Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

McConnell heeft vertrouwen in einde impeachmentproces

McConnell heeft vertrouwen in einde impeachmentproces

WASHINGTON (ANP) - De leider van de Republikeinse meerderheid in de Amerikaanse Senaat, Mitch McConnell, zou er nu op vertrouwen dat hij voldoende senatoren achter zich heeft om snel een einde te maken aan het afzettingsproces tegen president Trump.

De omroep ABC berichtte dat volgens bronnen uit de Republikeinse Partij McConnell denkt dat een voorstel van de Democraten om getuigen op te roepen, wordt weggestemd. Daar kan dan vrijdag een stemming op volgen over de vraag of Trump zich schuldig zou hebben gemaakt aan machtsmisbruik. Een meerderheid van de senatoren stemt dan naar verwachting voor vrijspraak.

McConnell dacht een paar dagen terug nog hardop dat hij niet genoeg stemmen zou hebben om getuigenverhoren tegen te houden. Een aantal Republikeinse senatoren zou voor verhoren zijn gaan voelen, vooral door beweringen van een ex-adviseur van Trump, John Bolton, in een deels uitgelekt manuscript. Bolton gaat een boek publiceren over zijn tijd in het Witte Huis. Maar de Republikeinen willen Trump vrijspreken voor hij dinsdag zijn jaarlijkse rede in het Congres, 'The State of The Union', houdt. Het oproepen van getuigen zou het impeachmentproces aanzienlijk verlengen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

Kabinet wil bonus geven aan alle zorgmedewerkers

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet wil een bonus geven aan alle medewerkers in de zorg. Ze krijgen dan een netto-uitkering van 200 tot 240 euro, schrijft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer.

2 uur geleden
Ideeën Rutte over nieuwe bestuursstijl maken weinig indruk

DEN HAAG (ANP) - De nieuwe bestuursstijl die Mark Rutte als VVD-leider in Nieuwsuur aankondigde, maakt niet echt indruk op andere partijen. D66-leider Sigrid Kaag toonde zich nog het meest positief. De ideeën zijn "een begin en dat vind ik heel belangrijk", zei ze dinsdag. Linkse oppositiepartijen vinden het niet voldoende.

9 uur geleden
SER-voorzitter Mariëtte Hamer vrijwel zeker nieuwe informateur

DEN HAAG (ANP) - Mariëtte Hamer, de voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) en oud-fractievoorzitter van de PvdA, wordt woensdag zo goed als zeker voorgedragen als nieuwe informateur door de Tweede Kamer. Ingewijden bevestigen berichtgeving hierover van het AD.

11 uur geleden
D66-leider Kaag noemt uitspraken Rutte 'een begin'

DEN HAAG (ANP) - De ideeën die VVD-voorman Mark Rutte over een nieuwe bestuursstijl in Nieuwsuur openbaarde, zijn "een begin en dat vind ik heel belangrijk". Dat zegt D66-leider Sigrid Kaag.

14 uur geleden
Veiligheidsberaad vergadert digitaal, met andere voorzitter

UTRECHT (ANP) - Het Veiligheidsberaad vergadert maandagavond digitaal. Demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie) schuift online aan bij de vergadering van de 25 voorzitters van de veiligheidsregio’s. Op de agenda staan de coronamaatregelen die horen bij de nieuwe, tweede stap van het openingsplan. Ook bespreken de burgemeesters of zij vinden dat Nederland toe is aan die nieuwe stap of niet.

1 dag geleden
Rutte: EU-landen mogelijk pas in augustus klaar voor coronapas

DEN HAAG/PORTO (ANP) - Sommige EU-landen zijn mogelijk pas in augustus klaar om reizigers toe te laten met de zogenoemde coronapas. Nederland wil er zelf al eind juni of begin juli mee beginnen, maar premier Mark Rutte sluit niet uit dat het in andere lidstaten een stuk langer duurt.

3 dagen geleden
50PLUS beschuldigt Den Haan vals na grap van cabaretier

DEN HAAG (ANP) - 50PLUS dacht bewijs in handen te hebben dat de net opgestapte partijleider Liane den Haan al voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart plannen maakte om de partij de rug toe te keren. Maar niet zij liet begin maart de domeinnamen groepdenhaan.nl en lijstdenhaan.nl registreren, maar cabaretier Tom Lash.

3 dagen geleden