Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

McDonald's geeft personeel weerbaarheidstrainingen

McDonald's geeft personeel weerbaarheidstrainingen

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - Medewerkers van fastfoodketen McDonald's krijgen een anti-intimidatietraining en een cursus om geweld op de werkplek te voorkomen. Met de weerbaarheidstrainingen, die het personeel verplicht moet volgen, reageert de keten op de kritiek dat het misbruik op de werkplek over het hoofd zou zien.

De trainingen voor al het personeel wereldwijd, ook voor die van franchiserestaurants, beginnen in januari volgend jaar. Restaurants zullen ook worden beoordeeld aan de hand van de nieuwe normen. Daarin worden ook de feedback van werknemers en zaken als gezondheid en veiligheid meegenomen, aldus het bedrijf.

Volgens topman Chris Kempczinski heeft de keten een "zakelijke en een sociale verplichting" om de restaurants, gemeenschappen en de wereld rechtvaardiger te maken, zo schreef hij in een memo aan het personeel.

Intimidatie

Het bedrijf heeft jarenlang te kampen gehad met beschuldigingen dat het intimidatie op de werkvloer tolereerde en veiligheidskwesties negeerde. Het bedrijf heeft die kritiek beantwoord door het beleid te herzien en werknemers te trainen om met pesterijen om te gaan. Ook is de keten een slachtofferhulplijn gestart.

Dat er bij McDonald's nieuwe normen gelden werd eind 2019 al duidelijk toen toenmalig topman Steve Easterbrook werd ontslagen. Hij had een relatie op de werkplek die volgens het bedrijf niet door de beugel kon. Voor leidinggevenden wordt een bonus van 15 procent gekoppeld aan het al dan niet behalen van bepaalde doelstellingen op onder meer het gebied van diversiteit.

In Nederland zullen naar verwachting zeker 20.000 werknemers de cursussen gaan volgen. Door de coronacrisis en de daarmee gepaard gaande beperkingen heeft McDonald's in Nederland zo'n 15.000 medewerkers in dienst. De verwachting is dat het personeelsbestand begin volgend jaar weer op het gebruikelijke niveau van voor de crisis zit. De keten telt in Nederland iets meer dan 250 restaurants.

Meer uit Financieel

Topman: wapenfabrikant Rheinmetall kan 17 miljard waard worden

DÜSSELDORF (ANP) - De Duitse wapenfabrikant Rheinmetall verwacht de komende jaren flink meer waard te worden. De oorlog in Oekraïne zorgt voor een grote vraag naar munitie en pantservoertuigen, waardoor het bedrijf vorig jaar recordresultaten boekte. Volgens topman Armin Papperger zou de beurswaarde van Rheinmetall kunnen stijgen van 10,5 miljard euro naar 17 miljard euro.

10 uur geleden
Autobedrijven Tesla en GM bij winnaars op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten gesloten. De autobedrijven Tesla en General Motors (GM) stonden bij de winnaars. Beleggers op Wall Street reageerden positief op de aankondiging dat ook GM, bekend van Chevrolet en Hummer, de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gaat gebruiken voor zijn voertuigen. Verder werd vooral gewacht op het rentebesluit van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve volgende week.

1 dag geleden
Kyiv: krimp economie in eerste kwartaal minder sterk dan gedacht

KYIV (ANP/RTR/DPA) - De economie van Oekraïne is in het eerste kwartaal van dit jaar met 10,5 procent gekrompen in vergelijking met een jaar eerder vanwege de Russische invasie van het land. Maar daarmee valt de krimp wel minder sterk uit dan eerder werd gevreesd, aldus de Oekraïense minister van Economische Zaken Joelia Sviridenko.

1 dag geleden
Europese gasprijs fors omhoog, mede door warm weer

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is vrijdag flink gestegen, mede door het warme weer in grote delen van Europa waardoor er meer vraag is naar stroom voor bijvoorbeeld airconditioners en ventilatoren. Maar ook tekenen van toenemende concurrentie vanuit Azië voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) zorgen voor een stijgende prijs.

1 dag geleden
PPG geeft toe en sluit cao-akkoord voor 10 procent meer loon

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van verffabrikant PPG krijgen een tiende meer loon. Dat hebben het Amerikaanse bedrijf en vakbond FNV afgesproken na weken van stakingen. Daarbij werd bij vestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Tiel en Uithoorn het werk neergelegd.

1 dag geleden
AEX-index licht lager weekend in, IMCD onderuit

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Beleggers namen geen grote risico's voorafgaand aan de rentevergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) die volgende week worden gehouden. Verder was op het Damrak chemicaliëndistributeur IMCD een opvallende daler na een winstwaarschuwing van het Britse speciaalchemieconcern Croda International.

1 dag geleden
Man (53) uit Aerdenhout langer vast voor dividendstrippen

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout, die dinsdag is aangehouden door de FIOD, blijft veertien dagen langer vastzitten op verdenking van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam, die het voorarrest heeft verlengd.

1 dag geleden