Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ME grijpt in bij onrust na wedstrijd FC Utrecht

ME grijpt in bij onrust na wedstrijd FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - De ME grijpt zondagavond in bij ongeregeldheden na de wedstrijd van FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles in de Galgenwaard. De gemeente Utrecht meldt dat burgemeester Sharon Dijksma een noodbevel heeft afgekondigd en dat de ME charges uitvoert om de situatie zo snel mogelijk te beëindigen. Volgens een woordvoerster van de politie wordt het rustiger rond het stadion, omdat de supporters van Go Ahead Eagles vertrekken.

De supporters van de Utrechtse club zochten na de wedstrijd, die Go Ahead Eagles had gewonnen, de confrontatie op met de politie. Volgens de woordvoerster van de politie werd met alles "dat voorhanden was" naar agenten gegooid, zoals stenen, putdeksels en fietsen. Het is nog niet bekend of er mensen zijn aangehouden of dat er agenten gewond zijn geraakt.

Het duel tussen de Utrechters en de Deventenaren werd in de slotfase tijdelijk stilgelegd omdat supporters van beide clubs met vuurwerk naar elkaar hadden gegooid.

Meer uit Voetbal

Belgen Vertonghen en Theate beginnen op de bank tegen Slowakije

FRANKFURT (ANP) - De Belgische verdedigers Jan Vertonghen en Arthur Theate beginnen tijdens het eerste EK-groepsduel met Slowakije op de bank. De twee spelers zijn net hersteld van blessures. Bondscoach Domenico Tedesco kiest in Frankfurt voor Wout Faes en Zeno Debast in het centrum van de verdediging.

18 minuten geleden
Roemenië wint op EK overtuigend van Oekraïne

MÜNCHEN (ANP) - Roemenië heeft op het EK in Duitsland de eerste groepswedstrijd overtuigend gewonnen van Oekraïne. De Roemenen van bondscoach Edi Iordanescu waren in München met 3-0 te sterk.

36 minuten geleden
Poolse topscorer Lewandowski traint individueel met bal

HANNOVER (ANP) - Robert Lewandowski is weer op het trainingsveld van Polen verschenen. De spits van FC Barcelona oefende nog individueel in Hannover, maar trapte wel alweer tegen een bal.

2 uur geleden
Ervaren Duitse doelman Neuer sluit zich op EK af voor kritiek

HERZOGENAURACH (ANP/DPA) - Manuel Neuer sluit zich op het EK voetbal in eigen land af voor kritiek. De 38-jarige doelman van Bayern München is sinds het WK van 2010 de eerste keuze bij de Duitse ploeg, maar na recente mindere optredens is zijn positie onderwerp van discussie. Met Marc-André ter Stegen heeft Neuer een belangrijke concurrent.

2 uur geleden
Spaanse keeper Simón laat zich na EK aan pols opereren

FRANKFURT (ANP/DPA) - De Spaanse doelman Unai Simón laat zich na het EK voetbal opereren aan een pols. Volgens de 27-jarige keeper van Athletic Club levert de blessure geen problemen op tijdens het toernooi in Duitsland.

3 uur geleden
Ex-voorzitter Rubiales in februari voor rechter voor kus Hermoso

MADRID (ANP) - Luis Rubiales, de voormalig voorzitter van de Spaanse voetbalbond, moet zich in februari volgend jaar bij de rechter verantwoorden voor de kus op de mond van voetbalster Jennifer Hermoso. De rechtbank besloot eerder in mei dat de zaak tegen Rubiales was toegelaten.

3 uur geleden
Verdediger Sergio Ramos (38) vertrekt bij Sevilla

SEVILLA (ANP) - Sergio Ramos vertrekt bij de Spaanse voetbalclub Sevilla. De 38-jarige verdediger uit Spanje heeft de clubleiding laten weten dat hij na de zomer niet terugkeert bij de club waar hij zijn loopbaan begon. Hij speelde pas weer sinds vorig jaar bij Sevilla.

3 uur geleden