Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maximaal 500 demonstranten bij antiracisme-betoging Arnhem

Maximaal 500 demonstranten bij antiracisme-betoging Arnhem

ARNHEM (ANP) - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem staat maximaal vijfhonderd demonstranten toe bij een antiracisme-betoging donderdagmiddag in zijn stad. Hij gaat uit van een vreedzame bijeenkomst, maar zal ingrijpen als de betoging toch te massaal wordt, laat hij via een woordvoerder weten.

Marcouch wil niet dat er in Arnhem "toestanden ontstaan zoals op de Dam in Amsterdam". Hij rekent daarvoor op de verantwoordelijkheid van de organisatie en de demonstranten. Marcouch roept deelnemers op om te luisteren naar openbare ordediensten, als het nodig is. Hij vindt het recht om te demonstreren belangrijk, maar de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus ook, aldus zijn woordvoerder.

De organisatie raadt mensen van buiten Arnhem af om te komen. In het nabijgelegen Nijmegen is bijvoorbeeld vrijdag eenzelfde demonstratie.

De demonstratie heeft plaats op de Markt in Arnhem. Daar is politietoezicht. Op het plein worden stippen aangebracht, zodat mensen op 1,5 meter afstand van elkaar kunnen blijven. Dragen van een mondkapje is verplicht. Wie zonder mondkapje komt wordt weggestuurd. Voorafgaand aan de betoging worden in het Arnhemse centrum stoepkrijttekeningen gemaakt tegen racistisch geweld.

Meer uit Binnenland

Gestrande reizigers in Jaarbeurs langzaam aan weer op pad

UTRECHT (ANP) - In de Jaarbeurs in Utrecht hebben ongeveer 180 mensen de nacht doorgebracht. Maandagochtend druppelen ze langzaam weer naar buiten, meldt een woordvoerster van de gemeente Utrecht.

13 minuten geleden
Ook geen internationale treinen door storing

UTRECHT (ANP) - Door de storing rijden er ook geen internationale treinen vanuit en naar Amsterdam, meldt NS. Volgens een kaartje op de site gaat het om treinverkeer naar Brussel, naar Berlijn en naar Frankfurt.

14 minuten geleden
Deel Nederlanders voelt zich niet goed voorbereid op ramp

DEN HAAG (ANP) - Vier op de tien Nederlanders vinden dat ze niet goed voorbereid zijn op een ramp of crisis. Dat komt naar voren in de Risico- en Crisisbarometer, het publieksonderzoek van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). In deze barometer wordt twee keer per jaar onderzocht hoe risico’s en dreigingen tegen de nationale veiligheid worden ervaren.

27 minuten geleden
Inspectie: aanpak onveiligheid kunst- en modescholen moet nog beter

UTRECHT (ANP) - Incidenten binnen de kunst- en modeopleidingen en de kunstsector in het algemeen hebben alle besturen van hogescholen met zulke leergangen wakker geschud, constateert de Inspectie van het Onderwijs na onderzoek. Volgens haar doen de opleidingen nu al veel om sociale onveiligheid te bestrijden, maar de aanpak moet nog beter en vooral permanenter.

35 minuten geleden
ProRail: oorzaak storing treinverkeer Amsterdam nog niet bekend

AMSTERDAM (ANP) - De oorzaak van de storing die ervoor zorgt dat er geen treinen van en naar Amsterdam rijden is nog niet bekend, zegt een woordvoerder van ProRail. De spoorbeheerder kan dus ook niet zeggen wanneer het treinverkeer weer op gang komt. "In ieder geval niet in de ochtend, wat er daarna gebeurt, is koffiedik kijken."

1 uur geleden
NS: dit is niet wat reizigers van ons mogen verwachten

UTRECHT (ANP) - "NS en ProRail betreuren het dat we vannacht veel reizigers niet thuis konden brengen en dat zij op het station moesten overnachten. Dit is niet wat reizigers van ons mogen verwachten." Dat meldt de NS over de grote storing die ook maandagochtend een groot deel van het treinverkeer platlegt.

1 uur geleden
Ook maandagochtend geen treinen rond Amsterdam door storing

DEN HAAG (ANP) - Ook maandagochtend rijden er geen treinen van en naar Amsterdam, meldt spoorbeheerder ProRail op zijn website. "De IT-storing op de verkeersleidingspost van ProRail is helaas nog niet opgelost."

1 uur geleden