Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Máxima vraagt betere toegang tot financiële diensten voor vrouwen

Máxima vraagt betere toegang tot financiële diensten voor vrouwen

DEN HAAG (ANP) - Koningin Máxima heeft woensdagmiddag vanuit haar werkkamer in Huis ten Bosch via een videoverbinding deelgenomen aan een bijeenkomst van het G7 Partnership for Women’s Digital Financial Inclusion in Africa. De koningin is speciaal vertegenwoordiger van de VN-secretaris-generaal voor het verbeteren van toegankelijkheid tot financiële diensten (UNSGSA).

Oorspronkelijk zou de bijeenkomst deze week plaatsvinden in New York, in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Vanwege de coronacrisis vinden echter geen fysieke samenkomsten plaats en worden vergaderingen en evenementen digitaal gehouden. Andere sprekers waren president Cyril Ramaphosa van Zuid-Afrika, als roulerend voorzitter van de Afrikaanse Unie en Melinda Gates.

De koningin sprak over de impact die de coronacrisis met name in Afrika heeft gehad op de economische positie van vrouwen en de kleine ondernemingen die zij voeren. Vrouwen hadden al weinig spaargeld en slechte toegang tot kapitaal en financiële diensten, de crisis heeft hun positie alleen maar verslechterd. Volgens prognoses zal 60 procent van hun ondernemingen kopje onder gaan, veel meer dan bedrijfjes van mannen.

Om vrouwen te helpen is het essentieel dat ze geld krijgen, en wel via de digitale weg, via mobiele telefoon en mobiele portemonnees. Probleem is echter dat veel vrouwen in Afrika geen mobiele telefoon hebben en dat veel van hen ook geen geldig identiteitsbewijs hebben waarmee een rekening kan worden geopend. Daaraan moet hard worden gewerkt, aldus koningin Máxima, die vorig jaar nog aankondigde vrouwen in Afrika tot een van de speerpunten van haar VN-werk te zullen maken.

Meer uit Binnenland

Onderzoek: suikertaks kan 'zeer effectief' en lucratief zijn

DEN HAAG (ANP) - Een belasting op snoep en andere producten met (veel) suiker, is "zeer effectief" en kan de schatkist flink wat opleveren. Daarbij is de invulling van zo'n suikertaks wel belangrijk, ook voor de vraag of er niet talloze rechtszaken volgen. Dat blijkt uit een onderzoek door Ecorys naar een 'brede suikerbelasting' in opdracht van de ministeries van Financiën en Volksgezondheid.

26 minuten geleden
Twintig meldingen bij PersVeilig om agressie bij UvA-protesten

AMSTERDAM (ANP) - PersVeilig heeft twintig meldingen ontvangen van journalisten omdat betogers van de Pro-Palestijnse protesten bij de Universiteit van Amsterdam (UvA) zich agressief hebben gedragen richting hen. Dat bevestigt projectleider van PersVeilig Peter ter Velde na berichtgeving van NU.nl.

55 minuten geleden
Nederland deed melding van onveilige sfeer tijdens Songfestival

HILVERSUM (ANP) - Nederland heeft vrijdag een officiële melding gedaan bij de organisatie van het Eurovisie Songfestival over een onveilige sfeer achter de schermen bij het evenement. AVROTROS bevestigt dit aan het ANP na een bericht van NU.nl.

1 uur geleden
Pro-Palestijnse demonstranten weg uit gebouw TU Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Zo'n 25 pro-Palestijnse demonstranten hebben dinsdag met een lawaaiprotest een debat van EU-lijsttrekkers op de campus van de TU Eindhoven verstoord. De betogers, die buiten de ruimte stonden waar het debat werd gehouden, sloegen op de deuren, schreeuwden en riepen leuzen als "stop de genocide" en "cut the ties with Israel". De toegangsdeuren werden door beveiligers met tiewraps afgesloten.

1 uur geleden
Pro-Palestijns lawaaiprotest bij verkiezingsdebat TU Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Pro-Palestijnse demonstranten verstoren met een lawaaiprotest een debat van EU-lijsttrekkers op de campus van de TU Eindhoven. Een ANP-verslaggever ziet zo'n 25 betogers met Palestijnse vlaggen zwaaien. Een deel van hen draagt gezichtsbedekking.

2 uur geleden
Tweede Kamer steunt wet die meer soorten spionage strafbaar stelt

DEN HAAG (ANP) - Meer vormen van spionage moeten strafbaar worden, vindt bijna de hele Tweede Kamer. Een wetsvoorstel dat dat regelt, kreeg dinsdag steun van alle fracties behalve DENK en FVD.

2 uur geleden
24 aangiften van jonge slachtoffers digitale ontucht Hagenaar

DEN HAAG (ANP) - Tot nu toe hebben 24 meisjes aangifte gedaan tegen een 26-jarige man uit Den Haag, die wordt verdacht van het online misbruiken van jonge kinderen van 6 tot 14 jaar oud in Nederland en België. Op zijn computer zijn 4000 pornografische afbeeldingen gevonden, meldde de officier van justitie dinsdag op de eerste inleidende zitting in de rechtbank in Den Haag.

2 uur geleden