Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maximumtarieven stadswarmte blijven hetzelfde ondanks kritiek

Maximumtarieven stadswarmte blijven hetzelfde ondanks kritiek

DEN HAAG (ANP) - Gebruikers van warmtenetten hoeven voorlopig niet meer bang te zijn voor hogere tarieven dit jaar. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) had eind vorig jaar al de maximumtarieven bekendgemaakt voor deze energievorm in 2023, maar branchevereniging Energie-Nederland diende daar bezwaar tegen in. Dat bezwaar heeft de ACM nu afgewezen.

Klanten met een aansluiting op het warmtenet kunnen niet zelf kiezen welke leverancier ze willen. Daarom bepaalt de ACM jaarlijks hoeveel de tarieven voor stadswarmte maximaal mogen stijgen. Normaal gesproken gebeurt dat aan de hand van de jaarcontractprijzen van gas. Voor dit jaar werden de warmtenettarieven met een andere rekenmethode vastgesteld, omdat er in december vorig jaar helemaal geen vaste gascontracten werden aangeboden.

"De ACM heeft de bezwaren van Energie Nederland beoordeeld en is van mening dat de warmtetarieven op juiste wijze zijn vastgesteld. Daarom wijst de ACM de bezwaren van Energie Nederland af", maakt de toezichthouder nu bekend.

Energie-Nederland legt zich neer bij de conclusie van de ACM. "Nu duidelijk is dat er geen prijsplafond in 2024 komt en omdat de ACM weer kan teruggrijpen op haar eerdere methodiek (op de basis van vaste contracten) is de noodzaak voor verandering aanzienlijk afgenomen. Energie-Nederland gaat daarom niet verder in beroep", laat een woordvoerder weten.

Meer uit Financieel

Aston Martin verkoopt ruim kwart minder luxe auto's

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse sportwagenfabrikant Aston Martin heeft de verkoop van zijn luxe auto's in het eerste kwartaal van dit jaar met ruim een kwart zien dalen. De daling volgt op het stopzetten van de productie van het oudere Vantage-sportwagenmodel door het bedrijf.

45 minuten geleden
Amerikaans ministerie vindt dat bedrijven weg moeten uit Xinjiang

WASHINGTON (ANP/RTR) - Internationale bedrijven moeten zich terugtrekken uit de Chinese regio Xinjiang vanwege de schendingen van de mensenrechten die daar plaatsvinden. Dat heeft het een hoge ambtenaar van het Amerikaanse ministerie van Arbeid gezegd tijdens een hoorzitting van het Amerikaanse Congres.

46 minuten geleden
Bitcoin onder 60.000 dollar na slechtste maand sinds 2022

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De waarde van de bitcoin is woensdag verder gezakt tot onder de 60.000 dollar. De bekendste en grootste cryptomunt ter wereld kende in april al de slechtste maand sinds de ineenstorting van cryptobeurs FTX in november 2022. De koersval wordt onder meer veroorzaakt door het vooruitzicht dat de Amerikaanse rente langer hoog zal blijven.

1 uur geleden
Nieuw videoplatform van Amazon moet alternatief worden voor TikTok

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Streamingdienst Twitch van Amazon heeft een nieuw videoplatform onder de naam Discovery Feed gelanceerd. Discovery Feed moet uitgroeien tot een alternatief voor TikTok, dat verboden dreigt te worden in de VS. Net als op TikTok kunnen gebruikers op Discovery Feed korte video's delen.

2 uur geleden
Amsterdamse beurs gesloten op Dag van de Arbeid, Londen wel open

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs blijft woensdag dicht op de Dag van de Arbeid. Ook de andere markten van beursuitbater Euronext, waaronder die in Parijs en Brussel, zijn dicht. In Frankfurt hebben beleggers eveneens een vrije dag. In Londen en New York wordt op 1 mei wel gehandeld.

2 uur geleden
Starters vragen vaker hypotheek aan, hoogste aantal in vijf jaar

DE MEERN (ANP) - Het aantal starters dat in april een hypotheek heeft aangevraagd is in vijf jaar niet zo hoog geweest, meldt het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Zo'n 14.500 starters vroegen vorige maand een hypotheek aan, in april vorig jaar deden nog geen 12.000 starters dit.

3 uur geleden
Verkopen Starbucks omlaag door zuinigheid bij consumenten

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Starbucks heeft zijn verkopen in de eerste maanden van dit jaar zien terugvallen. Kortingen en nieuwe koffie-varianten in diverse markten bleken niet genoeg om prijsbewuste consumenten te verleiden meer koffies en andere producten te bestellen. Het gaat om de eerste verkoopafname voor Starbucks sinds de coronacrisis en beleggers lijken flink geschrokken.

3 uur geleden