Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Máxima vraagt betere toegang tot financiële diensten voor vrouwen

Máxima vraagt betere toegang tot financiële diensten voor vrouwen

DEN HAAG (ANP) - Koningin Máxima heeft woensdagmiddag vanuit haar werkkamer in Huis ten Bosch via een videoverbinding deelgenomen aan een bijeenkomst van het G7 Partnership for Women’s Digital Financial Inclusion in Africa. De koningin is speciaal vertegenwoordiger van de VN-secretaris-generaal voor het verbeteren van toegankelijkheid tot financiële diensten (UNSGSA).

Oorspronkelijk zou de bijeenkomst deze week plaatsvinden in New York, in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Vanwege de coronacrisis vinden echter geen fysieke samenkomsten plaats en worden vergaderingen en evenementen digitaal gehouden. Andere sprekers waren president Cyril Ramaphosa van Zuid-Afrika, als roulerend voorzitter van de Afrikaanse Unie en Melinda Gates.

De koningin sprak over de impact die de coronacrisis met name in Afrika heeft gehad op de economische positie van vrouwen en de kleine ondernemingen die zij voeren. Vrouwen hadden al weinig spaargeld en slechte toegang tot kapitaal en financiële diensten, de crisis heeft hun positie alleen maar verslechterd. Volgens prognoses zal 60 procent van hun ondernemingen kopje onder gaan, veel meer dan bedrijfjes van mannen.

Om vrouwen te helpen is het essentieel dat ze geld krijgen, en wel via de digitale weg, via mobiele telefoon en mobiele portemonnees. Probleem is echter dat veel vrouwen in Afrika geen mobiele telefoon hebben en dat veel van hen ook geen geldig identiteitsbewijs hebben waarmee een rekening kan worden geopend. Daaraan moet hard worden gewerkt, aldus koningin Máxima, die vorig jaar nog aankondigde vrouwen in Afrika tot een van de speerpunten van haar VN-werk te zullen maken.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Burgemeesters en minister: sneller boete bij corona-overtredingen

UTRECHT (ANP) - Mensen die de coronaregels overtreden, worden sneller beboet. Hiervoor waarschuwen minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid) en de burgemeesters van de 25 veiligheidsregio's maandag na afloop van het Veiligheidsberaad. Iemand die na 20.00 uur alcohol op straat drinkt of met meer dan drie anderen samenkomt, krijgt na één waarschuwing gelijk een boete. Bovendien gaan politiemensen en boa's de namen noteren van mensen die er met een waarschuwing vanaf zijn gekomen.

1 uur geleden
'Grapperhaus zit ernaast met verbod op gebruik softdrugs'

DEN HAAG (ANP) - Het is in tegenstelling tot wat minister Ferd Grapperhaus zegt niet mogelijk via de huidige wet- en regelgeving op te treden tegen het gebruik van softdrugs in de buitenruimte. Grapperhaus liet maandag aan de Tweede Kamer weten dat het bezit van softdrugs feitelijk verboden is in Nederland, en daarmee dus ook het gebruik. Juridisch houdt dat echter geen stand, stelt hoogleraar recht en samenleving Jan Brouwer van de Rijksuniversiteit Groningen.

5 uur geleden
Ruim 430 boetes in eerste weekend van gedeeltelijke lockdown

DEN HAAG (ANP) - In het eerste weekend van de gedeeltelijke lockdown die vorige week werd ingevoerd, heeft de politie 435 boetes uitgeschreven voor het niet naleven van de coronamaatregelen. Dat zegt een woordvoerster van de Nationale Politie na berichtgeving door EenVandaag.

5 uur geleden
'Niet bij elke positieve test vraagt GGD naar CoronaMelder'

DEN HAAG (ANP) - Wanneer uit een test blijkt dat iemand het coronavirus heeft opgelopen, vraagt de medewerker van de GGD die het slechte nieuws telefonisch brengt, niet altijd of de persoon de CoronaMelder gebruikt. Daardoor worden mensen die in de nabijheid van deze persoon zijn geweest, en die dus misschien besmet zijn geraakt, niet altijd op de hoogte gebracht.

6 uur geleden
Weer minder vlinders, maar de grote vos is terug

WAGENINGEN (ANP) - Bij de vlindertelling zijn dit jaar opnieuw minder vlinders geteld dan voorgaande jaren. Toch doet een aantal soorten het wel goed, meldt natuurnieuwssite Nature Today. Een daarvan is de grote vos, die na 25 jaar weer terug is in Nederland.

6 uur geleden
Haven Rotterdam verwerkt afval tot Japanse compost

ROTTERDAM (ANP) - Havenbedrijf Rotterdam gaat de Maasvlakte vergroenen met zelfgemaakte bokashi, compost van organisch afval. Onlangs werden op de Maasvlakte 2 zo'n 130 grasrollen uitgelegd, die zandverstuiving moeten tegengaan. De bokashi houdt het gras groen en gezond.

7 uur geleden
OM eist 12 jaar cel voor doodsteken Eindhovenaar

DEN BOSCH (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft maandag twaalf jaar gevangenisstraf geëist tegen een 23-jarige man uit Eindhoven voor het doodsteken van de 38-jarige Eindhovenaar Peter Verhoeven. Het slachtoffer werd in september 2018 in zijn eigen woning in de wijk Bennekel meerdere keren gestoken met een mes.

8 uur geleden