Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

McDonald's verliest omzet na restaurantsluitingen vanwege corona

McDonald's verliest omzet na restaurantsluitingen vanwege corona

CHICAGO (ANP) - Fastfoodketen McDonald's heeft in het afgelopen kwartaal minder omzet in de boeken gezet na grootschalige sluitingen van zijn restaurants vanwege de coronacrisis. Het Amerikaanse bedrijf waarschuwde al eerder deze maand voor dalende verkopen. Toen schrapte de fastfoodreus ook zijn financiële doelen voor dit jaar vanwege de onzekerheid rond Covid-19.

De vergelijkbare winkelverkopen van McDonald's in de periode daalden met ruim 3 procent vergeleken met een jaar eerder. Dat betekent dat restaurants die een jaar geleden ook al open waren, minder verkochten. De grootste klap kwam in de tweede helft van maart, toen de restaurants van McDonald's moesten sluiten in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië en de Verenigde Staten.

Daarnaast is ook het consumentengedrag veranderd vanwege de oproepen van overheden dat burgers thuis moeten blijven, aldus McDonald's. In februari waren de resultaten van McDonald's naar eigen zeggen nog "sterk", ook al waren in China zo'n kwart van de vestigingen dicht.

Momenteel zijn de restaurants van McDonald's nog steeds dicht in Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. In Duitsland, Rusland, Australië en Canada is afhaal en bezorging nog wel mogelijk. Amerikanen mogen ook nog geen burgers eten in de restaurants van de keten. Wel kunnen ze hun bestelling thuis laten bezorgen of zelf ophalen met bijvoorbeeld een auto. In China zijn de meeste vestigingen nu wel open, al zijn de bezoekersaantallen veel lager dan normaal.

Meer uit Financieel

Schiphol ondersteunt plannen kabinet rond geluidshinder

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol steunt "vanzelfsprekend" de maatregelen die het kabinet neemt om geluidshinder rond Schiphol terug te dringen. Die "dragen bij aan een stiller Schiphol", stelt de luchthaven. Het kabinet wil dat per 2025 minder vliegtuigen 's nachts opstijgen of landen op Schiphol. Ook worden de luidste toestellen 's nachts geweerd.

3 minuten geleden
Tarieven landelijk gastransport volgend jaar flink omhoog

DEN HAAG (ANP) - De tarieven voor landelijk gastransport stijgen volgend jaar met gemiddeld 52 procent, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Huishoudens betalen ongeveer 10 euro meer per jaar, omdat de transportkosten maar een klein deel zijn van de totale gasprijs.

5 minuten geleden
Singapore Airlines kan claims van "acht cijfers" tegemoetzien

SINGAPORE (ANP/BLOOMBERG) - Singapore Airlines moet volgens schadedeskundigen vrezen voor forse schadeclaims van passagiers die deze week gewond raakten toen een toestel van de luchtvaartmaatschappij door hevige turbulentie werd getroffen. Vrijdag lagen nog 48 mensen in drie ziekenhuizen in Bangkok.

43 minuten geleden
Tuinder hoeft geen belasting te betalen over gratis lunch

DEN HAAG (ANP) - Tuinbouwbedrijf Koppert Cress hoeft geen belasting te betalen over de gratis, gezonde lunches die het personeel heeft gekregen. Dat heeft de Hoge Raad beslist in een geschil tussen de Westlandse teler van kiemplanten en andere eetbare bloemen en planten en de Belastingdienst.

44 minuten geleden
Advocaat: misstanden bezorgers PostNL even groot als in België

DEN HAAG (ANP) - De misstanden waarvoor tegen PostNL in België een boete van ruim 24 miljoen euro is geëist, zijn in Nederland even ernstig. Dat heeft de advocaat van de Belangenvereniging voor Pakketdistributie (BVPD) gezegd in een rechtszaak tegen PostNL.

54 minuten geleden
Anti-Israëlboycot begint grote Amerikaanse bedrijven pijn te doen

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - Grote Amerikaanse bedrijven, zoals McDonald's, KFC, Pepsi en Coca-Cola ondervinden steeds meer de gevolgen van de oorlog in Gaza. Mensen in het Midden-Oosten, Azië en sommige delen van Europa boycotten hun producten vanwege vermeende banden met Israël.

1 uur geleden
Noors staatsfonds berispt ExxonMobil om aanklagen klimaatbelegger

OSLO (ANP) - Het Noorse staatsinvesteringsfonds keert zich tegen het bestuur van ExxonMobil door de rechtszaak die het olie- en gasconcern voert tegen groene aandeelhouders. Met die rechtszaak ondermijnt het Amerikaanse concern de aandeelhoudersrechten, stelt het fonds. Daarom stemt de belegger op de aanstaande aandeelhoudersvergadering tegen de herbenoeming van bestuurslid Joseph L. Hooley.

2 uur geleden