Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maximaal 800 demonstranten welkom in Groningen

Maximaal 800 demonstranten welkom in Groningen

GRONINGEN (ANP) - Maximaal achthonderd demonstranten zijn dinsdagavond welkom op de Grote Markt in Groningen bij een demonstratie tegen politiegeweld tegen zwarte mensen in de Verenigde Staten. Dat heeft de gemeente afgesproken met de organisatie van de demonstratie.

De gemeente wil dat de actievoerders te allen tijde 1,5 meter afstand van elkaar houden. Volgens een woordvoerster van de gemeente is het mogelijk om achthonderd demonstranten op de Grote Markt toe te laten, terwijl ze voldoende afstand bewaren. Gebeurt dat niet, dan grijpt de gemeente in.

Actiegroep Black Ladies Of Groningen (BLOG) organiseert dinsdag om 18.00 uur een sit-in op de Grote Markt tegen racisme en geweld tegen zwarte mensen. De organisatie had eerder al laten weten hierbij de RIVM-regels toe te willen passen. Zo willen ze met krijt vakken op de Grote Markt aftekenen, waar een actievoerder dan in kan gaan zitten. Ook moet iedereen mondkapjes dragen en desinfecteergel gebruiken.

Niet te druk

Volgens de gemeente moet de organisatie er zelf op toezien dat het niet te druk wordt. "Komen er meer dan achthonderd mensen, dan moeten zij gaan communiceren dat de Grote Markt vol is en dat anderen rechtsomkeert moeten maken." De demonstratie mag alleen plaatsvinden op de Grote Markt, het gebied eromheen kan niet worden gebruikt als overloop.

De woordvoerster laat weten dat de gemeente ook zelf mensen zal aanspreken als dat nodig is. "We hebben hele goede afspraken gemaakt met de organisatie. Uitgangspunt blijft die 1,5 meter. Een demonstratie moet altijd veilig zijn, maar er is nu met het coronavirus extra aandacht voor de veiligheid van de demonstranten zelf."

Meer uit Binnenland

Treinverkeer Amsterdam ligt weer stil, storing nog niet voorbij

AMSTERDAM (ANP) - Het treinverkeer in Amsterdam is weer stilgelegd omdat de storing op de verkeersleidingspost is teruggekeerd. Dat schrijft ProRail op Twitter. Eerder meldde de spoorbeheerder dat het treinverkeer rond 20.00 uur weer kon opstarten. Het is onduidelijk hoe lang het duurt voordat de nieuwe storing verholpen is.

1 uur geleden
Treinen Amsterdam kunnen weer rijden, Harry Styles kwartier later

AMSTERDAM (ANP) - De eerste treinen in de regio Amsterdam kunnen weer gaan rijden, meldt een woordvoerder van ProRail. Het treinverkeer kampte sinds het einde van de middag met een storing. Volgens de zegsman is nog altijd niet duidelijk wat die heeft veroorzaakt, maar is na het resetten van de systemen treinverkeer weer mogelijk.

2 uur geleden
Vermeer met 650.000 bezoekers best bezochte tentoonstelling Rijks

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 650.000 mensen hebben de tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum gezien. Daarmee is het de best bezochte tentoonstelling ooit van het Amsterdamse museum. Zondag was de laatste dag van de expositie, die opende op 10 februari.

3 uur geleden
Geen treinverkeer in regio Amsterdam door storing

AMSTERDAM (ANP) - Vanwege een storing bij ProRail rijden er geen treinen op de trajecten van en naar Amsterdam. Dat meldt de NS. De storing is volgens een woordvoerster bij een verkeersleidingspost. Het is nog niet bekend hoe lang het duurt voordat de problemen zijn verholpen.

4 uur geleden
Eigenaar appartementencomplex vraagt hulp aan collega-verhuurders

AMSTERDAM (ANP) - Vastgoedbedrijf Vesteda, de eigenaar en verhuurder van de appartementen aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost die zaterdagavond grote schade opliepen door een felle brand, heeft collega-verhuurders benaderd. De verhuurder hoopt dat zij kunnen helpen met het vinden van vervangende woonruimte voor de bewoners die voorlopig niet terug kunnen keren naar hun huis.

8 uur geleden
Appartementencomplex Amsterdam onbewoonbaar na brand

AMSTERDAM (ANP) - De bewoners van het appartementencomplex in Amsterdam waar dit weekend een brand woedde, kunnen nog niet terug naar huis. Alle 95 woningen zijn voorlopig onbewoonbaar, meldt de brandweer.

9 uur geleden
BNNVARA zet stappen met sociale veiligheid op werkvloer

HILVERSUM (ANP) - BNNVARA heeft de afgelopen zes maanden veel stappen gemaakt in het vergroten van de sociale veiligheid op de werkvloer. De omroep heeft een langetermijnplan uitgerold, dat wordt begeleid door een externe expert. Dat laat een woordvoerder van BNNVARA weten.

9 uur geleden