Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

McDonalds maakt excuses na weigeren zwarte mensen in China

McDonalds maakt excuses na weigeren zwarte mensen in China

GUANGZHOU (ANP) - McDonalds in China heeft excuses aangeboden nadat een filiaal van de fastfoodketen in de stad Guangzhou zwarte mensen de toegang had geweigerd. In een video die wordt gedeeld op sociale media is te lezen dat men "is geïnformeerd dat zwarte mensen vanaf nu niet meer in het restaurant mogen komen". McDonalds heeft naar aanleiding van die tekst de winkel tijdelijk gesloten, zo meldt de BBC dinsdag. Hoe de video naar buiten kwam, is niet bekendgemaakt.

Meerdere Afrikaanse ambassadeurs in China uitten eerder al in een gezamenlijke brief aan de Chinese minister van Buitenlandse Zaken hun zorgen over "discriminatie van Afrikanen" in het land te midden van de coronapandemie. Het virus zou zich onder Afrikaanse mensen snel verspreiden. Veel van hen kregen daarom te maken met huisuitzettingen. Ook moesten zij meerdere coronatests ondergaan en werden zij in het openbaar gediscrimineerd.

Het provinciebestuur van Guangdong heeft gereageerd op de vermeende discriminatie en noemt Afrika "een goede vriend, partner en broeder". De autoriteiten lieten al weten dat "Afrikaanse vrienden kunnen rekenen op een eerlijke, rechtvaardige en hartelijke ontvangst in China".

De miljoenenstad Guangzhou is de thuisbasis van een van China's grootste Afrikaanse gemeenschappen. Zo wonen er veel handelaren die hun goederen er kopen en verkopen.

Meer uit Buitenland

Moeder Navalny brengt bezoek aan graf

MOSKOU (ANP/AFP/DPA) - De moeder van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny heeft de dag na zijn uitvaart opnieuw zijn graf bezocht. Ook andere rouwende mensen kwamen daar zaterdag afscheid nemen.

1 uur geleden
Jemen meldt dat beschoten vrachtschip Rubymar is gezonken

ADEN (ANP/RTR) - De Jemenitische autoriteiten zeggen dat het vrachtschip Rubymar is gezonken. Het vaartuig bleef eerder verlaten achter op de Rode Zee nadat het onder vuur was genomen door Houthi-rebellen.

1 uur geleden
President Argentinië zegt staatspersbureau te sluiten

BUENOS AIRES (ANP) - De radicaal-rechtse Argentijnse president Javier Milei sluit naar eigen zeggen het staatspersbureau Télam. Milei stelt dat de regering geen geld heeft en dat "het persbureau in de afgelopen decennia is misbruikt voor propaganda voor de Kirchners". In 2003 werd Néstor Kirchner president van Argentinië. Hij werd in 2007 opgevolgd door zijn vrouw Cristina Kirchner die tot december 2015 president was.

1 uur geleden
Bronnen: gedeeltelijke overeenstemming over bestand Gaza

CAÏRO (ANP/RTR) - De partijen die onderhandelen over een bestand in de Gazastrook zijn het op belangrijke punten eens geworden, zeggen Egyptische veiligheidsbronnen tegen persbureau Reuters. De gesprekken worden zondag hervat in Caïro.

1 uur geleden
Berlijn bezorgd over mogelijk afgeluisterd gesprek hoge militairen

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitse parlementariërs zijn bezorgd over berichten dat een vertrouwelijk overleg van hoge officieren van de 'Bundeswehr' is afgeluisterd door Russen. Russische media berichten over de communicatie waarbij zou zijn gesproken over de mogelijkheid van een aanval op de Krimbrug over de Straat van Kertsj en waar ook werd opgemerkt dat "de Britten er mensen op de grond hebben".

2 uur geleden
Frankrijk houdt Israël verantwoordelijk voor blokkade hulp Gaza

PARIS (ANP/AFP) - Israël is "overduidelijk" verantwoordelijk voor de blokkade van humanitaire hulp aan de Gazastrook en "de onrechtvaardige toestand" daar, aldus de Franse minister van Buitenlandse Zaken Stéphane Séjourné. De bewindsman vaart uit tegen Israël in een vraaggesprek met de krant Le Monde.

4 uur geleden
Amerikaans mode-icoon Iris Apfel op 102-jarige leeftijd gestorven

NEW YORK (ANP) - Amerikaans mode-icoon, model en interieurontwerpster Iris Apfel is op 102-jarige leeftijd gestorven, is op haar Instagrampagina bekendgemaakt. Apfel werd vooral op hoge leeftijd bekend door haar uitbundige kledingstijl. Haar lijfspreuk was "durf anders te zijn!".

8 uur geleden