Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

McConnell stopt in november als leider Republikeinen in Senaat

McConnell stopt in november als leider Republikeinen in Senaat

WASHINGTON (ANP) - Mitch McConnell stopt in november als leider van de Republikeinen in de Amerikaanse Senaat. Hij is wel van plan om lid te blijven, zo heeft hij gezegd in de Senaat: "voorlopig ga ik nergens naartoe". McConnell is een van de invloedrijkste figuren binnen zijn partij.

McConnell zei dat hij de jongste niet meer is, en dat het tijd is om het leiderschap over te dragen aan een nieuwe generatie. Hij zei alle vertrouwen te hebben dat zijn partijgenoten een goede opvolger zullen vinden.

De 82-jarige senator zei uit te kijken naar zijn toekomst in de Senaat. "Ik heb nog genoeg puf om mijn criticasters diep teleur te stellen en ik ben van plan om dat te doen met al het enthousiasme waar ze aan gewend zijn geraakt", zei McConnell.

Zorgen over gezondheid

McConnell is senator namens de staat Kentucky sinds 1985. Toch is hij niet de langstzittende senator en ook niet de oudste. Die titels gaan naar zijn 90-jarige partijgenoot Chuck Grassley, die al vier jaar langer in de Senaat zit. McConnell heeft wel de reputatie een strategisch sterke senator te zijn.

De laatste maanden ontstonden zorgen over de gezondheid van McConnell doordat hij twee keer kort na elkaar voor het oog van de camera's verstijfde bij het beantwoorden van vragen. Zijn artsen meldden toen dat er geen medische reden is waarom hij met zijn werk zou moeten stoppen.

Meer uit Buitenland

Tientallen doden en vermisten op Sumatra door overstromingen

JAKARTA (ANP/AFP) - Op het Indonesische eiland Sumatra zijn minstens 34 mensen omgekomen door plotselinge overstromingen. Huizen, wegen en moskeeën raakten beschadigd. Zeker zestien mensen zijn nog vermist, melden lokale autoriteiten. Lokale reddingswerkers, politie, soldaten en vrijwilligers zoeken naar de vermisten.

36 minuten geleden
Opnieuw zware gevechten in uiterste noorden van Gazastrook

JABALIA (ANP/AFP/RTR) - In Jabalia, enkele kilometers ten noorden van Gaza-Stad, wordt hevig gevochten tussen Israël en Hamas, melden zowel het Israëlische leger als Hamas. Israël heeft in de nacht van zaterdag op zondag luchtaanvallen uitgevoerd boven de stad en stuurt zondag nieuwe tanks naar Jabalia. Daarmee wil het voorkomen dat Hamas zich in het gebied kan hergroeperen.

1 uur geleden
Rusland: doden nadat Oekraïense raket woonblok in Belgorod raakt

BELGOROD (ANP/RTR) - Een deel van een appartementencomplex in Belgorod in Rusland, net over de grens met Oekraïne, is ingestort nadat het werd geraakt door een stuk van een Oekraïense raket, melden Russische persagentschappen. Daarbij zouden minstens zeven mensen om het leven zijn gekomen en zeventien anderen gewond zijn geraakt. Mogelijk zitten er nog mensen onder het puin.

2 uur geleden
Meer dan 35.000 mensen omgekomen in Gaza door oorlog met Israël

GAZA-STAD (ANP/AFP/RTR) - 35.034 inwoners van Gaza zijn omgekomen sinds de oorlog tussen Hamas en Israël op 7 oktober vorig jaar uitbrak, meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. In die periode raakten 78.755 anderen gewond. In de afgelopen 24 uur kwamen 63 mensen om het leven in de Gazastrook.

3 uur geleden
Buitenlandse media over songfestival: meest beladen editie ooit

MALMÖ (ANP) - Buitenlandse media berichten een dag na de finale van het Eurovisie Songfestival nog volop over de competitie. De winst van de Zwitserse inzending Nemo staat centraal in de berichtgeving, maar er is ook aandacht voor de onrust rond de Israëlische kandidaat Eden Golan en de diskwalificatie van Joost Klein.

4 uur geleden
Meer dan 300 doden na plotse overstromingen in Afghanistan

KABUL (ANP/RTR/DPA) - In het noorden van Afghanistan zijn zeker 315 mensen om het leven gekomen en raakten 1600 anderen gewond door plotselinge overstromingen na hevige regenval op vrijdag. Dat meldt het ministerie van Vluchtelingen van de Talibanregering. Het ministerie en de Verenigde Naties vrezen dat het dodental nog verder zal oplopen.

4 uur geleden
Meer evacuaties in Charkiv om Russisch offensief

CHARKIV (ANP/AFP) - Meer dan 4000 mensen zijn geëvacueerd uit de Oost-Oekraïense regio Charkiv, meldt de regionale gouverneur Oleh Synjehoebov. Oekraïne verklaarde eerder dat Rusland daar vrijdag een nieuw grondoffensief was begonnen.

5 uur geleden