgens de zorgbond gaat het om duizenden medewerkers en de grootste staking ooit door medewerkers van universitair medische centra.

Hoge werkdruk

De stakers eisen onder meer loonsverhogingen en maatregelen tegen de hoge werkdruk. Het Radboudumc in Nijmegen doet als enig universitair ziekenhuis niet mee aan de staking. Of de medewerkers van het Radboud met de tweede staking wel meedoen is nog onbekend.

Dinsdag worden er per ziekenhuis verschillende afdelingen gesloten, zoals de operatiekamers, radiologie, laboratoria en diverse verpleegafdelingen. Alle spoedeisende hulp, oncologie, hartbewaking en kraam-couveuseafdelingen draaien wel door. De actie duurt tot middernacht.

Grote onvrede

Personeel van het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) gaf dinsdag de aftrap van de stakingsactie. Volgens FNV is de onvrede onder de medewerkers "heel groot".

FNV en werkgeversorganisatie NFU kwamen eerder deze maand niet tot een akkoord. De vakbonden spraken van een zeer teleurstellend eindbod van NFU. Alleen verpleegkundigen en doktersassistenten gaan er volgens het voorstel van de werkgevers in salaris iets op vooruit.

Meer uit Gezond

Ouderen en zieken lopen meer kans op uitdroging door medicijnen

DEN HAAG (ANP) - Ouderen en mensen met een zwakkere gezondheid kunnen de komende dagen meer risico lopen op uitdroging en oververhitting dan andere mensen. Dat komt door de medicijnen die sommige mensen uit die groepen nemen. Apothekers kunnen mensen advies geven hoe ze het beste met medicijnen kunnen omgaan als het zo warm is, zegt beroepsorganisatie KNMP.

1 uur geleden
OM in beroep tegen vrijlating verdachte verpleegkundige Assen

ASSEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de vrijlating van de voormalige verpleegkundige van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA), die wordt verdacht van betrokkenheid bij meerdere sterfgevallen.

1 uur geleden
Utrecht verbiedt komst van nieuwe tabakszaken

UTRECHT (ANP) - De gemeente Utrecht verbiedt ondernemers om een nieuwe tabaksspeciaalzaak te openen in de stad. De gemeente streeft naar een rookvrije generatie en tabakszaken horen daar niet bij, vindt wethouder Eelco Eerenberg van Volksgezondheid.

4 uur geleden
Artsen richten netwerk op om zorg voor vulva's te verbeteren

ROTTERDAM (ANP) - De zorg voor het vrouwelijke geslachtsorgaan moet beter, vindt dermatoloog Colette van Hees van het Erasmus MC. Daarvoor is het Vulva Zorgnetwerk opgericht. Zo is het de bedoeling dat vrouwen beter, sneller en met meer empathie worden behandeld.

23 uur geleden
Advocaat: tabakssector vertraagt ingrijpen tegen 'sjoemelsigaret'

DEN HAAG (ANP) - De tabaksindustrie probeert telkens de strijd tegen filtersigaretten ('sjoemelsigaretten') te vermijden en uit te stellen, zegt een advocaat van de Stichting Rookpreventie Jeugd donderdag in de rechtszaal in Den Haag. De twee partijen stonden daar andermaal tegenover elkaar, bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).

1 dag geleden
Tonnen boete wegens gesjoemel met duizenden tandartsrekeningen

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een bv voor tandheelkundige zorg een boete van 227.000 euro opgelegd wegens verkeerde declaraties, een ondeugdelijke administratie en een gebrek aan transparantie.

1 dag geleden
Veel vraag naar hooikoortsmiddelen door veel pollen

DEN HAAG (ANP) - Door de vele pollen in de lucht is er veel vraag naar hooikoortsmiddelen bij drogisterijen. Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) laat weten dat er "zeer veel" hooikoortsmiddelen worden verkocht. "Er wordt ook opvallend veel advies gevraagd en gegeven, waarschijnlijk omdat verschillende allergie├źn zich tegelijk voordoen", zegt een woordvoerder.

1 dag geleden