Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

McLaren wil snelle aanpak tegen buigbare achtervleugel Red Bull

McLaren wil snelle aanpak tegen buigbare achtervleugel Red Bull

MONACO (ANP) - Formule 1-renstal McLaren wil dat de nieuwe regels voor de buigzaamheid van de achtervleugels op de bolides zo snel mogelijk worden ingevoerd. De renstallen hebben nieuwe richtlijnen gekregen, maar die gaan pas in op 15 juni. McLaren vindt dat onaanvaardbaar, omdat sommige teams nu nog twee races kunnen profiteren van hun flexibele achtervleugels, die vooral op de rechte stukken snelheidsvoordeel geven.

Met name Red Bull, het team van Max Verstappen, zou er voordeel uit halen. Die renstal beweert dat de achtervleugel voldoet aan de regels, maar wereldkampioen Lewis Hamilton zag tijdens de Grote Prijs van Spanje een 'doorbuigende vleugel' bij Verstappen die volgens de Brit van Mercedes de luchtweerstand vermindert en de bolide tienden van een seconde sneller maakt per ronde. Teambaas Andreas Seidl van McLaren had video's gezien en was het eens met de lezing van Hamilton.

"We zijn blij dat de internationale autosportfederatie ​​de technische richtlijnen aanpast, maar niet met de timing. We zijn het er absoluut niet mee eens dat sommige teams nog een aantal races kunnen profiteren van die buigbare achtervleugel. Daarmee zijn de teams die zich wel aan de regels houden in het nadeel. Ik hoop dat de federatie snel ingrijpt", zei de Duitser, die eraan toevoegde dat McLaren voldoet aan de regels.

Meer uit Sport

Atlete Charlton in wereldrecord naar goud op 60 meter horden

GLASGOW (ANP) - Devynne Charlton heeft bij de WK indooratletiek in Glasgow in een wereldrecord het goud veroverd op de 60 meter horden. De 28-jarige atlete uit de Bahama's won in een tijd van 7,65 waarmee ze 0,02 seconden sneller was dan het wereldrecord dat ze vorige maand in New York had gelopen.

6 uur geleden
Vermoeide Bol en Klaver 'controleren perfecte race naar goud'

GLASGOW (ANP) - Femke Bol heeft haar verzameling medailles weer op orde. Voor de zoveelste keer veroverde ze dubbel goud op een internationaal toernooi. Evenals vorig jaar op de WK in Boedapest en de EK indoor in Istanbul won ze op de WK indoor in Glasgow zowel individueel als op de estafette goud.

6 uur geleden
BBC: F1-team Red Bull ontkent onrust na kritiek Jos Verstappen

SAKHIR (ANP/RTR) - Formule 1-racestal Red Bull heeft tegen de Britse zender BBC ontkend dat er onrust is binnen het team na forse kritiek van Jos Verstappen over de situatie rondom de van ongepast gedrag vrijgesproken teambaas Christian Horner. Volgens de vader van drievoudig wereldkampioen Max Verstappen "kan het niet doorgaan zoals het nu gaat en zal dat tot een ontploffing leiden", zei hij tegen onder meer De Telegraaf.

8 uur geleden
Vloon achtste op polsstokhoogspringen bij WK indoor

GLASGOW (ANP) - Menno Vloon heeft zich niet kunnen mengen in de strijd om de medailles bij het polsstokhoogspringen op de WK indooratletiek in Glasgow. De 29-jarige Zaankanter eindigde in de finale als achtste met een hoogte van 5,65 meter.

8 uur geleden
Bol en Klaver loodsen estafettevrouwen naar WK-goud op 4x400 meter

GLASGOW (ANP) - Femke Bol en Lieke Klaver hebben in Glasgow de Nederlandse estafetteploeg op de 4x400 meter naar de wereldtitel indoor geloodst. Het is de eerste keer in de historie van de Nederlandse atletiek dat een estafetteteam goud wint op een WK indoor.

8 uur geleden
Brons estafettemannen op 4x400 meter bij WK indoor in Glasgow

GLASGOW (ANP) - De sprinters van de 4x400 meter estafette hebben op de WK indooratletiek in Glasgow evenals twee jaar geleden een bronzen medaille behaald. België, met kersvers wereldkampioen Alexander Doom als slotloper, prolongeerde de titel in een tijd van 3.02,54. Het team van de Verenigde Staten won het zilver in 3.02,60.

9 uur geleden
Visser trapt tegen hekje en mist WK-finale 60 meter horden

GLASGOW (ANP) - Nadine Visser is bij de WK indooratletiek in Glasgow niet doorgedrongen tot de finale van de 60 meter horden. De Noord-Hollandse raakte de eerste horde en daardoor zo uit balans dat ze slechts als achtste en laatste eindigde in haar heat van de halve finales in een tijd van 8,42.

9 uur geleden