Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

McKroket van McDonald's krijgt vegetarische variant

McKroket van McDonald's krijgt vegetarische variant

AMSTERDAM (ANP) - Fastfoodketen McDonald's zet verder in op de vegetarische trend en komt met een alternatief voor het rundvlees in de McKroket. De kroketburger krijgt vegetarisch draadjesvlees op basis van eiwit. De afgelopen twee jaar verdriedubbelde het aantal verkochte vegetarische producten, aldus de keten.

De vegetarische versie van de kroketburger is tijdelijk te krijgen, tot en met 23 november, en vervangt de vegetarische kipnuggets die nu op de kaart staan. "Als de McKroket in de smaak valt, sluiten we een permanent plekje op de menukaart niet uit", aldus een woordvoerder.

McDonald's, dat in 2018 begon met het vega-aanbod, wil in 2023 dat de helft van de eiwitten die het bedrijf verkoopt uit rundvlees komt. In totaal staan nu drie producten met vleesvervangers op het menu. McDonald's voert ook testen uit met de vleesvervanger Beyond Meat. Een plantaardige burger staat volgend jaar in de planning.

De vegetarische trend voltrekt zich al langer in fastfoodland. Burger King introduceerde vorig jaar in Amerika de Impossible Whopper, van vleesvervanger Impossible Foods. In Nederland is sinds begin september een plantaardige Burger King-burger van de Vegetarische Slager te krijgen. De Amerikaanse keten Taco Bell, die zich richt op Mexicaans voedsel, maakte begin dit jaar bekend het aanbod van gerechten met vleesvervangers uit te breiden.

Meer uit Financieel

Aandeel Ryanair omlaag op beurs in rustige pinkstersessie

DUBLIN (ANP) - Ryanair was op tweede pinksterdag een van de verliezers op de beurs in Dublin. Beleggers zetten het aandeel in de vroege handel ruim 1 procent lager, ondanks dat de maatschappij afgelopen boekjaar een recordwinst boekte en de passagiersaantallen flink zag stijgen. Verder lijkt het een rustige beursdag te gaan worden.

1 uur geleden
Aandacht beleggers naar Ryanair, Iran en grondstoffen

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG/BELGA) - De aandacht van beleggers gaat op tweede pinksterdag vooral naar de cijfers van Ryanair. Op de Amsterdamse beurs, waar maandag gewoon wordt gehandeld, zal ook de situatie in het Midden-Oosten in de gaten gehouden worden nadat de Iraanse president Ebrahim Raisi omkwam bij een helikoptercrash.

2 uur geleden
Recordwinst Ryanair ondanks vertraging levering nieuwe Boeings

DUBLIN (ANP/RTR) - Ryanair heeft afgelopen boekjaar 184 miljoen passagiers vervoerd, bijna een kwart meer dan in het laatste jaar voor de coronapandemie. De Ierse budgetmaatschappij zette daarbij een recordwinst in de boeken, ondanks vertragingen bij de levering van nieuwe vliegtuigen door fabrikant Boeing.

3 uur geleden
ByteDance wil vaart achter rechtszaak tegen Amerikaanse ban TikTok

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De populaire video-app TikTok en het Chinese moederbedrijf ByteDance willen vaart maken in hun juridische strijd ter voorkoming van een dreigende ban in de Verenigde Staten. Advocaten van de bedrijven hebben daarom voor het weekend een verzoek ingediend om hun proces tegen de Amerikaanse overheid te bespoedigen.

19 uur geleden
Beursweek begint rustig, beleggers kijken uit naar Fed en Nvidia

DEN HAAG (ANP) - Beleggers maken zich op voor een rustig begin van de nieuwe beursweek. De Amsterdamse beurs is maandag open, maar veel Nederlandse bedrijven zijn op tweede pinksterdag gesloten. Laadpalenbedrijf Alfen uit Almere komt na de slotbel op maandag met een kwartaalbericht. De Federal Reserve publiceert woensdag notulen van de laatste beleidsvergadering. Dan komt ook maker van AI-chips Nvidia met cijfers.

19 uur geleden
Tientallen Fiats in beslag genomen om sticker met Italiaanse vlag

LIVORNO (ANP/BLOOMBERG) - Italiaanse autoriteiten hebben tientallen Fiat Topolino's in beslag genomen omdat op de wagens een Italiaans vlaggetje is geplakt, maar de auto's zijn in werkelijkheid in Marokko in elkaar gezet. De voertuigen werden geblokkeerd in de haven van Livorno om vermeende schendingen van de zogenaamde 'Made in Italy'-wet, die moederbedrijf Stellantis al dwong zijn sportwagen Alfa Romeo Milano om te dopen tot Junior.

20 uur geleden
Bloomberg: China bereid tot actie als EU doorgaat met onderzoeken

BEIJING (ANP) - China is bereid tegenmaatregelen te nemen tegen de Europese Unie als het landenblok een reeks onderzoeken naar Chinees beleid en Chinese bedrijven voortzet. Dat valt volgens financieel persbureau Bloomberg op te maken uit een bericht op een aan Chinese staatsmedia gelieerd socialmedia-account.

20 uur geleden