Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Máxima bezoekt Haagse scholen met aantal Oekraïense leerlingen

Máxima bezoekt Haagse scholen met aantal Oekraïense leerlingen

DEN HAAG (ANP) - Koningin Máxima heeft vrijdag een bezoek gebracht aan twee scholen in Den Haag waar les wordt gegeven aan onder anderen Oekraïense kinderen. De koningin ging samen met minister Dennis Wiersma van Primair en Voortgezet Onderwijs langs bij basisschool De Vuurvlinder en het Diamant College, een school voor taalontwikkeling.

Op basisschool De Vuurvlinder zitten drie kinderen die onlangs uit Oekraïne zijn gekomen. Met die kinderen en hun leeftijdsgenootjes deden Máxima en minister Wiersma een taalspelletje over kunst en emoties. De koningin ging ook in gesprek met de directeur, adjunct-directeur, een interne begeleider en twee docenten van de school. Ze sprak daarbij over de capaciteit voor nieuwkomers, wachtlijsten en de kwaliteit van onderwijs.

Het Diamant College heeft meerdere taalklassen voor vluchtelingen. Koningin Máxima en minister Wiersma bezochten er twee klassen. Ze spraken er met de kinderen en hun ouders.

De laatste dagen staan voor Máxima grotendeels in het teken van Oekraïne, dat eind februari door Rusland werd binnengevallen. Zo ging ze vorige week met koning Willem-Alexander naar legerplaats Harskamp waar vluchtelingen van de oorlog worden ondergebracht. Woensdag ging ze naar vluchtelingen in de RAI in Amsterdam en vrijdagochtend lanceerde de koningin in Rijswijk een website voor Oekraïense vluchtelingen waar initiatieven, instanties en organisaties te vinden zijn die hen kunnen helpen.

Meer uit Binnenland

Sneeuw begonnen in zuiden, komende uren op meer plaatsen wit

HOUTEN (ANP) - In het zuiden van het land is het aan het eind van de middag begonnen met sneeuwen. De komende uren wordt het op steeds meer plaatsen wit en glad, zo verwacht Weeronline. Het sneeuwgebied trekt noordoostwaarts over het land en zondagnacht is er vooral in het noorden nog een tijd sneeuwval.

17 minuten geleden
Rode Kruis bezig met voorbereiding in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het Rode Kruis is zondag bezig met de voorbereiding van de opbouw van douchecabines op het terrein van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Ter Apel. Door de enorme drukte bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) moeten asielzoekers al bijna twee maanden 's nachts en nu ook overdag in wachtkamers van de IND verblijven, soms op stoelen en op de grond. Daarom is de hulp ingeroepen van het Rode Kruis.

36 minuten geleden
Oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt (77) overleden

SAVIGNAC-DE-DURAS (ANP) - Journalist en oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt is zondag op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan het ANP gemeld. D'Hamecourt overleed aan een hartstilstand in Frankrijk, waar hij woonde.

3 uur geleden
ANWB en Rode Kruis hebben veel tips voor winters weer

DEN HAAG (ANP) - Weer- en verkeersdiensten, het spoor en het vliegverkeer maken zich op voor sneeuw zondagmiddag. Op internet adviseren allerlei instanties hoe verkeersdeelnemers zich kunnen voorbereiden. Met de auto vast komen te zitten in een file terwijl het glad is en sneeuwt, is nooit fijn.

4 uur geleden
Schiphol: sneeuwvloot staat paraat

SCHIPHOL (ANP) - De sneeuwvloot van Schiphol staat paraat voor als de sneeuwval zondagmiddag begint. Het gaat om een voorraad voertuigen die met vegers en blowers de start- en landingsbanen, en ook de taxibanen en parkeerplaatsen van de vliegtuigen, sneeuwvrij kan maken. Volgens een woordvoerder van de luchthaven zijn er ook tientallen kantoormedewerkers opgeroepen om hierbij te helpen.

4 uur geleden
Grote schade aan appartementencomplex Amsterdam door explosie

AMSTERDAM (ANP) - Zo'n tien bewoners van een appartementencomplex in Amsterdam-Zuidoost kunnen voorlopig hun huis niet meer in, na een explosie in het complex. Door de explosie is onder meer de gevel van een woning geslagen. Een woordvoerder van de brandweer spreekt van grote schade.

5 uur geleden
Bioscopen na de staking: schema 2024 nog niet helemaal zeker

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse bioscopen lijken nog weinig problemen te ondervinden van de gevolgen van de grote Hollywoodstakingen, die maandenlang de opnames van films en series platlegden. Dat stellen de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) en Pathé, de grootste filmexploitant van Nederland. Maar de effecten zijn mogelijk in de nabije toekomst wél merkbaar.

5 uur geleden