Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

McDonald's wil over enkele jaren 50.000 restaurants hebben

McDonald's wil over enkele jaren 50.000 restaurants hebben

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

Dit streven volgt uit nieuwe uitbreidingsplannen, die de onderneming naar buiten heeft gebracht voor een beleggersdag. Volgens McDonald's mikt de keten hierbij op sterkere groei dan ooit. Tegelijkertijd zal McDonald's flink investeren in het automatiseren van processen en het sneller maken van zijn dienstverlening. De keten denkt zo ook zijn winstgevendheid te kunnen vergroten.

Of er ook veel nieuwe McDonald's-vestigingen in Nederland te verwachten zijn, is niet op te maken uit de nieuwe aankondigingen van het Amerikaanse bedrijf. De keten bestaat al sinds de jaren vijftig in de Verenigde Staten. In Nederland werd de eerste vestiging geopend in 1971, in Zaandam. Dat was ook het eerste McDonald's-restaurant in Europa. Inmiddels zijn er meer dan 260 locaties in Nederland.

Speciale chatbot

Woensdag is ook bekend geworden dat McDonald's Google de opdracht heeft gegeven voor het maken van een speciale chatbot. Die moet personeel gaan helpen met vragen als hoe je een ijsmachine schoonmaakt. De toepassing op het gebied van kunstmatige intelligentie gaat Ask Pickles heten.

McDonald's blijft de laatste tijd veel hamburgers en andere producten verkopen, ondanks de forse prijsverhogingen van het afgelopen jaar. De omzet en de winst stegen in de zomermaanden onverwacht hard door, kwam eerder al naar voren uit de kwartaalresultaten van de onderneming. Dit ondanks dat het bedrijf deze zomer nog had gewaarschuwd voor een vertraging van de groei als gevolg van economische tegenwind. McDonald's profiteerde onder meer van succesvolle reclamecampagnes en het thuisbezorgen van meer bestellingen.

Meer uit Financieel

Boeren verlaten Brussel na uit de hand gelopen protest

BRUSSEL (ANP) - Boze boeren die in Brussel wegen blokkeerden en door politiekordons probeerden te breken, verlaten de Belgische hoofdstad. Nu de vergadering van Europese landbouwministers over tegemoetkomingen aan de boeren is afgelopen, keren de eerste actievoerders terug naar huis.

1 minuut geleden
PostNL bij sterkste dalers op Damrak na teleurstellende resultaten

AMSTERDAM (ANP) - PostNL behoorde maandag tot de grootste verliezers op de Amsterdamse beurs. Het aandeel sloot 4,7 procent lager na publicatie van de jaarcijfers. De post- en pakketbezorger waarschuwde begin dit jaar al dat er in 2023 minder pakketten zijn bezorgd dan verwacht en stelde toen de winstverwachting over dat jaar naar beneden bij.

2 minuten geleden
Verduurzamingsfonds voor woning in trek bij lage- en middeninkomens

DEN HAAG (ANP) - Woningbezitters met een laag- of middeninkomen maken aanzienlijk vaker gebruik van het Nationaal Warmtefonds om hun huis te verduurzamen. Dat komt naar voren uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en onderzoeksinstituut TNO, meldt de Rijksoverheid die het fonds beheert. Met een lening uit het warmtefonds kunnen mensen bijvoorbeeld een warmtepomp aanschaffen of hun vloeren isoleren.

4 minuten geleden
Bedrijf achter gekantelde maanlander onderuit op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Intuitive Machines raakte maandag ruim een kwart aan beurswaarde kwijt op de aandelenbeurzen in New York. Het Amerikaanse bedrijf zag zijn maanlander Odysseus bij de landing op het maanoppervlak kantelen. Wel kan het bedrijf communiceren met de maanlander. Odysseus landde eind vorige week als eerste commerciële lander ooit op de maan. Ook was het de eerste Amerikaanse maanlanding sinds 1972.

2 uur geleden
Iets minder nieuwe fietsen verkocht in 2023, e-bike marktleider

AMSTERDAM (ANP) - De verkoop van nieuwe fietsen in Nederland is vorig jaar wat gedaald. Volgens cijfers van brancheverenigingen RAI en BOVAG bedroeg de verkoop van nieuwe tweewielers in totaal 804.000 stuks, tegen 855.000 in 2022. Daarbij nam de elektrische fiets een marktaandeel in van ruim 56 procent, goed voor 453.000 stuks.

2 uur geleden
Brussels boerenprotest loopt uit de hand

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Relschoppers bij een boerenprotest in Brussel zijn op verschillende plaatsen door politieversperringen gebroken. Demonstranten bekogelden agenten en EU-gebouwen met eieren, maar ook met vuurwerk, flessen en dranghekken. De politie gebruikt onder meer traangas.

4 uur geleden
Vakbonden: aanpassen postwet is niet de oplossing

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV en CNV denken dat betere arbeidsvoorwaarden voor postbezorgers PostNL helpen om voldoende personeel te werven om de dienstverlening van het bedrijf op peil te houden. Het postconcern wil minder vaak per week post gaan bezorgen. Dit heeft te maken met personeelstekort onder postbezorgers, en omdat er steeds minder brieven en kaarten worden verstuurd.

5 uur geleden