Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

McDonalds Japan rantsoeneert frites vanwege aardappeltekort

McDonalds Japan rantsoeneert frites vanwege aardappeltekort

TOKIO (ANP/AFP) - Japanners kunnen vanaf vrijdag een week lang alleen nog maar een kleine portie frites bestellen bij McDonalds. Vanwege toeleveringsproblemen zijn er weinig aardappelen voor handen in Japan en ziet de fastfoodketen zich gedwongen deze maatregel te nemen.

"Als gevolg van grootschalige overstromingen in de buurt van de haven van Vancouver en de wereldwijde krapte in de toeleveringsketen veroorzaakt door de pandemie van het coronavirus, zijn er vertragingen in de aanvoer van aardappelen", staat dinsdag in een verklaring van McDonalds. Het bedrijft hoopt met de rantsoenering ervoor te zorgen dat klanten nog steeds friet kunnen bestellen, ook al blijkt "de stabiele inkoop van grondstoffen" lastig.

De maatregel geldt ook op eerste kerstdag, een dag die Japanners graag vieren met een maaltijd bij een Amerikaans fastfoodbedrijf. Bovendien sluiten veel bedrijven en scholen hun deuren de komende week vanwege vakantie en is het sowieso een drukke periode voor restaurants.

Meer uit Financieel

Sportmerk Lululemon grote winnaar op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Lululemon is vrijdag hard gestegen bij de opening van de beurzen in New York. De Canadees-Amerikaanse sportkledingfabrikant, onder andere bekend van yogaleggings, lijkt geen last te hebben van de hoge inflatie en zag de verkopen in het afgelopen kwartaal sterk toenemen. Ook gaf het sportmerk positieve verwachtingen af voor huidige kwartaal en werden de omzet- en winstverwachtingen voor het hele boekjaar verhoogd. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van 15 procent. Branchegenoot Nike ging mee omhoog en won 3 procent.

1 uur geleden
Amerikaanse arbeidsmarkt groeit harder

WASHINGTON (ANP) - De groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in mei toegenomen vergeleken met een maand eerder. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid kwamen er vorige maand 339.000 nieuwe arbeidsplaatsen bij in de grootste economie ter wereld. In april waren dat er nog een herziene 294.000.

2 uur geleden
Grote storing bij ING maakt inloggen in app onmogelijk

AMSTERDAM (ANP) - ING kampt met een grote storing. Alle Nederlandse klanten van de bank kunnen vrijdagmiddag niet inloggen voor internetbankieren of de ING-app voor de mobiele telefoon. Ook betalen via iDEAL is niet mogelijk, laat een woordvoerster van het financiële concern weten.

2 uur geleden
Topman UBS: pijnlijke besluiten na overname Credit Suisse

BERN (ANP/RTR) - Topman Sergio Ermotti van de Zwitserse bank UBS heeft vrijdag gewaarschuwd voor "pijnlijke" besluiten op het gebied van werkgelegenheid na de overname van branchegenoot Credit Suisse. Credit Suisse werd in maart van de ondergang gered door UBS onder grote druk van de Zwitserse overheid.

2 uur geleden
Concurrentiebeding mag straks alleen nog met goede reden

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven kunnen hun werknemers straks minder makkelijk verbieden om na afloop van hun dienstverband bij een concurrent hetzelfde werk te gaan doen. Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) werkt aan een wetsvoorstel dat dit zogenoemde concurrentiebeding aan banden legt.

2 uur geleden
Bakkers dreigen met staking vanwege te laag loonbod

UTRECHT (ANP) - Bakkers maken zich op om te gaan staken. Vakbonden FNV en CNV kunnen zich niet vinden in een loonbod vanuit de werkgevers voor jaarlijks gemiddeld 5 procent erbij en hebben een ultimatum gesteld. Als de industriële en ambachtelijke bakkerijen niet voor woensdagmiddag met een beter voorstel komen, leggen hun werknemers op meerdere locaties het werk neer.

2 uur geleden
Heineken haalt posters weg omdat modellen te jong lijken

AMSTERDAM (ANP) - Heineken haalt verspreid over het land posters weg waarmee reclame werd gemaakt voor Heineken Silver. Dat doet de brouwer na klachten dat de modellen op de posters te jong lijken.

3 uur geleden